שאלה בנושא PR לגלעד שגר בקוויבק.

רגיעון1

New member
שאלה בנושא PR לגלעד שגר בקוויבק.

שלום. אני השבוע מקבל ויזת עבודה. כנראה בעוד כחודשיים אעבור עם משפחתי למונטריאול. הבנתי שאין כזה דבר תהליך הגירה פדראלי למי שגר בקוויבק. הבנתי נכון? כמה שאלות: האם אני יכול לפתוח עכשיו תהליך הגירה פדראלי (כבר עשיתי IELTS) מהארץ ובבוא הזמן לשלוח מכתב מהמעסיק (מונטריאול) על המשך העסקה לאחר PR כדי להאיץ את התהליך? האם עצם זה שאני הולך לגור במונטריאול מחייב אותי בתהליך דרך קוויבק? מה כולל תהליך זה ומתי אני יכול לפתוח בו? האם אני חייב לדעת צרפתית? אם אני יכול לפתוח תהליך זה רק מקנדה, לאילו מסמכים אני צריך לדאוג כבר עכשיו? תודה וסליחה על שטפון השאלות..

gilad_no

New member
אני אנסה לענות על מה שאני יודע

אם אתה מצהיר שאתה הולך להגיע למונטריאול, אתה חייב לבצע תהליך של קוויבק. כמובן שאתה יכול לעשות תהליך פדראלי, ואז פשוט להגיע לקוויבק ולהשתקע שם, אבל אז לא תוכל "להנות" ממכתב מעסיק שיכול לזרז עניינים. כאשר אתה מסיים תהליך של קוויבק, אתה מגיש במסלול הפדראלי, אבל שם זאת רק חותמת גומי. אם קוויבק קיבלו אותך, הפדראלי רק צריכים לאשר (תיק פלילי, בדיקות רפואיות וכו'). כתבתי כבר מספר פעמים, הם שמים דגש על צרפתית. לפחות זה היה הרושם שלי בראיון. לגבי מסמכים: כל מה שקשור להיסטוריית עבודה, לימודים, תעודות לידה וכו'.

רגיעון1

New member
תודה רבה גלעד על התשובה! עוד שאלות ספורות.

מתי אני אמור להתחיל תהליך קוויבק? אחרי זמן מסויים שם? אחרי שאני מרגיש בטוח בצרפתית? או שאני יכול להתחיל כבר עכשיו מהארץ? כמה זמן שני התהליכים לוקחים? האם אני צריך להביא מכתב מעסיק לתהליך הקוויבקי? תודה על ההתייחסות

רגיעון1

New member
תודה רבה גלעד. עוד מספר קטן של שאלות.

מתי אני אמור להתחיל תהליך קוויבק? אחרי זמן מסויים שם, אחרי שאני מרגיש בטוח בצרפתית או שאני יכול להתחיל כבר עכשיו מהארץ? כמה זמן שני התהליכים לוקחים? האם אני צריך להביא מכתב מעסיק לתהליך הקוויבקי? תודה על ההתייחסות

gilad_no

New member
אני לא יודע כמה זמן לוקח מהארץ

אני הגשתי מתוך קוויבק. כל התהליך לקח 6 חודשים מרגע הגשת הטפסים ועד קבלת הPR ביד. כחלק מהבקשה, צירפתי מכתב מהמעסיק שהם מוכנים להמשיך ולהעסיק אותי באם אני אהיה תושב קנדי. לדעתי אם תגיש מתוך קוויבק התהליך יהיה מהיר יותר, אבל מכיוון שאני לא יועץ הגירה אז זהו מידע לא מאומת (אצלי זה היה מהיר מאוד, אבל אני לא יכול להתחייב לכך אצל אחרים) אתה יכול להגיש מתי שבא לך. לנו לקח קרוב לשנה להגיש, אבל זה בגלל שהיינו עצלנים...

רגיעון1

New member
תודה!

לפי מה שאתה אומר, אני צריך לדעת צרפתית כך שאני אצטרך להמתין זמן מה עד שאגיש..

רגיעון1

New member
שאלה קטנה ואחרונה

ה"מבחן" בצרפתית הוא בעצם ראיון? אם כן מה הידע הנדרש והאם קוראים לראיון מייד לאחר הגשת הבקשה?

gilad_no

New member
אצלנו זה היה ראיון

אני לא יודע אם זה השתנה. הראיון שלנו היה כחודשיים לאחר הגשת המסמכים. אני לקחתי מורה פרטית במשך כ3 שבועות לפני הראיון, ואישתי למדה צרפתית בקורס ממשלתי עוד לפני הראיון. בגדול, התרשמתי שהם רוצים לראות בעיקר הבנה ורצון ללמוד צרפתית. אנחנו עברנו מידי פעם לאנגלית כאשר נתקענו, ולא נראה כי זה הפריע למראיינת. פירסמתי כבר מספר פעמים רשמים לגבי הראיון שעברתי, נסה לבצע חיפוש.

למעלה