שאלה בנושא תאונת דרכים ופיצויים

שאלה בנושא תאונת דרכים ופיצויים

שלום, אשמח להעזר בכם בתקווה שהגעתי למקום הנכון. לפני כמה שנים עברנו תאונת דרכים. פנינו לעורך דין שיטפל לנו בנושא. סכום הפיצוי מחברת הביטוח סוכם וכך גם מביטוח לאומי. שאלתי הי כזו. מכיוון שקבלנואחוז נכות של 20% אנחנו מקבלים קצבה חודשים עד גיל הפנסיה. שאר הכסף נקבל בצ'ק חד פעמי. האם התשלום לעורך הדין שטיפל בנושא הינו אחוז מהסכום החד פעמי או גם מהקצבה החודשית בחישוב עד גיל הפנסיה ואחוז ממנה. פרט לכך חישוב האחוזים חושב כבר על השופט והשופט הכניס סכום לתשלום לעורך דין - אבל העורך דין טוען שיש לחבר את כל 3 הסכומים (סכום הפיצוי החד פעמי + סכום ביטוח הלאומי המחושב + ההוצאות שניתנו ע"י השופט לעורך דין) ואחוז מזה לשלם לו. לצערי אין לי את החוזה שחתמנו אבל כמה שזכור לי זה אינו שונה מהחוק הנקבע לתאונות דרכים. תודה רבה על העזרה, אם הגעתי למקום הלא נכון אשמח אם תנחו אותי לאן לפנות.

תשלום שכ"ט עו"ד

שלום רב, כעקרון, אכן המפתח לתשובה הוא החוזה שחתמת עליו עם עורך הדין. לכאורה שכ"ט של עורך הדין הוא בעבור הטיפול מול חב' הביטוח - הסכום החד פעמי, אך אם הוא טיפל עבורכם גם בביטוח לאומי, הרי שגם משם מגיע לו שכ"ט, אבל זה לא שכ"ט זהה. שוב הכל תלוי אם סיכמתם בחוזה אחרת ממה שקבוע בחוק שזה לטיפול בתאונת דרכים: 8% בפשרה, 11% אחרי תביעה, 13% בפס"ד, ולגבי יתר הדברים בהתאם לסיכום. אני ממליצה לך לבקש את העתק הסכם שכר הטרחה, אם אין לך ולבדוק את עורך הדין, בשביל ההרגשה האישית שלך כמובן. בברכה,

תודה על התשובה ועוד שאלה

בקשתי כבר כל כך הרבה פעמים את החוזה וטרם קבלתי לכן אני פונה אליכם. העורך דין טוען שזה לפי החוק ולכן אני מעמינה שאין הרבה שינויים. האחוזים הם אכן כפי שציינת. לגבי הטיפול מול ביטוח לאומי שילמנו סכום חד פעמי נפרד לעורך דין בין אם נקבל נכות או לא ולכן איני מבינה למה שוב נלקח תשלום עבור טרחת העורך דין אם כבר שולם. כמו כן מה לגבי העניין של תשלום אחוז גם על הסכום שהשופט נתן לתשלום עבור טרחת העורך דין - הרי מדובר בתשלום כפול לא ?

חוזה שכ"ט

שלום שוב, זה ממש לא בסדר שלא מעבירים לך את העתק החוזה, אני ממש לא מבינה למה - אלא אם יש לעורך הדין משהו להסתיר שם. אם שילמת כבר עבור ביטוח לאומי, אין צורך לשלם שוב. לגבי מה שהשופט רשם בפס"ד. הרי עורך הדין מקבל את סכום הפיצוי יחד עם התוספת של שכ"ט ומהסה"כ הוא מחשב את שכ"ט, ולכן אין כאן כפל תשלום. בברכה,

למעלה