שאלה בנושא קמח מלא

שפ10

New member
שאלה בנושא קמח מלא

שלום לכולם רציתי לברר האם כשמכינים עוגות מקמח מלא שמים את אותו כמות קמח כמו בקמח הרגיל או שזה שונה? אשמח אם תוכלו לעזור לי בזה מאחר ואין לי שום נסיון עם קמח מלא , תודה
 

יוכי68

New member
שפ10 למיטב ידיעתי קמח מלא סופח יותר נוזלים

מקמח רגיל ולכן יש צורך ביותר נוזלים כשמשתמשים בקמח מלא.
 

שפ10

New member
אשמח אם תוכלי לתת לי הסבר קצת יותר , תודה

תוכלי בבקשה לומר לי לגבי הכמות כמה צריך? האם כשיש לי כוס קמח רגיל אנו שמים כוס קמח מלא והשאלה כמה נוזלים צריך? אשמח אם תנחי אותי קצת יותר אין לנו מושג בזה, תודה לך
 

רותי410

New member
תשובה לשפ10

אני מעולם לא השתמשתי בקמח מלא, אבל יש לי חברה שלא אופה בקמח רגיל, אלא רק בקמח מלא. והיא אמרה לי כך: כל מתכון שמכיל קמח רגיל ורוצים להסב אותו לקמח מלא, צריך להוריד רבע מכמות הקמח. אם,למשל, יש במתכון כוס קמח רגיל, צריך להחליף ל-3/4 כוס קמח מלא וכו'. צריך להוסיף עוד מעט נוזלים, למשל במקום כוס נוזלים, כוס ורבע. ואם מדובר בבצק שמחייב לישה ביד - למשל חלות - צריך ללוש זמן רב יותר. אם רוצים ל''אוורר'' מעט את הבצק, אפשר להוסיף שתי כפות קורנפלור, ורצוי, כשמכינים עוגה, להפריד ביצים ולהקציף חלבונים, שוב, כדי ל''אוורר'' את הבצק. אלו הטיפים שהיא נתנה לי. מקווה שעזרתי במשהו
 

שפ10

New member
לרותי תודה רבה

אנסה לעשות זאת ואספר איך יצא, בתקוה להצלחה מלאה תודה גם לחברתך
 
למעלה