שאלה בנושא רפלקסולוגיה

rami48

New member
שאלה בנושא רפלקסולוגיה

קראתי ספר הדרכה בנושא ותרגלתי מעט, ובזה מסתיימת ההכשרה שלי בתחום. השאלה: האם לטיפול אינטואיטיבי שאני נותן יש משמעות ותוצאות (בהנחה שאכסה את כל שטח כף הרגל, כך שבוודאי אעבוד על הרבה נקודות חשובות). האם יש הבדל בין טיפול כזה שאני נותן, לבין טיפול מקצועי בתשלום? רמי

m_katzmann

New member
בן אדם צריך לדעת מה הוא עושה ולמה

היי רמי, אני לא רפלקסולוגית, אבל מאמינה מאוד בכח הריפוי של הרפלקסולוגיה, שכן דרך קריאת כף הרגל ניתן לאבחן מחלות ואת אישיות האדם ולהבין איפה הוא תקוע ולעבוד על הנקודות שזקוקות לאיזון. אתה צריך להכיר לא רק את הנקודות אלא גם עיסויים שונים המתאימים למצבים שונים. בנוסף לכך אני חושבת שהזרמת דם למקום מאוזן יכולה לגרום לחוסר איזון ולכן לא הייתי מעיזה לטפל באדם אם אין לי את הידע הבסיסי לפחות ואז האינטואיציה שלך תזניק אותך לשמים. מאיה

רמי,

אני עושה הבחנה בסיסית בין טיפול בתשלום ( היינו אדם בא ומעוניין שתקל על סיבלו בעזרת רפלקסולוגיה) ובין עיסוי עם אוריאנטציה טיפולית באנשים הקרובים לך. עוד אציין כי אני יוצאת מנקודת הנחה שבספרים שלמדת ,ישנם פרוטי מצבים שונים וחשוב יותר קונטראינדיקציות למתי אסור לטפל ברפלקסולוגיה. לגבי עיסוי עם אוריאנטציה טיפולית לקרוביך - נראה לי שאם הם נהנים ואתה לומד ולעיתים אף מתחיל לעזור מה טוב , אני אישית התאמנתי בימי לימודי בשיאצו על כל מכר שהיה מוכן להשכב על מזרון ( ולא היה חסר..
)אבל בשום אופן לא התימרתי לטפל אלא להתלמד והמקבל תמיד ידע והבין זאת. וזאת הסיבה שאני שוללת מכל וכל נסיון לטפל באנשים ללא ידע מסודר, האחריות בטיפול שאתה לוקח על עצמך הוא גדול ורב , המטופל סומך עליך בעיניים עצומות שיש לך את הידע והכח לטפל בו וגם אם לא מעיניין אותו אם יש לך או אין לך תעודה חשוב לו שאתה יודע מה אתה עושה , את זה אתה יכול לרכוש בדרכים שונות ( ואני כן ממליצה ללמוד לפחות את הבסיס היינו אנטומיה פיזיולוגיה , פתלוגיה הן קונוונציונלי והן בהבט הרפלקסולוגי) ו"להבחן על ידע זה" הן בנסיון מצטבר ( עיסוי עם אוריאנטציה טיפולית) והן אצל מורה / מדריך מיומן ומלומד. אני מצרפת קישורים לדיון ארוך שנערך פה לא מזמן על מיהו מטפל - להתרשמותך. שבת שלום יעל

בומי

New member
ל rami48

רמי שלום, אמנם טיפול אינטואיבי (לדעתי) חשוב וטוב, אבל ברפלקסולוגיה, מטפלים בהבטים נוספים,ולא רק לחיצות בנקודות, אלא במערכות רבות לפי איבחון, לכן לחיצות ב"נקודות" לא רלוונטיות עלולות לפעמים להזיק. ולפני שתטפל באחרים, אנא הזהר ותיוועץ במתקדמים בברכה רוני

למעלה