שאלה בנושא קטניות:
הדיאטנית אמרה לי לשלב בתפריט קטניות,(כמו שעועית ירוקה - ואפונה.)
לפני כחצי שנה השעועית הירוקה וגם האפונה גרמו לי לקפיצה מהירה של הסוכר,ומאז הוצאתי אותם מהתפריט.
אבל, מכיוון שאינני מאוכלי בשר-בקר/ כבש ,(ורק לעתים רחוקות -משתלבים בתפריט שלי מעט נתחי עוף) לכן אמרו לי להחזיר שוב לתפריט את הקטניות.
מאז הוויתור על הקטניות חלפה חצי שנה,וכעת החלטתי לחזור ולשלב שעועית ירוקה ואפונה בתפריט,ולהפתעתי,,,הפעם הסוכר לא קפץ גבוה (השעועית -הירוקה והאפונה התבשלו ברוטב טעים ביחד עם שוקי-עוף. ולהפתעתי רמת הסוכר כמעט ולא עלתה,אלא אפילו נשארה נמוכה, ונאלצתי לאכול 2 פרוסת לחם עם סלט וטחינה,כדי למנוע מצב נפילה.(היפו).
האם הקטניות גם אצלכם משולבים בתפריט?
ואם כן, איך משפיעות הקטניות על איזון או לחוסר איזון הסוכרת?
הדיאטנית אמרה לי לשלב בתפריט קטניות,(כמו שעועית ירוקה - ואפונה.)
לפני כחצי שנה השעועית הירוקה וגם האפונה גרמו לי לקפיצה מהירה של הסוכר,ומאז הוצאתי אותם מהתפריט.
אבל, מכיוון שאינני מאוכלי בשר-בקר/ כבש ,(ורק לעתים רחוקות -משתלבים בתפריט שלי מעט נתחי עוף) לכן אמרו לי להחזיר שוב לתפריט את הקטניות.
מאז הוויתור על הקטניות חלפה חצי שנה,וכעת החלטתי לחזור ולשלב שעועית ירוקה ואפונה בתפריט,ולהפתעתי,,,הפעם הסוכר לא קפץ גבוה (השעועית -הירוקה והאפונה התבשלו ברוטב טעים ביחד עם שוקי-עוף. ולהפתעתי רמת הסוכר כמעט ולא עלתה,אלא אפילו נשארה נמוכה, ונאלצתי לאכול 2 פרוסת לחם עם סלט וטחינה,כדי למנוע מצב נפילה.(היפו).
האם הקטניות גם אצלכם משולבים בתפריט?
ואם כן, איך משפיעות הקטניות על איזון או לחוסר איזון הסוכרת?