לא בטוח שאני מבין את הבעיה...
כשמעתיקים קבצים בתוך ה WINDOWS EXPLORER הוא לא אמור לשנות את תאריך השינוי של הקובץ. יכול להיות שאתה מעתיק את הקבצים עם תוכנה אחרת שבעצם עושה להם SAVE AS שגם משנה את התאריך, אבל אני מעתיק קבצים ממקום למקום דרך ה EXPLORER (לא IE, סתם אקספלורר) בכל גרסאות חלונות שאני מכיר (98, XP, 2000, 2003...) ואף פעם לא שונה לי תאריך העדכון של הקובץ בגלל העתקה. כמובן ש SAVE AS מתוכנת עיבוד תמונה ישנה את התאריך, אבל למה לעשות דבר כזה? אם מעבדים תמונה בתוכנת עיבוד, אף פעם לא דורסים את התמונה המקורית! פשוט שומרים עותק מעובד. ובכלל בקשר לקיטלוג תמונות... ספריית התמונות שלי מכילה תת ספריה לכל שנה. בתוכה תתי ספריות שהשם שלהן הוא לפי התאריך (קודם שנה, אחר כך חודש ובסוף יום) ובהמשך לתאריך שם הארוע. שם ספריה לדוגמא יכול להיות: 2004-06-11 Sea World אני מתאר לעצמי שמוזילה תהפוך את הסדר של המספרים/מילים בדוגמא הזאת, אבל אתה יכול להבין את הקונבנציה. ככה אם אני מחפש תמונות שצילמתי בחורף לפני שנתיים, אני יכול למצא אותן בשניה. מעבר לסידור הספריות, אני משתמש בתוכנה בשם IMATCH בשביל לקטלג את התמונות. תוכנה מעולה שצריך ללמוד קצת, אבל היא עושה את הקיטלוג הרבה יותר פשוט. וכמובן קבצים שעובדו - המקור והעיבוד ביחד נשמרים בספריה המקורית ששמה מורכב מהתאריך ושם הארוע. קבצים שנשלחו להדפסה מועתקים לספריה נוספת שנקראת OUT או PRINT כדי שיהיה לי קל לאתר הדפסות שעשיתי.