שאלה בנושא שיווק ויזמות באינטרנט

§Oren§

New member
שאלה בנושא שיווק ויזמות באינטרנט

אני לא יודע כמה אני במקום הנכון, אם לא אז אני אשמח להפנייה, פשוט על פי שם הפורום נדמה לי שזה מתאים. אני אחד משניים שהקימו מיזם אינטרנט לפני כמעט חצי שנה. הרעיון מאחרי הפרוייקט הוא משחק מבוסס רשת. כיום לאתר למעלה מ-350,000 דפים ניצפים בחודש. כידוע לי מדובר בהחלט על מספר מכובד ובעל פוטנציאל עיסקי. השאיפה היא כמובן להוציא מהעניין רווחים, ולו רק כדי לכסות על ההוצאות (אומנם קטנות, אבל קיימות - דומיין ואירוח). לאתר עצמו יש קהל יעד של נוער. הכיוון העיקרי הוא כמובן פירסום. הבעיה היא שלאתרים בסדר גודל הזה אין יכולת להוציא לפועל מערכת פירסום שתגייס מפרסמים בפני עצמה, למרות שיש לו היכולת לפרסם בכמויות די גדולות. האם למישהו כאן יש רעיון כלשהו לסוגיה, או יכולת לתת הכוונה כלשהי?

מהו האתר?

אני רוצה לראות את האתר; אם תשלח לי את שם האתר ומס´ טלפון אתקשר אתך אחרי שאכנס לאתר ונשוחח בנדון. שלח ל [email protected] וציין שמדובר באתר המשחקים

§Oren§

New member
שלחתי אימייל. כתובת האתר מצורפת כאן

למי שעוד מעוניין להעיף מבט.

מקדונלד

New member
אורן , צר לי לאכזב אותך ....

אורן , חסרים הרבה פרטים.... אך אם אתה מתכוון לפעול בארץ אז חבל על הזמן - המיזם הכי מוצלח באינטרנט בארץ - מפסיד היום !!! בעיקר בגלל כמות הגולשים המעטה...

§Oren§

New member
אילו פרטים?

האתר בעברית, אז כמובן שבארץ. אני לא יודע מה המיזם הכי מוצלח באינטרנט כיום... אבל אני חייב לחלוק עליך. מן הסתם המיזם הכי מוצלח בארץ שייך לחברה מסחרית. לחברה מסחרית הרבה יותר קל להפסיד, היא משלמת לאנשים. המיזם שאני שותף לו הוא כנראה (עד כמה שזה מפתיע) לא הכי מוצלח בארץ, אולם הוא פרטי. הוא שייך לשני אנשים שלא לוקחים לעצמם משכורת. אם הייתי לוקח לעצמי משכורת של מתכנת לא היה סיכוי להפיק רווחים (נוסף על המשכורת שאני הייתי לוקח לעצמי) של העסק עצמו. אולם במצב הנוכחי אני לא מעוניין להכניס כסף לכיס על האתר, כיוון שאני נהנה מהעיסוק, אז אינני זקוק לרווח שכזה (כמובן שאני לא אתנגד לראות גם תשלום בתמורה לעבודה קשה). הדרישה הקריטית היא שהאתר יכסה על ההפסדים, כיוון שעד כמה שאני אישית נהנה, אני לא רואה סיבה להוציא כסף על דבר שאמור להניב רווחים. ההפסדים המדוברים הם מזערים (כפי שציינתי אין מי שלוקח משכורת) והם מסתכמים סביב אירוח ודומיין. גם אם אקבל אגורה על ארבעים דפים נצפים (אני לא בעסקי הפירסום, אבל זה נראה לי סכום נמוך למדי) אצא ברווחים. אז אני דווקא כן חושב שניתן להרוויח כסף מעבודה קשה

מקדונלד

New member
במחשבה שנייה....

