שאלה בנשוא מקצוע בקנדה

שאלה בנשוא מקצוע בקנדה

שלום המקצוע שלי הוא מהנדס רשתות תקשורת מחשבים. זה התיאור שהכי מתאים מהאתר של NOC: http://www23.hrdc-drhc.gc.ca/2001/e/groups/2147.shtml באתר הזה כתוב למתה תחת Employment requirements הדבר הבא:
Licensing by a provincial or territorial association of professional engineers is required to approve engineering drawings and reports and to practise as a Professional Engineer (P.Eng.)​
יענו אני מבין מזה שע"מ לעסוק במקצוע שלי בקנדה אני צריך אישור עבודה מהגוף הזה או שאני טועה
מישהו כאן כבר עשה את זה

יש בתחום כמה וכמה מקצועות NOC

שיכולים להתאים למה שאתה יודע לעשות, שהמילה מהנדס לא מופיעה בהם. אתה צריך להפריד בין שאלת הרישוי לצורך עבודה בקנדה תחת התואר מהנדס, למציאת עבודה בתכנון רשתות תקשורת. לא כל מעסיק דורש שתהיה רשום בפנקס המהנדסים הפרובינצייאלי, ושתהיה רשאי לרשום "מהנדס" בשם התפקיד ובכרטיס הביקור. כך שלצורך תעסוקתי אולי כן ואולי לא תצטרך לעשות תהליך של P.ENG בהנדסה אזרחית ובהנדסת חשמל זה לפעמים חיוני, במקצועות אחרים ואצל מעסיקים לא ממשלתיים אפשר להסתדר ברוב המקרים בלי זה. לגבי הגירה: אתה יכול להשתמש בניסיון המקצועי ב NOC הזה אם היית רשום בישראל אצל רשם המהנדסים או אם יש לך תואר בהנדסה. במידה ולא, אתה יכול להשתמש ב NOC אחר בתחום תכנון רשתות תקשורת שאינו דורש תואר בהנדסה אל במדעי המחשב או במקצועות מקבילים. נדמה לי שמיקי עשה רישום כ P.ENG בתחום התעשייה והניהול, והוא יוכל לספר לך על התהליך. תמתין בסבלנות הוא יענה כאן.

mikki01

New member
התשובה של המושבניק היתה ממצה ומדוייקת

אין לי מה להוסיף

mikki01

New member
אין לך כעקרון צורך ברישום בכדי לעבוד

כפי שהמושבניק ציין בתשובתו גם ככה לא תוכל לבצע רישום מלא אלה רק לאחר שנה נסיון בעבודה בקנדה בכל אופן מהנדס רשתות לא צריך רישום בכדי לעבוד בדיוק מאותה הסיבה שבארץ אתה לא נרשם בפנקס המהנדסים והאדריכלים המקצוע לא מוגדר כעיסוק שטעות עלולה לסכן את הציבור כגון מהנדס קונסטרוקציה, חשמל מתח גבוהה וכו' אין צורך ברישום בכדי לעבוד במקצוע שלך

למעלה