שאלה בסגנון מה אתם הייתם עושים?

gils33

New member
שאלה בסגנון מה אתם הייתם עושים?

עברתם ברחוב וראיתם אבא נותן סטירה מצלצלת לבן שלו. איך הייתם מגיבים? הייתם מגיבים או ממשיכים בשלכם? והאם הייתם מגיבים אחרת אם זו הייתה בת לדוגמא?

ככלל אני נגד אלימות

זה לא פותר דבר לדעתי. אני לא בטוח מה אני הייתי עושה. מצד אחד כן הייתי מרגיש שצריך לפחות להעיר איזו הערה במקרה הטוב, או להזעיק משטרה במקרה הגרוע. מצד שני, הקלות שבה אנשים נרצחים היום (ע"ע טלי עטר ז"ל) מערערת את הבטחון.

gils33

New member
אנחנו מתחילים להיות

כמו בארה"ב,אסור לעזור לבן אדם ברחוב כי אח"כ הוא יתבע אותך על כך או ישדוד אותך מצד שני

motior

Member
שאלה קשה

תיאורטית הייתי מעיר לו מעשית אולי הייתי מפחד שהסטירה הבאה תהיה לכיווני

survivorrr

New member
אל תהיו יפי נפש.

השאלות הן תמיד ארבע: מתי, איך, למה וכמה. אתם יודעים מה קדם לסטירה? לא. מה לעשות ולפעמים זה נדרש? ראיתם פעם ילד בועט באבא שלו בחוב או יורק עליו? ראיתי. אז מה לעשות במקרה כזה? התגובה חייבת להיות מידית, אחרת היא מאבדת מערכה ומהשפעתה. לא אלימות כברירת מחדל או אופציה ראשונה. ממש לא. אבל לקחת אקט ולנתק אותו ממכלול שלם - לא לענין.

gils33

New member
אם הילד מגיע למצב של יריקה או בעיטה

באבא,זו אשמתו של האבא מלכתחילה ואם הוא בועט בו סימן שהאבא היה הראשון ללמד אותו שמכות זה פתרון. אם הוא היה מטיל עליו עונש כבד בהרמת יד הראשונה שלו ולא משנה על מי ואומר לו אצלנו לא מרימים יד,הילד לא היה מרים יד. הילד הוא מראה של ההורה ואם הוא מתנהג כך ההורה אשם ואז הסטירה ממש לא מגיעה לו. אני לא מסכים לאלימות אצל ילדיי משום סוג שהוא,מבחינתי קו אדום!!!

survivorrr

New member
זה כבר להיות סטריאוטיפי.

אם ילד עשה מעשה פסול כבר תלית את הקולר באבא. למה? אין לו אמא? אין גן ובית ספר? אין חברים ללמוד מהם? אין טלויזיה עם מליון וחצי ערוצים שהייתי מוחק מיד? ולא ראית ילד שמושך את הגבול עד אבסורד - רק כדי לבדוק גבולות? לא ראית ילד שלא יחדל מלנסות את הגבול עד שתבוא תגובה פיזית? איפה אתה חי? בארץ עוץ? על זה אני תמיד שואל (לא שלי מקורי): היכן כולאים מתנגדי בתי הסוהר את מתנגדיהם? אז ככה: לפעמים דרושה תגובה פיזית. המונח "סטירה" הוא רק סימבול לצורך הדיבור. ראית את התכניות של מיכל דליות - סופר נני? אם ילד יוצא בפרינציפ מהמיטה בשעות שהוא אמור להיות במיטה, אני אקח אותו, אתפוס בו, ארים אותו ואשא אותו למיטה בלי לומר מילה. פעם ועוד פעם ועוד פעם עד שיבין שהמלחמה הכוחנית לא תועיל לו. זו אלימות? אם אתה טוען שהרמת יד או הפעלת כח זו אלימות - אז כן - אני מנצל את כוחי. גם זו אלימות. אז מה? אם ילד יתן מכה בכוונה לאחיו או אחותו הקטנים ממנו - זה צריך לבוא מיד. שירגיש מה עשה. אין בזה פסול לדעתי. ילדים מנסים גם דברים שלנו נראים מוגזמים. להם ממש לא. אני זוכר שיר-מערכון (של רבקה מיכאלי) שמשקף הרבה מציאות. היא אומרת: אורינקה, אל תנסה לדחוף מסרגה לאוזן של החתול. לא, זה לא ייצא מצד שני. זה לא ייצא מצד שני אני אומרת לך שזה לא ייצא.... אוי אלוהים זה יצא מצד שני. לא ידידי הנכבד. כשהוא הולך לדחוף מסרגה לחתול או לאוזן של אחותו לראות אם זה יוצא מצד שני, או כשהוא מנסה לדחוף מסמר לחשמל הוא יחטוף. ואם הוא יורק על אמא או אבא, או אח/אחות או בועט בהם אין סיבה שננהל משא ומתן להרכבת הקואליציה. תגובה מיידית חייבת לבוא. אולי תתפלא, אבל במקום בו ההבלגה מוגזמת - האלימות מתפרצת.

