שאלה בנושא שכר טרחה

שאלה בנושא שכר טרחה

שאלתי כזו האם תעריף מקסימלי של לשכת עורכי הדין, במקרה תאונת דרכים 8% 11% 13% לפי המצב בתיק אנו משתמע לשני פנים ו/או ישנו פסיקה שיכולה לשנות את תעריף שקבעה הלשכה? בתודה מראש

תביעות שכ"ט בתאונות דרכים

שלום לך, התעריפים שהזכרת הם תעריפי מקסימום, והם קבועים בחוק. אי אפשר לחרוג מהם בהגדרת שכ"ט. אבל יתכן ישנן הוצאות אחרות שמתווספות לשכ"ט וזה לא קשור לשכ"ט. בברכה,

מהן הוצאות שמתווספות לשכ"ט?!

אני עדיין לא מבינה, על מנת שהעו"ד יחרוג מהתעריף המקסימום תסכימי אתי שהעו"ד מחוייב לקבל את הסכמתי במידה ולא היה שום הסכם כתוב ו/או בעל פה ולדווח לי ולקבל את הסכמתי ו/או לעדכן אותי ולמסור לי את הפרטים שלא ידעתי עליהם. האם זה מקובל לקזז סכומים ולא לעדכן במידה והתעריף קבוע בחוק? בתודה על התגובה.

זה לא נחשב חריגה מתעריף המקסימום

הי שוב, אני מבינה את כעסך. מן הראוי הוא כי העו"ד יעדכן אותך בטרם התחלת הטיפול בנוגע לכך שיהיו דברים שאת תצטרכי לשאת בהם מעבר לשכ"ט. אבל, זה מאוד טבעי, במיוחד בנזיקין, שיהיו הוצאות כאלו, מאופי הטיפול בתחום. אבל זה רק ניסיון שלי להסביר, ואני לא חושבת שזה תירוץ טוב. ולשאלתך האחרונה, כן כך מקובל לנהוג בנזיקין, סכום הכסף "ברוטו" מגיע לעו"ד הוא מקזז את מה שמגיע לו ונותן לך את ה"נטו". אני רואה שאת נסערת, אולי תפני ללשכת עורכי הדין ותבקשי מהם לבדוק את ההתנהגות של העו"ד שטיפל בכך (אין לי פרטים מעבר למה ששאלת). בברכה,

למעלה