נכנסתי לאתר , אתן לך כמה טיפים מהנסיון האישי (ויש לי הרבה) : א. זכור דבר חשוב אחד - אם הגולש יבזבז יותר מ 12 שניות לרישום באתר שלך - הסיכוי שהוא ימשיך לגלוש בו שואף ל א פ ס !!! לכן הייתי ממליץ לך לתת לו לבחור את הסיסמא - ולא לסרבל אותו בגלישה בחזרה למייל שלו - גם כך אין הרבה גולשים בארץ (ואתה מכוון לקהל בארץ) בצורה שבה אתה מבקש להרשם פסלת את כל אלה: - אלה שגלשו ביום שהאי מייל שלהם לא עבד - אלה שאין להם אי מייל. - אלה שאין להם סבלנות לחזור לאי מייל וכו וכו´ חוץ מזה סביר להניח שהם ישכחו את הסיסמא לאחר דקה וחצי (כי הם לא בחרו בה) ב. הקהל הישראלי אוהב פרסים - פרסום השם של המקום הראשון לא נותן כלום !!! - שים לב פרס לא חייב לעלות לך כסף .... ג.עיצוב האתר שלך מאד חובבני - במידה ואתה לא מבין בתחום כנס לאתרים המובילים ואם אתה חד עין מיד תראה שלא פגעת ... ד. לא חשבת על עתיד האתר (לפי המיקום של כל המלל) - זכור שינויים יום יומיים מעידים על חובבנות... ה. שיווק אגרסיבי של האתר עולה הרבה מאד כסף - אבל לא חסרים אתרים שהצליחו עם כמה טריקים מאד מאד פשוטים - זכור הכל עניין של שיווק !!! (פרסום בפורומים יכול לעזור מעט) ו. הבעיה הראשונה היא לתפוס שם ומוניטין - ואז כל הפורטלים ישמחו לפרסם אותך ... ז. אני הייתי ממליץ לך לחשוב על שיטת פרסום שתגרור שרשרת (כמו רב הפרסום באינטרנט) - לדוגמא חסר לך קישור - המלץ לחבר .... ח. אני לא אוהב ליצור קשר דרך תוכנת דואר (יש כאלה שאין להם - למעשה לרובם אין) לכן הייתי בוחר במנגנון פשוט יותר... וכו´ וכו´ וכו´ וכו´ .....

§Oren§

New member
תודה על הטיפים, רשמתי לפני - תגובה

אני תמיד שמח ללמוד מנסיון של אחרים.תגובה על אשר רשמת (תתפלא אולי לדעת שעל חלק מהרעיונות כבר חשבנו). א) לגבי הרישום, אצלנו נושא סבוך. בתחילת דרכו של האתר לא היה רישום עם אימייל. תבין, מדובר על משחק. משחק שיש אנשים שמתמכרים אליו, וחלק אפילו קצת אובססיבים לגביו. במשחק בעל האופי שלנו, יש יתרון מסויים למי שיקים ברית עם שחקנים אחרים. מה הדרך האפקטיבי ביותר להשיג בני ברית מאשר לייצר אותם? וכך קורה שאנשים בעלי יותר מידי זמן פנוי פותחים כמה משתמשים כדי להשיג יותר דומננטיות במשחק (הדבר כמובן פוגע באיכות המשחק ובאותם שחקנים שבוחרים לא לרמות). האימייל אמור למנוע זאת (לא ניתן לרשום יותר משחקן לתיבת אימייל). יחד עם זאת עדיין ישנם שחקנים שפותחים תיבות אימייל נוספות רק כדי לרשום עוד שחקן (וזה לוקח קצת יותר מ12 שניות). אז אין לי ספק שמאבדים משתמשים בשל הרישום עם אימייל, אבל זה הכרח. ב.הפרסום של מקומות ראשונים - ע"פ דרישת השחקנים. מסתבר שהם מוצאים את התנוססות שמם כפרס... (אגב, אילו פרסים אתה מציע שאינם עולים כסף?) ג.העיצוב חובבני? אולי... אתרים דומים בחו"ל ששייכים לחברות בחו"ל נראים לא יותר טוב. אם אתה מתכוון חובבני כיוון שאין לך מצגות פלאש שתוקפות מכל פינה ואפקטים מיוחדים - אני מעדיף בלי. ד.אילו שינויים יום יומיים? למה לא חשבנו על עתיד האתר? ה.השקענו בפירסום בהתחלה. כיוון שכל אחד שמח לשחק עם חברים שלו, בתחום של אוזן מאוזן אני חושב שאנו די מצליחים. לפני כשבוע דובר על האתר בתוכנית האינטרנט של רשת ב´. ו.אנו מופיעים במדריך של כל הפורטלים הגדולים (תפוז\וואלה\נענע). ז.כפי שציינתי, אופי האתר מביא לכך שאנשים מדווחים לחבריהם. אולם אתה צודק בהחלט שיש מקום לתוספות (המלץ לחבר וכו´). ח. השחקנים יכולים ליצור קשר דרך תוכנת מסרים פנימית באתר (מאוד נוחה-רק לרשום את מספר השחקן ואת תוכן ההודעה). בברכה

מקדונלד

New member
בהצלחה....

