שאלה בנושא שמירת הריון

שאלה בנושא שמירת הריון

שלום לכולן, אני חדשה בפורום הזה..הריון טבעי, תאומות זהות, שבוע 23. לפני יומיים בביקור אצל הרופא המליץ על שמירת הריון. מישהי מכן יכלה לנדב לי מידע מה התשלום שמשלם ביטוח לאומי (תשלום קבוע או לפי השכר האחרון) תשלום דמי הלידה שלי יפגעו? ובכלל מה זה אומר שמירת הרין? מה מותר ומה אסור לי לעשות? יש לי שני פשושים בבית שזקוקים לי.. תודה מראש,

זה תלוי בהסכם העבודה שלך

לעיתים חלה על העובד חובה לנצל ראשית ימי מחלה. לרוב לא. הגימלה משולמת על בסיס המשכורות האחרונות שלך ונחשבת כשכר וכתקופת עבודה לצורך חישוב דמי הלידה ("חופשת לידה"). הגימלה משולמת עבור 30 ימים רצופים ראשונים של שמירה ואח"כ עבור כל 14 יום נוספים. (בכל חודש, עליך להרים טלפון לביטוח הלאומי ולעדכן שאת עדיין בשמירה). מה מותר ומה אסור רפואית הרופא ינחה אותך (האם את אמורה לשכב כל הזמן, חצי יום או רק "להוריד הילוך"). מבחינת הביטוח הלאומי כמובן שאסור לך לעבוד וכן, למעשה, את אמורה להיות בביתך כל הזמן (אם הם עושים ביקורת ואינך בבית הם עלולים לשלול לך את הקיצבה, מכיוון ששמירה זה לא לצורך שיטוט בקניונים).

שלום לך ../images/Emo140.gif

שמחה שמצאת אותנו, ומקווה שיהיה לך נעים להעביר איתנו את הזמן. רוצה לספר קצת על ההריון עד כה? לגבי השמירה, אש"פ כבר ענתה לך, ואני רק רציתי להוסיף ששמירת הריון *לא* פוגעת לך בחופשת הלידה, בניגוד למצב שבו היולדת מחליטה להתחיל את החופשה לפני הלידה עצמה. מהדברים שכתבת אני מבינה שהרופא המליץ לך לצאת לשמירה לא כי יש חלילה איזשהו סיבוך (צירים, דינמיקה צווארית ושאר מרעין בישין), אלא פשוט כי כבר לא בטוח להמשיך באורח החיים הרגיל שלך. אם זה המצב, כנראה שהכוונה שלו הייתה פשוט שתורידי הילוך ולא תעמיסי על עצמך, ולא שמעכשיו תכנסי למיטה ולא תצאי... מאחלת לך המשך רגוע ומאושר לעוד 13 שבועות לפחות.
עתליה

בקשר לשמירה..

אז כאמור אני בשבוע 23, תאומות זהות (שק אחד עם מחיצה) לפני שבוע בסקירת מערכות הרופא גילה שיש הבדל בכמויות מי שפיר בין שני השקים. מאתמול אני במעקב של הריון בסיכון גבוה בבית חולים שיבא. הרופא אמר שבמצבים כאלה הוא נותן שמירת הריון, הוא כנראה חשב שאני אשמח מזה, אבל באותו רגע ירד לי לחץ הדם וחשבתי שאני מתמוטטת. יש לי פשושים בבית שזקוקים לי. אני אישה מאוד פעילה בבית ובעבודה, ולא יכולה אפילו לחשבו על העובדה שאני אצטרך לראות רק את קירות הבית בתקופה הקרובה. בגלל הגישה שלי, הרופא אמר שהוא מאשר לי כרגע רק להוריד הילוך, אבל שאני אקח בחשבון שיתכן שהוא יפסוק שמירה בכל זאת בהמשך. השאלה שלי היא, אם הוא לא מורה על שכיבה במשך כל היום. מה בכל זאת מותר לעשות? אני יכולה לרדת לשכנה במעלית? לשבת בפארק? לעבוד מול המחשב? מה בכל זאת מותר?

