שאלה בנושא שוקולד- למה השוקולד

שאלה בנושא שוקולד- למה השוקולד

מתקשה/ מתייבש כשאני ממיסה אותו בבן - מארי?
 
אז ככה

זה תלוי איך את ממיסה. מספיק שטיפת מים אחת קטנה תיגע בתערובת והשוקולד מתקשה. זה גם תלוי איזה שוקולד את מנסה להמיס. ככל שאחוזי חמאת הקקאו יותר גדולים, ככה השוקולד יהיה יותר טוב. אסור גם שלחות כלשהיא תגיע לתערובת. חשוב שבעבוע המים הרותחים מטה לא יעניקו חום ישיר לכלי עם השוקולד.כלומר, ככל שכמות המים קטנה יותר בסיר התחתון, עדיף. לא להגיע להמסה מוחלטת. רצוי להוריד את הקערה ממש לפני, כי השוקולד הינו חומר שאוגר חום וממשיך להינמס אחרי הורדת הכלי. בערך כמו פסטה
כדאי גם לחתוך את השוקולד טרום ההמסה לחתיכות קטנות.
 

pretzeled

New member
שאלת המשך..

יש באמת הבדל בין המסת שוקולד בביין מארי לבין המסתו במיקרוגל? תמיד נראית ההמסה בביין מארי טירחה גדולה מדי.. השאלה היא, האם יש איזשהו הבדל בתוצר בין הדרכים?
 

homets

New member
../images/Emo45.gif

צודקת. אני אוהבת להשתמש במיקרו להמסה, זה יותר מהיר לדעתי ומלכלך פחות כלים
נטלי
 
כן ולא

אני נגד מיקרוגלים למיניהם ואיפסנתי את שלי במחסן. ומצד שני כשאת רואה את ההמסה מול עינייך את יודעת בדיוק מתי הנקודה להסיר מהאש ואם רוצים תוצאה מוצלחת ולא גרגרית או מתקשה שווה לטרוח עוד טיפה. לדעתי
 
למעלה