שאלה בנושא ריבית פריים ומיחזור

ירדן 41

New member
שאלה בנושא ריבית פריים ומיחזור

שלום רב, אני בהליכי גירושין, ומתכוונת לרכוש את חלקו של בעלי בדירה. לצורך כך עלי לקחת משכנתא חדשה עבורו 250,000 ש"ח, + משכנתא נוספת ע"מ לכסות את המשכנתא הקיימת או לחילופין למחזר אותה (גם כן ע"ס 250,000). א. כאשר אני מכסה את המשכנתא הישנה עליי לשלם 3000 ש"ח קנס. אם אמחזר את המשכנתא לא אצטרך לשלם סכום זה? האם עדיף לי בלי קשר לקנס, למחזר אותה? או לכסות אותה? ולקחת אחרת על פניה, קחו בחשבון שאנו בהליכי גירושין, ומשכנתא זו היא עדיין על שם שנינו. ב. ריבית הפריים מאוד מפתה אותי, כיוון שאני חוסכת פה כעת כ-10,000 ש"ח בשנה, כנגד 2% הצמדה למדד לשנה על סכום של 500 אלף ש"ח. גם גובה הריבית שיינתן לי, כ-4.5 אחוז, לא שונה בהרבה מריביות אחרות קבועות. (במשתנה ל-5 שנים הציעו לי 4.1 % אך גם שם כמובן יש הצמדה למדד ופטור מקנס). מה החשש הגדול בריבית פריים, שגובה הריבית במשק יעלה? ואם יעלה, זה הרי לא יהיה דרסטי, והחסכון שחסכתי בינתיים על הצמדה למדד לא יפצה על כך? ג. האם כדאי לפצל את כל גובה ההלוואה (500 אלף ש"ח) ל- שליש ריבית קבועה (25 שנה) שליש משתנה כל 5 שנים (25 שנה) ושליש פריים (גם כן ל-25 שנה?). ד. ההחזר הצפוי לי הוא בין 2800 ל-3100 ש"ח, וההכנסות הצפויות 8,700 לערך. (אולם יש לי עדיין הוצ' על צהרונים וגן...) ה. אשמח להצעות והדרכה. תודה.

תגובה

את מעלה הרבה נקודות חשובות ומעניינות שחשוב מאוד לבדוק בטרם ביצוע צעד כלשהו. עקב ריבוי השאלות ויחודיות הנושאים לא אוכל להשיב לך במסגרת הפורום על רובם. מקווה שחברי הפורום יוכלו לץץ לך קצת עצות. אני ממליץ לך לפנות ליעוץ והדרכה מסודרים בגלל יחודיות העניין.

תשובה חלקית

לעניין העברת הדירה, את לא חייבת לסלק את ההלוואה הקודמת או למחזר אותה. אפשר להשאיר אותה ולבקש מהבנק להסכים להעברת הדירה על שמך בלבד. הבנק יסכים לכך אם ישתכנע שיכולת ההחזר שלך מספיקה. וזה מביא אותך לחלק השני - הלוואה נוספת למימון הרכישה מבעלך. אם 2 ההלוואות יחד מגיעות לשיעור סביר משווי הדירה ואם הבנק ישתכנע שאת יכולה לעמוד בתשלום של 2 ההלוואות אין סיבה שלא יאשר לך.

ירדן 41

New member
ונושא הפריים?

בקשר למיחזור או כיסוי המשכנתא הקיימת. ברצוני למחזר או לכסות כיוון שהיא כבר לא טובה עבורי, מבחינת ריביות וגובה החזר נוכחי, (2100 ש"ח לעוד 15 שנה לערך על סכום של 250 אלף ש"ח בלבד). אודה על התייחסות ממוקדת יותר בנושא ריבית פריים. אני שוב אומרת היא מפתה אותי בגלל החסכון בהצמדה, אולם באותה מידה אני מסתכנת בכך שהיא תשתנה לי כל חודש. איך יוצאים מזה? האם בכל זאת האופציה של שליש קבועה, שליש משתנה ושליש פריים, יהיו אופטימליים עבורי? תודה מראש.

ירדן 41

New member
תוספת בנושא הריביות ששולמו עד כה

האם כיוון שהמשכנתא כבר משולמת מזה כ-10 שנים, האם במצב זה בעצם, רוב הריבית כבר שולמה ולכן לא משתלם לי לכסות אותה אלא רק למחזר אותה? או שאין משמעות ואין כל הבדל בין שתי האפשרויות ושאלתי היא שאלת "תם"? תודה שוב.

hadarh

New member
מוסיפה על אביאסף

נושא הפריים הוא מאוד מפתה- זה נכון אבל את צריכה לקחת בחשבון שהוא משתנה ועלול להכביד על ההחזר החודשי - למרות שבאופן כללי הוא טוב (במיוחד לאלה המעוניינים לפרוע מוקדם, בשל חוסר הצמדה). האם את מוכנה לקחת על עצמך את הסיכוי / סיכון שבעליית הריבית וההחזר החודשי, האם היכולת הכלכלית שלך יציבה וגבוהה? כיום הריביות נמוכות יחסית ולכן כדאי לקחת את רובה בריבית הקבועה, שכן אם הריבית במשק תעלה זה יהיה לטובתך כי אז לא יהיו לך עמלות פ. מוקדם. אם את צופה סכום כסף שיכנס אפשרי את אותו החלק לקחת בריבית משתה כדוגמת פריים. לדעתי אם אין סיבה טובה (כמו פ.מוקדם) אין מה לפזר יותר מידי את הסכומים.

yubi1

New member
הצעת ייעול עבורך ירדן

לפי התשובות שתתני אציע לך מסלול הכי טוב בשבילך. השיקול האם לקחת משתנה כל 5 שנים הוא ללקוחות אשר יודעים על כסף עתידי שצריך להשתחרר להם ואם אין לך קרן השתלמות או משהו בסגנון אז אל תקחי את זה כי מי יודע עוד 5 שנים לאיזו ריבית זה ייתחלף. מומלץ 70% קבועה ו-30% פריים ושתדעי שהפריים עולה ברוב המקרים אחרי המדד ולכן הסיכוי להפסיד במסלול זה הוא אפסי. כבר ענו לך שגובה ההחזר החודשי צריך להיות מקסימום שליש מההכנסות כלומר שלא יעלה על 2900 ש"ח. זוהי תשובתי אלייך באופן כללי.הנסיון שלי בתחום הוא עצום ולכן את יכולה להסתמך על דעתי. בהצלחה

למעלה