שאלה בנושא רשת ביתית

תומר15

New member
שאלה בנושא רשת ביתית

רכשתי השבוע האב ורצתי לחבר את שלושת המחשבים הביתיים שלי ברשת ביתית חיברתי והגדרתי את כל הפרוטוקולים והרשת הביתית עובד מצויין התקנתי על המחשב הראשי את מודם האיידיאסאל שלי, כן, הבלטה הזו שקיבלתי מבזק ואני משלם עליה 150 שקל ארורים בחודש.. הגדרתי את כל הפרוטוקולים והלקוחות והכל כמו שצריך ובאמת היה לי אינטרנט והכל עבד יפה אבל לאחר כמה שעות רצופות של חיבור לאינטרנט החיבור פשוט קופא במחשבים הרגילים אבל בשרת הכל עובד כמו שצריך ניסיתי להוריד קובץ מאתר בחו"ל מהמחשב שלי הקובץ ירד על 5-10 קיי כאשר ניתקתי את השרת מהמודם והתחברתי עם המחשב שלי לאינטנרנט הורדתי את אותו הקובץ על 300 קיי לשניה למישהו יש רעיון מה גורם לבעיה הזו? השרת הוא פנטיום 100 עם 48 ראם מריץ חלונות98 ו winroute lite המחשב שלי הוא פנטיום 3 600 עם 580 ראם וחלונות 2000

antidot

New member
הייתי בודק כמה דברים

1. כרטיס רשת של השרת - דרייברים וכ"ו 2. בודק את איכות החיבור - ping -n xxx.xxx.xxx.xxx ותבדוק את אחוז הLOST PACKETS 3. לא שזה אמור להפריע אך תבדוק שDNS בשרת מוגדרים כמו שצריך. 4. תבדוק את הROUTING TABLE של השרת -תריץ בדוס: route print 5. תבטל את כל מה שקשור לPOWER MANAGEMENT בשרת. גם שומר מסך הייתי מוריד.. אם יש לך איזה שומר מסך 3D OPENGL אני אתפלא שהחיבור יעבוד בכלל.. 300 מחו"ל ? דרך איזה ספק אתה מחובר ??? אני לא עברתי 150 עד עכשיו. קצת יותר פרטים על תצורת הרשת היו עוזרים. אך אולי בכל זאת תקבל איזה רעיון מהקישקוש שלי.. ברכות ANTIDOT

תומר15

New member
אז ככה

הדרייברים בסדר אין לי lost packets שרתי ה dns מוגדרים כמו שצריך אני עכשיו אבדוק את ה routing table את כל אפשרויות אספקת החשמל ביטלתי אין שומר מסך, המסך לא כבה, ההארדדיסקים לא כבים אף פעם אני עם בזק בינלאומי אני עם 128k upload אז אני מגיע ל300 קיי יורד בלי בעיה אממ...לא הגדרתי בשרת או במחשבים האחרים את כל ערכי ה mtu ו rwin אולי אתה יודע איזה ערכים יתאימו? אולי זו הבעיה? או שמא זה החלונות ה98 ? והתקנת nt4 server תעזור?

רשת עם ADSL

אני שומע על רבים שניסו רשת עם ADSL ולא הצליחו. לחלק זו הצלחה חלקית: ההורדה במחשבים האחרים איטית במיוחד. מעניין אם מישהו הצליח ליצור רשת עם ADSL (רשת פשוטה בין 2 מחשבים ללא HUB או ראוטרים). אם מישהו עשה זאת וזה עובד 100% שיספר לנו.

אמיר ט

New member
אני התקנתי

התקנתי אצל חבר שלי רשת של 2 מחשבים דרך האב עם ADSL על שניהם יש חלונות ME, ואני משתמש ב ICS של חלונות בתור מה שמספק את האינטרנט למחשב השני, היתרון בכל הוא שהשיטה עובדת ע"פ NAT ולא פרוקסי וזה מוריד הרבה מהעומס על המרכזי מרכזי שמחובר פיזית, כי פרוקסי בעצם מנתס תוך כדי הורדה וזה יכול להאיט משתמעותית. יכול להיות שאם הכל ארוך מדי יש איבוד נתונים, תבדוק את זה. בעיקרון מה שטוב ב ICS בנוסף שהוא של מיקרוסופט ולכן בד"כ הוא מותאם לעבוד בחלונות כמו שצריך ולוקח פחות משאבים. הוא גם תומך DAIL ON DEMAND שזה דבר מעולה במיוחד במקרה של ADSL. תגדיר את הראשון בתור GATEWAY לשני וזה אמור לעבוד פיקס. הרשת מהירה ואיכותית, אני מגיע במחשב השני לאותה מהירות כמו בראשון. אמיר.

רשת ביתית

אני ניסיתי עם ה Wizard של ה ME לחבר שני מחשבים עם ADSL ולא הצלחתי. המחשב אצלי לא הסתדר עם שני כרטיסי רשת. האם אין ברירה ורק HUB יפתור את הבעיה?? בכל מקרה תודה על ההסבר. אשמור אותו למקרה שאנסה להכין מחדש רשת ביתית.

אמיר ט

New member
אין קשר

האב לא יספק לך פתרון במקרה הזה, מה שהאב נותן זה שעל אותו בסיס של רשת אתה יכול לחבר יותר משני מחשבים אחד לשני. לדוגמא אצלי בבית יש לי כבלים שמועברים דרך המחשב המרכזי אל כל שאר המחשבים דרך ההאב. אבל בכל מקרה אתה חייב גם במקרה של כבלים וגם במקרה של ADSL 2 כרטיסי רשת על אותו מחשב מרכזי. אמיר.

