שאלה בנושא שקיפות עורפית

roy14

New member
שאלה בנושא שקיפות עורפית../images/Emo105.gif

שלום ויום טוב ד"ר הרטוב. בימים הקרובים עלי לבצע שקיפות עורפית. זהו הריוני השני, בראשון לא היתה קיימת בדיקה זו. מאחר ואנני גרה בארץ, הייתי רוצה לקבל יותר פרטים, מדוע הרופא אמר לי שבדיקה זו אם היא יוצאת תקינה, יתכן והוא לא יבקש ממני לבצע חלבון עוברי, או בדיקת מי שפיר במידה והשקיפות העורפית יוצאת תקינה? אני בת 34, לצורך טווח התוצאות. אודה לך מאוד על התשובות. שיהיה לך יום טוב.

שקיפות ערפית

שקיפות ערפית הינה בדיקה סטטיסטית לסכון מחושב לתסמונת דאון בעובר. הבדיקה רגישה יותר מבדיקת "חלבון עוברי" אך אינה מחליפה אותה כי ישנם מקרים של תסמונת דאון שיאותרו רק לפי אחת מהבדיקות ולא לפי השניה. אם הבדיקה מראה על סיכון נמוך לתסמונת דאון את יכולה להחליט לקחת סיכון זה ולא לבצע דיקור מי שפיר, ולהמנע מסיכון להפלה בעקבות דיקורץ

roy14

New member
תודה דר ועוד שאלה בבקשה../images/Emo140.gif../images/Emo105.gif

תודה רבה על התשובה. היום הייתי בבדיקה שקיפות עורפית והנה התוצאות: gestational age: 12 weeks+6days crown-rump length (crl) 65.0mm biparietal diameter (bpd) 22.0mm nuchal translucency 1.4mm maternal age: 34 maternal age-related risk for trisomy 21: 1:319 adjusted risk for trisomy 21: 1:2649 האם התוצאות האילו סבירות? או שהם שונות בגלל שאנני מתגוררת בארץ? האם בגיל 34 עלי לעשות דיקור מי שפיר? הבנתי שיש עוד 2 בדיקות דם בנוסף לחלבון עוברי מה הן? סליחה על ריבוי השאלות, אבל נושא זה מטריד אותי מאוד, כי לא חוויתי אותו בהריוני הראשון. אודה לך מאוד על התשובה. יום טוב. רוי

שקיפות ערפית

הבדיקות זהות בכל העולם.. אין המלצה רפואית גורפת לביצוע דיקור מי שפיר בגילך, ואת צריכה להחליט לפי הנתונים. הנתונים הנ"ל מראים שאת בסיכון נמוך לעובר עם תסמונת דאון בהריון זה. בדיקת הדם הנלוות לבדיקה שהן PAPP-A ו HCG מעלות את רגישות הבדיקה מרגישות של 70% לרגישות של 85%, ולכן מומלץ להוסיף אותן לבדיקת השקיפות. בהצלחה...

roy14

New member
תודה דר הרטוב אבל......../images/Emo140.gif../images/Emo105.gif

לצערי הרב במדינה שאני נמצאת, שנחשבת מתקדמת, אך כנראה בבדיקה זו קצת מפגרת אחרי, אין את בדיקות הדם האילו. מסתבר שעוד לא נולדה פה במעבדה שתקנה את הציוד הנדרש. מדכא מאוד. לכן נראה שאצטרך להסתפק בתשובה של שקיפות העורפית, ובעתיד בחלבון העוברי , ושאר הסקאנים שאעשה. תודה רבה, על תשובתך הסבלנית והמעמיקה. עזרת לי מאוד. יישר כוח. אתה עושה עבודה נהדרת.

למעלה