שאלה בנושא קוצר ראיה

musical truth

New member
שאלה בנושא קוצר ראיה

אני בן 16 ולא ממזמן הלכתי לאופטימטריסט, גיליתי שיש לי קוצר ראיה והיום אני מרכיב משקפיים ועדשות. יש לי 0.5 בעין אחת ו0.75 בעין השניה עם צילינדר. מה אני יכול לעשות (פרט לניתוח לייזר לתיקון הראייה) על מנת לשמור את המספר כמו שהוא או אפילו להוריד אותו? האם להרכיב את המשקפיים כל הזמן? האם כשאני על המחשב או קורא אני צריך להוריד אותם? האם להרכיב אותם מספר מסויים של שעות ביממה? אני ממש לא רוצה שיעלה לי המספר ואני גם ממש רוצה להוריד אותו...

musical truth

New member
תוספת קטנה

אני כמעט בטוח שיש לי צילינדר ב2 העיניים אבל יכול להיות שיש לי רק בעין אחת. אני לא יודע איזה מספר הצילינדר. אני גם לא יודע באיזה עין יש לי 0.5 ובאיזה 0.75. תודה מראש

Hurakano

New member
מצטרף לשאלה

אשמח אם מישהו יוכל לתת לי הסבר חותך וברור על העניין של העליות והירידות במספר.... יש לי כל כך הרבה בלבול בנושא... תודה מראש !

שמירה על המיספר...

שלום, אי-אפשר לנבא מראש את התנגות העיניים ואת השינויים במיספר. באופן תיאורטי, אם ישנו מספר קטן ולא מרכיבים את המשקפיים מול המחשב או בקריאה, אפשרי להקטין את הסיכוי לגדילת המיספר. בברכה, אייל ברקו אופטומטריסט-קליני.

musical truth

New member
שלום אייל

האם אתה בטוח במה שאתה אומר? כלומר לא להרכיב את המשקפיים מול המחשב? זה עדיף?

עיניים...

שלום, במידה ואין צילינדר, ובמידה ואין בעיות מיקוד מיוחדות, ובמידה והמיספר הוא כ -0.75 או -1.00 לערך, כן אני בטוח ! בברכה, אייל ברקו אופטומטריסט-קליני.

משקפיים

תודה על שאלתך. המספר במשקפיים קשור לגודל של העין ולמבנה של הקרנית(חלק חיצוני של העין) ולעדשה התוך-עינית. תהליך גדילת העין והשינויים בה יכולים להמשך עד גיל 30 לערך. לכן, שינויים במספר המשקפיים יכולים להיות עד גיל זה ולפעמים גם לאחר מכן מסיבות אחרות. אין כל דרך לעצור את התהליך הפיזיולוגי הנורמלי הזה. בברכה ד'ר מן

למעלה