תשובה לשפ10
אני מעולם לא השתמשתי בקמח מלא, אבל יש לי חברה שלא אופה בקמח רגיל, אלא רק בקמח מלא. והיא אמרה לי כך: כל מתכון שמכיל קמח רגיל ורוצים להסב אותו לקמח מלא, צריך להוריד רבע מכמות הקמח. אם,למשל, יש במתכון כוס קמח רגיל, צריך להחליף ל-3/4 כוס קמח מלא וכו'. צריך להוסיף עוד מעט נוזלים, למשל במקום כוס נוזלים, כוס ורבע. ואם מדובר בבצק שמחייב לישה ביד - למשל חלות - צריך ללוש זמן רב יותר. אם רוצים ל''אוורר'' מעט את הבצק, אפשר להוסיף שתי כפות קורנפלור, ורצוי, כשמכינים עוגה, להפריד ביצים ולהקציף חלבונים, שוב, כדי ל''אוורר'' את הבצק. אלו הטיפים שהיא נתנה לי. מקווה שעזרתי במשהו