שאלה בנושא: קימה לתחיה

yaaronp

New member
שאלה בנושא: קימה לתחיה

זו לי פעם ראשונה בפורום זה ואני מקווה שתוכלו לסייע לי. במסגרת עבודה שאני עושה, אני מחפש מידע על סיפור/סיפורים מהתנ"ך או ממקורות אחרים באשר לסיפור על דמות שקמה לתחיה מאפרה. מקווה שתוכלו לסייע.

mgb

New member
תחיית המתים

בס"ד על תחיית מתים מגוף שלם ישנם פסוקים מפורשים. על תחיית מתים מאפר כידוע לי רק בנבואת יחזקאל(חזון העצמות). למה הכוונה בשאלה? בברכה

אלי ו.

New member
ראה את התשובה של MGB

בדף הזה על עוף החול האגדי. אגב, לא מדובר באגדה ייחודית ליהדות, נדמה לי שהיא מוכרת גם במיתולוגיה המצרית (מסורתי?) עשה חיפוש בגוגל גם על הפניקס (Phoenix bird)

אלי ו.

New member
קם לתחיה מהאפר...

מהשאלה למדתי שהוא מחפש תשובה ספציפית. אם השאלה לא היתה מנוסחת כך לא הייתי חושב על עוף החול.

masorti

New member
אין לי מושג.

אני מתענין בהסטוריה מצרית בתקופות המשיקות לבני ישראל. לא בתיאולוגיה מצרית לפרטי פרטים.

yaaronp

New member
אני אכן מחפש אדם שקם לתחיה מאפרו

ישנם סיפורים רבים על תחיה (כגון: מלכים ב' י"ג, מלכים א' י"ז וכד'), סיפורים בהם מסופר על אדם שמת ונביא החזירו לחיים בעזרת כוח ה'. אולם, אני יותר מחפש אדם שנשרף וקם לתחיה מאפרו.

פלגיה

New member
לא זכור לי דבר כזה בתנ"ך

יש מדרש על אברהם באור כשדים שהוטל לכבשן האש ולא נשרף.

shushu10

New member
רעיו של דניאל הושלכו לכבשן אך

למרבה הפלא אף לא נחרך שערם.

mgb

New member
לשיטתך הגב ' שולה..

בס"ד אם כבר בקטיגוריית "כמעט" עסקינן, אז גם אברהם ויצחק אבינו.. הלא כן?
בברכה

פלגיה

New member
גם בראשי עלו הדוגמאות הללו

שהן מדרשיות, ולא מהתנ"ך. אבל אין כאן חזרה לתחיה "מן האפר".

shirkoosh1

New member
אני מקווה שלא אגורש מהפורום בגלל

שהזכרתי את הברית החדשה שאינה חלק מהתנ"ך, ואינה מקובלת על העם היהודי. מדובר במקור אחר שבו כן יש סיפורים על אנשים שהוקמו לתחיה. ותוך כדי כתיבה עולה בדעתי שגם במיתולוגיה היוונית יש קרוב לוודאי סיפורים כאלו.

פלגיה

New member
יהודי לא מגרש יהודי ../images/Emo13.gif

זכותך להזכיר את הברית החדשה. יהיו אנשים שיאמרו שאין ללמוד ממנה כלום. כלומר העובדה שבברית החדשה יש סיפור על אדם שהוקם לתחיה - לא מחייבת שגם בתנ"ך יהיה סיפור כזה. יש בתנ"ך סיפורים על החייאה של אנשים, אבל לא כאלה שנשרפו וקמו לתחיה מאפרם. למשל אלישע הנביא החייה את בן האישה האלמנה.

shirkoosh1

New member
אני שמחה על הפתיחות שגילית

ובהחלט שמחה שמצאתי את הפורום הזה.

פלגיה

New member
../images/Emo140.gif

אולי צריך לנסח סלוגן לפורום - "תנ"ך - לא לדתיים בלבד"

mgb

New member
../images/Emo4.gifואני מיצר על ה"פתיחות" הזו!!!../images/Emo4.gif

בס"ד מכתב גלוי למנהלת הפורום! גברתי הנכבדה! מי שמעוניין בלימוד הברה"ח שיפתח פורום מתאים בנושא!! אין להעלות על הדעת אפילו דיונים ב"פורום תנ"ך" דיונים והשוואות לברה"ח !! יודעני שאני לא מרשים אף אחד בכל אופן - גם ללא שינוי הסלוגן אישית אפרוש מהשתתפות מהפורום אם יוחלט על מתן אפשרות לעירבוב היחד.. לענ"ד אם המנהלת תערוך מישאל עם החברים הקבועים כאן, אינני בטוח שדעת כולם תהיה נוחה מההחלטה האומללה לאפשר דיונים (גם)בברה"ח... לדעתי וזו תוכחה גלויה אבל מתוך אמפטיה וידידות: הרצון להעצים, להאדיר ולהגדיל את שם הפורום ומספר המשתתפים, לא צריך להיות על חשבון רוח ומגמת הפורום המקורית! פורום התנ"ך יכול בהחלט להיות כפי שהוא כעת, גם ל-"לא דתיים" (או חרדיים, כמוני) אבל לא לברה"ח שאינה שייכת לאף חלק בעם ישראל! התנ"ך הוא שלנו - שלנו החרדי, הדתי, המסורתי והחילוני! הברה"ח לא שייכת לנו מה גם ש"בזכותו" עמינו סבל לא מעט ואכמ"ל!! מקווה ומאחל למנהלת הנכבדה שלא תעשה מישגה וטעות שלענ"ד היא ברמה לא פרטנית של פורום אלא עקרונית בהוויה היהודית!! בברכה מגב

shirkoosh1

New member
אני מתנצלת באם פגעתי בך או במישהו

אחר מהמשתתפים בפורום. אני מוכרחה להדגיש, עם זאת, כי לא התחלתי דיון בסוגיה זו או אחרת מתוך הברית החדשה, רק נתתי דוגמא לסיפור על נושא מסוים שעניין מישהו ששאל שאלה הקשורה בסיפור שכזה.

יוסי ר1

Active member
דמות שקמה לתחייה

לשואל שלום. אמנם לא תשובה מדוייקת למה ששאלת, אך הושע פרק ו פסוק ב "יחינו מיומים ביום השלישי יקמנו ונחיה לפניו". יש טענה שעל פסוק זה ביססו הנוצרים את אמונתם בישו שקם לתחייה ביום השלישי. קם מאפר? עדיין לא מכיר. את עוף החול האחרון בעולמינו חפש בהארי פוטר אולי...

למעלה