אני מבינה שיש חשד ל-TTTS

(תסמונת העברה בין תאומים) ולאור זה שאת בשבועות קריטיים מאוד, של סף החיות, את חייבת בשיניים להחזיק לפחות (וזה המינימום שבמינימום) 5 שבועות. דווקא מכיוון שיש לך שני ילדים אני מניחה שאת רוצה להיות בבית, כלומר, דרך המחשבה החדשה שלך (ולא קל להסתגל אליה, מי כמוני יודעת) זה שהבחירה שלך אינה בין המשך שגרת החיים לבין שמירה בבית, אלא בין שמירה בבית לבין אשפוז. כל יום שלך בבית כרגע הוא רווח לקראת חיות ובריאות של העובריות.בהמשך כל יום בבטן הוא יום שאינן בפגיה, וזה רווח כפול ומכופל. אני לא מטיפה, אלא מנסה לעזור לך לארגן את המחשבות ואת סדר העדיפויות החדש. מטרת העל כרגע היא שהתסמונת לא תתפתח ותחריף והדבר היחיד שאת יכולה לעשות לצורך העניין הוא מנוחה, והרבה. ועדיף עשרת מונים, עם כל הקושי, לנח בבית ולא להתאשפז, במיוחד כשיש ילדים בבית. כאמור, מבחינת ביטוח לאומי את לא אמורה לצאת מן הבית. מבחינה רפואית מה מותר, את צריכה לשאול את הרופא, אבל כל הפעולות שתארת נראות לי סבירות (כל עוד הישיבה אינה ממושכת).

אכן כן..

לצערי..על אישפוז כלל לא דובר, לכן אני נמנעת מלחשוב על זה..ההעניין הוא שהרופא בופת חולים מאוד לחוץ, אבל הרופא בבית חולים הרגיע שאין צורך כרגע להגביל אותי. כמובן שאסור לי להרים משאות כבדים, אבל פעולות יום יומיות - מותר. מלבד זאת, אני מתה מפחד מה- TTTS . מתחילת ההריון שנודע לי שיש סיכוי של 15% אצל תאומים זהים - פחדתי מזה. אבל לפי הרופא בבית חולים הפעולות שאני עושה כרגע לא ישפיעו על חומרת המצב, זה דבר שלא ממש תלוי בי, אבל ברצונו של מי שמנהל את העניינים (ההוא שם למעלה). אני מקווה לטוב, אבל יש לי רגעים רבים שאני נשברת.

זה בהחלט משנה את התמונה

"תסמונת העירוי" היא בהחלט אינדיקציה מוצקה לשמירת הריון, בגלל הסכנות החמורות שעלולות להיות כרוכות בה לשלום שני העוברים. לכן אני מצטרפת לכל מילה של אש"פ. מטרת הרופא בכך שהוא מוציא אותך לשמירה אינה "לפנק" אותך או "לעשות לך טובה" אלא להגן על התאומות שלך מסכנה מוחשית מאוד. עם חשד לTTTS אשפוז ואף לידה מוקדמת הם תסריט מאוד סביר, ולכן אני מצטרפת לכל מילה של אש"פ לגבי הסוויצ' בראש. השמירה אינה בגדר מטלה מיותרת שלגיטימי שתחפשי "הקלות" ממנה, אלא כורח המציאות אם את רוצה להגן על הבנות ועל עצמך. כל עוד שלא הצטווית להישאר במיטה, את יכולה לשבת בפארק ולעלות לשכנה במעלית, אבל מה שחשוב הוא שתביני את רוח הדברים, ותהיי מוכנה לכך שההגבלות יוחמרו עם הזמן, ושיהיה עלייך לשתף איתן פעולה כדי שההריון יסתיים בשלום.

רק עוד שאלה..

אני לא יודעת אם יש קשר או לא, אבל כבר כמה ימים ישש לי כאבים מתחת לצלעות, כאב חודר ובלתי נסבל. יש לכן מושג אם זה קשור לתסמונת? אני אמורה להרגיש משהו? יש לי תור למעקב רק בעוד כמה ימים ואני אשאל את הרופא...אבל אולי אתן יודעות..

אני לא יודעת אם זה קשור

לי היה כאס נוראי בצלעות, ובדיעבד התברר שאחד מהם היה מחכך את עמוד השדרה שלו על הצלעות שלי... מקווה שגם אצלך זה משהו מהסוג הזה (אבל כמו בכל מקרה של כאב חריג, בהחלט כדאי להבדק בהקדם!) עתליה

זה בדיוק זה..

זה הכאב שיש לי. אני יודעת שאחת מהן נמצאת ממש מתחת לצלעות. גם אצלך הכאב היה בלתי נסבל?

למעלה