שאלה בנושא רובי צלילה (דייג)

Z0MbIE

New member
שאלה בנושא רובי צלילה (דייג)../images/Emo36.gif

מה המחיר הממוצע לרובה צלילה? האם צריך רשיון כדי להשתמש בו? והם הרובה מסוכן?

New member
לזומבי...

מחיר רובה צלילה לחץ אוויר מתחיל מ-450 ש"ח ומגיע להרבה יותר. רובה גומיות פשוט תוכל למצוא בפחות. לא צריך רשיון כדי לקנות אחד. בקשר לשאלה האחרונה זה בעיקר תלוי בך.ישנם מס´ כללי זהירות שאם תמלא אותם תוכל להנות מספורט כיף ובטוח.אם אתה מעוניין במידע נוסף אתה יכול לקרוא מאמר שאני כתבתי ונמצא ב- www.fishing-il.com אולי אני אשלח אותו גם לפה.

DJ69

New member
מסוכן

כן מטווח קצר. אפילו יותר אם שינויים קלים. חבר שלי ירה בעצמו כבר פעמיים ועדיין בחיים, תלוי במיקום הפגיעה. BTW - אם תנסה "לירות" ברובה לחץ מחוץ למים, תוך כמה יריות אתה תשבור את הבולם הנמצא בקצה. אין צורך ברשיון. Q - מתי היה בינכם הקליק הראשון ? A - חזרתי עם חברות שלי מהים וראיתי אותו משחק כדורסל עם חברים שלו. הוצאתי את הרובה ויריתי. "קליק" ישר בטחול

רובים

המחירים החל 199 לרובה גומיות ועד 300 והחל מ420 ועד כ1000 לרובה לחץ אויר הרובה מסוכן כמו כל כלי יריה אחר אין צורך ברשיון הרוב עושים זאת בצלילה חופשית.. יש ללמוד כמה כללים בסיסים בשימוש ברובים ובחיצים.. שיהיה בהצלחה

Z0MbIE

New member
מזה אני מפחד מפגיעה בעצמי! אבל....

מה הסיכויים שאני אפגע בעצמי?

DJ69

New member
תלוי

לרובה לחץ (מומלץ) יש ידית פלסטיק קטנה המשמשת לדריכת החץ (דורך). ברוב המקרים הדורך הולך לאיבוד, והמשתמש במקום לקנות חדש מתחיל לאלתר. חבר שלי השתמש בחתיכת עץ במקום הדורך. העץ נשבר והחץ נכנס לו בכף היד מצד לצד. בפעם אחרת, אותו חבר ניסה להשתמש באבן במקום הדורך. החץ החליק ונכנס לו ברגל. גם ראיתי אנשים שתוך כדי הדריכה נקרעה להם הכפפה (במקום הדורך החסר) והחץ נכנס להם באצבע. עדיין לא ראיתי או שמעתי על מקרה בו החץ השתחרר ועף מעצמו. בחנות של מועדון צלילה "דוגית" בנמל תל-אביב מוכרים רובה מתוצרת Mares בשם Cerano. הרובה מעולה, יש להשיג חלקי חילוף במידת הצורך והוא מגיע במספר אורכים המתאימים מצלילה חפשית לצלילת מיכלים עמוקה.

למעלה