schlomitsmile

Member
מנהל
יש בזה משהו, ובלבד שזה לא נעשה מתוך כעס כלומר לפעמים צריך להפעיל כח פיזי מתון, אבל אם כשעושים זאת כועסים, יש חשש ששיקול הדעת מוטה ע"י הכעס, ושהתגובה הפיזית לא באה כיון שזה מה שהילד זקוק לו ברגע זה אלא כי ההורה מתפרץ. אם הפעלת הכח המתון נעשית בקור רוח, בשיקול דעת ובמשֹורה כדי שלא תהיה בה אינפלציה, זה עשוי להיות צעד נכון. עוד משהו שרוב הציבור לא מודע לו: ילד משתולל, יורק ובועט עשוי גם להיות ילד אוטיסט או ילד שנתון בהתקף זעם מסיבות אחרות שאינן באשמת ההורה. במקרה כזה אין מקום לסטירה, אבל יש מקום למה שנקרא HOLDING כלומר החזקה חזקה של הילד, כי הוא איבד את עצמו וזקוק למישהו שיחזיק אותו. זה עלול להראות רע למי שלא מכיר את זה.

לויs

New member
בת אין לי...

יש לי בן לא שזה משנה.. אם זה היה מחמיר הייתי מגיב.

schlomitsmile

Member
מנהל
תלוי אני לא חושבת שהתערבות של עובר-אורח יכולה להועיל לילד/ה. הרי אם האבא הוא אב מכה, הוא לא יראה את אור רק כי אדליק לו פנס. להיפך, אי-הנעימות שנגרמה לו מהתערבות זרים, עלולה להתנקם בילד "איזה בושות אתה עושה לי!" אני מתנגדת לאלימות ובמיוחד כלפי ילדים, אבל כולנו בני-אדם, אז יכול להיות שזה היה אירוע חד-פעמי ולא מאד חמור, ואז באמת אין צורך בהתערבות. אם יהיה לי חשד שהילד/ה בסיכון, אדווח למשטרה.

לויs

New member
לא מסכים איתך..

מי אמר שצריך לבוא ולהעיר לאבא? הרי ידוע שזה לא יועיל הרבה לחינוכו של האבא! ולגבי מה שכתבת בסוף--למשטרה?..אני לא הייתי ממליץ.. להיפך! אוליי לאחראים מטעם הביה"ס נשמע יותר נורמלי.

schlomitsmile

Member
מנהל
לא הבנתי אני כתבתי שלא נראה לי כדאי להעיר לאבא, אז עם מה לא הסכמת? גם לא הבנתי מה הקשר לביה"ס- בסיפור שגיל הביא, מדובר באב וילד ברחוב, אתה אפילו לא יודע איפה הילד לומד ../images/Emo13.gif משטרה- לפי החוק, אדם שיש לו סיבה מבוססת להניח שיש חסר ישע (ילד/זקן/חוזה במוסד) הסובל מהתעללות, מחוייב לדווח למשטרה.

לויs

New member
טוב בסדר לא צריך לצעוק..

גם ככה יצאתי

schlomitsmile

Member
מנהל
מי צעק? ../images/Emo13.gif לא יצאת טמבל, כל בנאדם לא תמיד מרוכז במאה אחוז ומפספס משהו ../images/Emo140.gif

smailie

New member
אם זו "רק" סטירה אחת

הייתי ממשיך ללכת ולא מתערב. אולי זה משהו חד - פעמי ביניהם. לעומת זאת, על הכאה קשה יותר מוטלת חובת דיווח ורק במקרה כזה הייתי הולך להתלונן במשטרה.

ש1234

New member
שונא שבטו שונא בנו, רק ששבטו לדעתי בא כיום

מ"שבט"- כלומר, חמולה. מי שלא מאפשר לילד להכיר את המשפחה המורחבת, ישנא אותו כי הבן לא רואה ערכי כיבוד אב ואם וערכי משפחה, ולא יגדל כפי שהיינו מצפים ממנו ורוצים שיהיה...

ש1234

New member
נכון מאוד ../images/Emo13.gif, ואני מפרש זאת כאמירה שאוסרת

עליך לחסוך מילדך לשבת עם שבטך (משפחתך המורחבת הכוונה
)

למעלה