שאלה בנושא שינה...

שאלה בנושא שינה...../images/Emo178.gif

הילדה שלי בת 6 שבועות, יונקת ומקבלת תוספת של כ- 90 CC כ- 3 פעמים ביום... רצוי לציין כי עלתה במשקל ושוקלת עכשיו 4,300. במהלך היום היא כמעט ולא ישנה ובלילה נרדמת בסביבות חצות ולפעמים גם אחרי חצות... גם אחרי בקבוק של 90 CC... אני ממש מיואשת, היות ואני איתה כל היום והיום ארוך מאוד... ניסינו להרדימה לאחר אמבטיה והיא התעוררה לאחר שעה... מה עלינו לעשות?? האם זה עניין של התקופה הזו??? לפעמים אני רואה שזה גזים ולפעמים אני ממש לא יודעת למה היא לא ישנה (היא מפהקת ותשושה, אך לא נרדמת לבד) אין לי בעיה שהיא לא מנמנמת במהלך היום, אבל לדעתי תינוק צריך זאת... תודה, מורמורלי

אצלי אותו הדבר!!

הבת שלי בת 6.5 שבועות וכמעט שלא ישנה!! היא יכולה להיות ערה 10 שעות ולישון במהלכן אולי שעה במצטבר...אולי!! רוב הזמן היא לא ממש בוכה אבל באי שקט נוראי...היא סובלת המון מגזים ונראה לי שזו הסיבה... אני כמובן לא יכולה לשטוף צלחת כי היא משמיעה קולות שאני לא מצליחה להבין אם זה דיבור או בכי... לעיתים אני מבינה שזה דיבור ואחרי כמה שניות מתחלף לבכי...שלא לדבר על זה שאני לא מצליחה לנוח... גם אני מיואשת.... היא אוכלת נהדר, עולה נהדר, בריאה תודה לאל ואני ממש לא יודעת מדוע היא לא ישנה....היא יכולה להירדם בקלות על הידיים ואיך שמעבירים אותה למיטה/עריסה/עגלה (מה לא ניסינו..) היא מיד מתעוררת והלכה השינה......... מה עושים????????????

מדהים, בדיוק אותו הדבר...

אני מנסה לעשות דברים קטנים ואז יש יללות...("תרימי אותי")או שהיא נרדמת עליי ואז בדרך לעריסה היא מתעוררת מה עושים???

הלוואי והייתי יודעת מה עושים...

לעיתים זה עוזר שאני מרימה אותה, לעיתים קצת ציצי והכל נרגע ולעיתים כלום לא עוזר..............

glilac

New member
מוכר

לי מאד עזרו הטיפים מהספר "הלוחשת לתינוקות" בכל הקשור לסדר יום, הירדמות במיטה ואבחנה של סוגי הבכי. גם שלנו ישנה במהלך היום בכל פעם כ 15 -30 דקות אבל בלילה אחרי מקלחת היא אוכלת ולרוב תוך 50 דקות מתחילת האכלה נרדמת. בגיל 7 שבועות היא החלה לפתוח פערי שינה של 5 שעות אחרי המקלחת ואז שוב חוזרת ל 2.5-3 שעות בין ארוחה לארוחה. לגזים מאד מאד עוזר לנו גליכול - לפנות בוקר אני שומעת אותה מתפתלת במיטה (לא תמיד מתעוררת) ואז אני נתנת לה תוך כדי שינה וזה עוזר לה להמשיך לישון. לגבי הירדמות - אני הרגלתי את הקטנה בהתחלה על הידיים תוך כדי ליטוף של המצח לכיוון העיניים (היא סוגרת אותם כרפלקס עד שנרדמת) ולאט לאט למדתי לתפוס את שלב האפיצות (כשהיא מתמקדת בנקודה באוויר) בשלב הזה אני מעבירה אותה לעריסה נותנת לה מוצץ וממשיכה ללטף תוך השמעת קולות של ששש - היום הילדה כבר נרדמת לבד בעריסה אחרי שיחה ערה עם המובייל (-:

שינה מתוקה

למרות הסקפטיות שבי קראתי את הספר "הלוחשת לתינוקות" של טרייסי הוג - א. גיליתי שאת רוב ההמלצות שלה ביצעתי בעצמי מתוך אינסטינקט ב. גיליתי שגם הטיפים המוזרים שלה - באמת עובדים !!! הקטנה ישנה (טפו טפו) מ-20:00 בערב עד 6 בבוקר... וב-23:00 היא מקבלת ארוחת חלום (מתוך שינה מבלי להעיר אותה) אני ממליצה על הטיפים שלה לגבי שינה ואוכל, השגר השהיא מבנה לילדים טובה (לנו בכל אופן...) אם את כבר קונה וקוראת אני ממליצה על הספר הורוד: "הלוחשת לתינוקות פותרת כל בעיה" - הוא עבור תינוקות ופעוטות, והוא יותר "תכלס" מהספר הכחול שהוא ברובו תיאוריה... מה שחשוב הוא להתמיד עם הדרך והפטנטים שהיא מציאה - ואחרי 3-4 לילות זה מצליח... צריך לזכור שלתינוקות קשה לשנות הרגלים, ולכן לא להתייאש אם אחרי לילה אחד זה לא עובד... בהצלחה

למעלה