שאלה בנושא רישום בטאבו

שאלה בנושא רישום בטאבו

שלום,
לדירהשל הסבא והסבתא שלי ז"ל יש הרבה יורשים, שאר בעלי הדירות רשומים בטאסבו והדירה של הסבא והסבתא רשומה על שם קרן קיימת לישראל.
הצלחנו לאתר את כל היורשים מלבד ענף אחד של אחת היורשות שנפטרה מזמן והייתה חשוכת ילדים והיורשים שלה הם האחים שלה שכולם מלבד אחת הלכו לעולמם. השאלה שלי האם ניתן לרשום בטאבו כי החלק של אותה יורשת (אשתו השנייה של הדוד שלי) ירשם על שם "יורשי גב' והשם המלא שלה" וכך להעביר את האחריות לרישם הזכויות שלהם ליורשים שלה (אם ירצו). אם אני זוכר נכון ראיתי פעם נסח טאבו שהיה כתוב בו יורשי פלוני אלמוני.
אשמח לדעתכם.
בברכה רונן.

הרישום בטאבו מתבצע באמצעות צו הורשה או החלטת בית משפט

הרישום בטאבו מתבצע באמצעות צו הורשה (צו ירושה או צו קיום צוואה) או החלטת בית משפט.
בצו הורשה יצויינו שמות יורשים חיים. הרשם לענייני ירושה לא רושם עזבון כיורש אלא את שמות יורשי היורש. אני סקפטית לגבי האפשרות שתתקבל החלטת בית משפט שתורה על רישום עזבון כיורש. אני עוד לא נתקלתי בנסח טאבו כזה.
נכון בעיני להשקיע את הזמן והמשאבים הנדרשים לאיתור היורשים, מאשר לבזבז זמן ומשאבים על הליך משפטי שיארך זמן ושבספק גדול אם ישא פרי.

zammy

New member
לא תוכל לרשום צוואה או ירושה ללא אישור מינהל מקרקעי ישראל

אם הרישום על שם קק"ל בלבד לא תוכל להעביר זכות שלא רשומה.
עליכם לפנות למינהל מקרקעי ישראל ולבדוק מה רשום בתיק הרלוונטי.
&nbsp

צו קיום צוואה וצו ירושה

תודה למשיבים,
ליורשת שנפטרה יש צו קיום צוואה בה מפורט למי היא מורישה את הנכסים שלה.
היה לה נכס שהיא לא ידעה עליו (חלק מדירה של הסבתא שלי על פי צו קיום צוואה של בעלה ז"ל שהיה הדוד שלי) ולא התייחסה אליו בצוואה שלה וגם לא היה סעיף כללי שקובע למי ילכו הנכסים אם יתברר שיש עוד נכנסים שלא מפורטים בצוואה.
האם עכשיו צריך לעשות צו ירושה רק עבור הנכס שלא מופיע בצוואה בנוסף לצו קיום צוואה שלה ?
מאחר ולא היו לה ילדים אז על פי חוק הירושה היורשים הם האחים שלה, שכולם מלבד אחת הלכו גם הם לעולמם ואז אנו צריכים לאתר את הילדים שלכם וגם שם חלקם הלכו לעולמים. זה מסתבך מלכתחילה החלק שלה בדירה היה קטן מאוד (אנו משפחה גדולה) וכל אחד מהיורשים יקבל שבריר אחוז מהנכס.
האם צריך את ההסכמה של היורשים לרישום בטאבו ? נניח שאיתרתי את כולם, האם צריך לקבל את אישורם, חתימתם כדי לרשום את הזכויות שלהם בטאבו ?
תודה למשיבים.

zammy

New member
אסביר שוב

אם בטאבו רשום קק"ל , לא תוכל לרשום צוואה או צו ירושה כי קק"ל לא הורישה לכם דבר.
צריך להסדיר את הרישום באותו נכס ובשביל זה לגשת למינהל ולבדוק בתיק הנכס.
&nbsp

על פניו נראה שיש צורך בצו ירושה כהשלמה לצו קיום הצוואה

לצורך הרישום בטאבו אין צורך בהסכמת כולם. מספיקה חתימת אחד היורשים על הבקשה.
כמובן שיש להיוועץ פרטנית.

למעלה