שאלה בנושא שמות.

Human Nature

New member
שאלה בנושא שמות.

שלום לפורום תנ"ך היקר
אני קורא את ספר שמות כעת. נחמד לגלות את התנ"ך גם אחרי בית-ספר :) אני ממש בשלושת הפרקים הראשונים, וכרגע ניסחתי לי את הרהורי בנוגע למה שאני קורא. פתאום, צצה לי שאלה בראש (למען האמת, אולי אפילו שתיים), מקווה אני שתוכלו לענות עליה או להפנותי לכתבים שיוכלו לעזור לי בנושא. פרעה פחד מבני-ישראל, מפני שהיוו איום דמוגרפי על המצרים. מספרם בחברה בהכרח מעיד על כח שהיה להם, לא כן? בספר לא מצוין שהיתה להם השפעה כלשהי בחצרו, לא נראה שהוא נועץ בהם וכו'. איך הדבר יתכן? בנוסף לכך, הגזירות שגוזר עליהם פרעה - אין עליהן תגובה מצידם. לא פחד פרעה מגודלם ומהעוצמה הנובעת מגודל זה? איך זה יתכן שלא הגיבו? לגבי השאלה הראשונה - ובכן, אין לי שום השערות. כאן אאלץ לחכות לתשובה מכם, אך לגבי השניה היתה לי השערה, אשמח לשמוע את דעתכם עליה. שתי אפשרויות הגיוניות לצייתונם, לתגובה השקטה: האחת, חשבו לשתוק "עד יעבור זעם", כלומר שלבטח אם לא ימרדו המלך יבין שאינם מסוכנים. השניה, אולי קיוו להוכיח למלך שהם נאמנים לו עד כדי-כך שהם מצייתים גם לפקודות המופנות נגדם. אשמח לשמוע את דעתכם, וכמובן, עוד הפניות. תודה מראש, אבי

masorti

New member
תשובה...

שים לב להערה "ונוסף גם הוא על אויבינו". לבדם בני ישראל לא היוו איום, אבל בשעת מלחמה עם אויב חיצוני הם יכולים לסייע לאויב וביחד איתו להכות את המצרים. כדי להבין את הרקע ההסטורי לפחד המצרי, קרא על התקופה בה מצרים היתה כבושה ע"י ההיקסוס. (זה היה מאות שנים ספורות לפני תקופת משה)

למעלה