האופן החיובי שבו קיבלת את הביקורת מוכיחה שיש בך כמה תכונות טובות שחייבים להיות ליזם עסקי. האתר שלך הוא ויזואלי שזה חסרון ... שתבין - אני בכלל לא איש מחשבים והבנתי במחשבים היא מינימלית - אך זה לא מנע ממני להקים 5 אתרי אינטרנט - ומחלקם אני מתפרנס לא רע בכלל. בגדול האתר צריך להיות פשוט ומהיר . כנס לדוגמא לפורום של האתר משרדיה - ותראה את ההבדל הדק בין הפורום שלך לשלהם.... באתר משרדיה השקיעו להערכתי 60,000 $ באתר של אופיס דיפו השקיעו 300,000 $ האתר של משרדיה הרבה יותר טוב מהאתר של אופיס דיפו - וגם מכניס הרבה יותר כסף ממנו ... אתה צריך לחשוב כל הזמן מהצד של הגולש ... יש לך כמה יתרונות (יצירתיות , חריצות , אתה לא נעלב ומקבל ביקורת והכי חשוב אתה אוהב את מה שאתה עושה ) ועם קצת מזל אתה תצליח.. הרבה הצלחה...

עוד רעיון...

כמו שכולנו יודעים, האינטרנט עובד, בצעדים איטיים, למודל כלכלת האופליין. אין זה מן הנמנע כי תתחיל לגבות סכום מנוי חודשי עבור השימוש באתר. במידה ומדובר אכן בכלי ממכר, לא נראה לי שתהיה בעיה לגבות עבורו סכום חודשי של דולרים בודדים, עם אפשרות לתגמל את המנצחים במנוי חודשי\שנתי חינם. הדרך הנכונה לעשות את זה היא לבשר על הפיכת האתר לאתר בתשלום תוך פרק זמן מסויים. בנוסף, יש להשאיר את האופציה של הרשמה בחינם לתקופת זמן של שבועיים התנסות. בהצלחה !

§Oren§

New member
זאת אכן אופציה

אולם אופציה שאנו מעדיפים להימנע ממנה... נוסף על כך שהדבר עלול לפגוע ב"ריבוי" השחקנים, קהל היעד של המשחק הוא נוער. משמע שמדובר על קהל שאינו עובד.

dannif

New member
תגובה,

אורן, גם אני שותף למספר מיזמים בתחום האינטרנט ולרוב השתתפותי במיזמים הוא בתור היזם והמתכנת. כמה עצות ממני, א) רצוי שתשנה את scripttimeout זה נעשה בקלות בASP ב)מנסיוני לאתרים שבהם נדרשת העברת תכנים יעילה ומהירה ASP פשוט לא הפתרון,אני ממליץ להשתמש בJSP או PHP עדיף JSP. ג)העיצוב באתר דורש שיפור ובנייה מחדש,איני מתכוון "פלאש שתוקף מכל פינה",למרות שאני חושב שלפלאש יש יתרונות רבים אם משתמשים בו כמו שצריך. אתה מוזמן להכנס לאתר חברתי: www.creatix.co.il ולהסתכל על מערך העבודות שלנו. שוב,אתה צריך להבין שלמשמש לא איכפת כמה שהתכנות טוב או עד כמה שהרעיון טוב,המראה החיצוני הוא זה שקובע אם הגולש ינסה את התוכנה או לא. דוגמא לרעיון דומה: http://www.shatteredgalaxy.com

dannif

New member
כמו כן,

תשתמש תמיד!! ב record locks! תקרא על זה ותשתמש בזה!!!!!!

למעלה