שאלה בנושא תמחור

kvakva

New member
שאלה בנושא תמחור

הי לכולם! לא בטוחה שזה המקום הנכון לשאל את השאלה, אבל בכל זאת... הציאו לי לאייר סידרה של 8 כרטיסי ברכה בגודל סטנדארטי באיור ידני (ציבעי מים+עיפרונות ). בסוף התהליך אני מוסרת ללקוח את הציורים עצמם . אני לא סורקת אותם ולא מכינה אותם לדפוס. מה המחיר הממוצע בשוב לעבודה מהסוג הזה? תודה רבה לכל העונים והעונות

amitais

New member
תשובות

התמחור תלוי במי את, כמה ניסיון יש לך, איפה למדת, עם איזה לקוחות כבר עבדת, ומצד שני בגודל הלקוח, ומצד שלישי בייעוד. מאייר מקצועי ומנוסה שפועל בשוק יכול לדרוש כל מחיר בין 300 ל-600 דולר לאיור ואף יותר. כמאייר מתחיל הייתי דורש בין 150 ל-300 דולר, ומתפשר על לא פחות מ-100 דולר לאיור, בהנחה שמדובר בכרטיסי ברכה מסחריים שהולכים להיות מודפסים בתפוצה רחבה. בדרך כלל באיורים לא נהוג למכור את האורגינל, אלא למכור את זכות השימוש לתחום מסוים, כלומר, למשל, את מוכרת את זכות השימוש באיור לכרטיסי ברכה, אבל תוכלי למכור את האיור ללקוח אחר לשימוש על גבי חולצות. אפשר גם להסכים עם הלקוח שתהיה לו בלעדיות על השימוש המסחרי באיור, אבל עבור כל שימוש נוסף מעבר לשימוש הראשון הוא ישלם תשלום נוסף. כך שאם פתאום הוא ירצה להדפיס גם חולצות עם האיור הזה, ישלם עוד 200$ לדוגמא. בכל מקרה כדאי לשמור את הזכות להשתמש באיור בפרסום עצמי, למשל באתר, בתיק עבודות וכו'. בכל מקרה מאוד מומלץ לערוך הסכם שמפרט את כל הזכויות שאת מוכרת, הסכום שאת מקבלת בתמורה, מועדי התשלום (מומלץ לדרוש מקדמה שתועבר לפני תחילת העבודה) דוגמא לחוזה בסיסי כזה אפשר למצוא כאן. בהצלחה.

hadargut

New member
כל הכבוד

אמיתי, ממש כל הכבוד לך על הראש הגדול, ותודה!!! זה ממש עוזר!!!

למעלה