שאלה בנושא תעסוקה

magicon

New member
שאלה בנושא תעסוקה

שלום לכולם , אני תושב גדרה . וכרגע בגלל המצב הגן של ילדתי סגור מחוסר מיגון .מה שאומר שאו אני או אשתי חייבים להישאר בבית עם הילדה .. האם אני מוגן מפני פיטורים? האם המדינה אמורה להחזיר לי את הימים בגינם נעדרתי מהעבודה , לי ולאשתי אין ימי חופשה ...(כלומר נגמרו לנו הימים המגיעים לנו עפ"י חוק). מודה על תשובתכם...

עורך oz

New member
עובדים ומעסיקים במצב החירום

שלום רב, חל איסור לפטר עובד שנאסר עליו בשל הוראה של כוחות הביטחון להגיע לעבודה, בהתאם למצב המיוחד בעורף.זאת לפי חוק הגנה על עובדים בשעת חרום התשס"ו-2006 כלומר רק אם נאסר עליך על ידי פיקוד העורף לצאת לעבודה נאסר לפטר אותך. כלומר: אם מקום העבודה שלך אינו ממוגן ונאסר להגיע לעבודה בו על פי הוראות פיקוד העורף, אין תוקף לפיטורים במצב המתואר. תוכלי לדרוש,לחייב את המעסיק לקלוט אותך בחזרה. על פי הנחיות התגוננות לישוב ניר חן השייך לאשקלון באתר פיקוד העורף, העבודה תותר במקומות בהם קיים מרחב מוגן לכל העובדים. אם משרד התמ"ת הוציא צו ריתוק שמחייב את העובד להתייצב לעבודתו – עליו להגיע לעבודתו. בנוגע לפיצויים, תוכל לעיין במידע באתר עוז. למידע נוסף והוועצות, ניתן לפנות ישירות למוקד חדר המצב ופניות הציבור של משרד התעשיה, המסחר והתעסוקה: טלפון רב קווי - משרד התמ"ת, ירושלים: 1-800-802-100 בימים א-ה בין השעות 8:00-19:00 טלפון רב קווי - מחוז באר שבע והדרום: 1-800-200-702 בימים א-ה בין השעות 8:00-17:00 דוא"ל: [email protected] בברכה, ענת, אתר עוז

magicon

New member
אבל זה לא המצב

מקום העבודה שלי רחוק מטווח הטילים וגם של אשתי .אבל הגן בגדרה סגור ....לכן אחד משנינו חייב להישאר בבית. אנו מנסים למצוא סידור לשאר ימות השבוע אבל לא תהיה לנו ברירה וניאלץ להישאר בבית לפחומ מס' ימים

עורך oz

New member
פנייה למשרד התעשיה, המסחר והתעסוקה

שלום רב, מכיוון שמדובר בסוגיה ספציפית, אני מציעה כן לפנות למוקד התמ"ת, שפועל על מנת לתת מידע בנושאים אלו. בברכה, ענת

magicon

New member
תודה רבה .אני ייתקשר

אגב סוגייה זו מעסיקה הרבה משכניי שרובם באותו מצב כמוני. שיהיה רק שקט אמן ואמן

למעלה