אמיר ט

New member
זה תלוי

בחיבור שלך לאינטרנט. אם יש לך ראוטר - גם קשור לחיבור שלך לאינטרנט. אמיר.

תומר15

New member
לא הבנתי מה הנקודה שלך

השורה התחתונה היא שאם יש לך האב, אתה יכול שבמחשב הראשי יהיה לך רק כרטיס רשת אחד אין צורך ביותר מזה הרי הוא מתחבר אל ההאב שהמודם מחובר גם הוא אל ההאב אז אין צורך בשתי כרטיסים

אמיר ט

New member
בוא אני אסביר לך

אתה צריך להבדיל שני מקרים מקרה של קווי נל"ן דומים להם. ומקרה של כבלים או ADSL. במקרה של נל"ן - תחבר אותו להאב וזה יעבוד, כל המחשבים יהיו באינטרנט. במקרה של כבלים, אם תחבר את המודם להאב המודם לא יתחבר מפני שהחיבור לכבלים מתבצע ע"י אימות ה MAC ADDRESS של הכרטיס רשת שנתנו לך והמודם. ולכן מכיוון שלהאב אין את ה MAC ADDRESS של הכרטיס רשת הזה - לא יהיה אינטרנט. במקרה של ADSL אתה חייב להתחבר למודם על מנת לקבל את האינטרנט, והחיבור הזה דורש גם אימות. - ונגיד שהתחברת עם מחשב למודם דרך ההאב - האינטרנט יעבוד ספציפית לאותו מחשב בלבד מפנ שהוא יצור VPN למודם דרך ההאב. תחשוב גם בהיגיון - בשביל מה יש ראוטרים - תאמין לי שהם לא סתם נמצאים כאן. - אם האב פשוט היה מספק את מה שאתה חושב שהוא מספק אז חברות שלמות היו פושטות רגל, או מחירי ההאבים היו עולים לשמיים. אם לא הבנת תגיד, אני אנסה להביר בפשטות. אמיר.

תומר15

New member
נכון, אבל..

מה הבעיה להתקין איזשהו proxy או nat אפילו על המחשב שמפעיל את החיוג למודם? ואז כל המחשבים האחרים יכולים להנות מהחיבור

אמיר ט

New member
לא חושב שזה אפשרי

הכרטיס של ה ADSL יהיה בשימוש של האינטרנט ואני לא מאמין שתוכל לעשות עליו NAT. וגם אם כן - אז אני לא בטוח שהמחשבים האחרים ברשת המקומית יזהו אותו אפילו אם יהיו באותו CLASS C. אמיר.

תומר15

New member
אצלי אני רק עם כרטיס אחד

והכל עובד מצויין הכרטיס לא בשימוש בלעדי של האינטרנט הוא כרטיס ברשת הפנימית כמו כל כרטיס רשת אחר ברשת אגב! למדתי לעשות סמיילים! LOL

הצלחת להתחבר מכמה מחשבים

לאותו מודם ADSL??? איך?? כששיחקתי קצת עם הרשת בבית, ניסיתי לחבר את המודם הזה ל- HUB, והעסק באמת עבד בצורה מושלמת כל עוד רק מחשב אחד ברשת המקומית השתמש בו. ברגע שמחשב אחד כבר היה מחובר, אי אפשר היה להתחבר ל- ADSL ממחשב נוסף.. עד כמה שהכרתי את המודם הזה (הדגם של אורכית לפחות), הוא יודע "לדבר" רק עם כרטיס רשת שהוגדר לכתובת איי פי מסויימת, וכידוע לך, לכל כרטיס רשת חייבת להיות כתובת איי פי שונה! כך שנאלצתי לוותר על הרעיון.

תומר15

New member
נכון, לכל כרטיס רשת יש אייפי שונה

ורק מחשב אחד מפעיל את החיוג (כלומר, הוא חייב להיות מחובר כל הזמן בכדי שתוכל להשתמש באינטרנט במחשבים האחרים) אתה מפעיל ics במחשב הזה שחייג את החיבור, ומגדיר בשאר המחשבים ברשת את ה gateway: 10.200.1.1 (או האייפי שממנו חייגת 10.200.x.x)

אתה חייב לשנות את גודל ה- MTU

ל- 1462. ברירת המחדל של Windows הוא 1500, ופרוטוקול התקשורת של מודם ADSL לא מעביר בלוק גדול מ- 1462. התוצאה תהיה שכמות גדולה של מידע פשוט "תתקע" את החיבור בשלב מסויים. (אצלי לא יכולתי לגלוש כמעט בשום אתר, ה- Explorer היה כותב "Waiting for reply" עד שנמאס לו..) תשאל מדוע הכל פועל בסדר מהמחשב שמחובר ישירות למודם? ספק האינטרנט שלך משנה את ההגדרה הזו אוטומטית ברגע שאתה מתחבר לשירות שלו (באמצעות DHCP), אבל הוא לא מטפל בכל הרשת המקומית שלך, אלא רק במחשב שמחובר פיזית. לכן אתה חייב לעשות זאת באופן ידני בכל מחשב. הוראות לשינוי ה- MTU נמצאות ב- adsl.org.il

למעלה