שאלה בסוגיית קברות אחים

שאלה בסוגיית קברות אחים

אולי זה לא הפורום המתאים, אבל זה היחידי שמצאתי ברשימה שדן בנושא . (לא מוצא את המשקפיים) סבתי נמצאת בארץ כ16 שנה באחרונה קיבלה מכתב מהאישה שמטפלת בקברו של סבי. ( היה צנחן בצבא האדום במלחמה ונפטר ב87) שקבר האחים שקיים באותה עיירה כבר חרב. מאז שנות ה80 לא טיפלו בו. בקבר האחים קבורה אמה של סבתי. וסבתי היא הנצר היחיד מעשרות האנשים שקבורים שם, סבתי ביקשה מחברתה שתברר כמה יעלה לעשות שיפוץ לקבר, המחיר היה מספר מאות דולרים, עבודה, אבן, וכו.. ברור שמנפחים קצת אבל אין מה לעשות הרי אנחנו לא שם. סבתי ביקשה מכל ילדיה ילדי אחיותיה,וחברים, שכנים יהודיים משם שהתפזרו בעולם . והיא רחוקה בפחות ממחצית מהיעד. וברור שנשלים את ההפרש , אין ברירה . אבל העניין הזה העלה בי את הסוגיה. נניח שבכפר אחר , לא נותרו קרובי משפחה חיים, (ורק הממשל האוקראיני או האסטוני ייקח על עצמו שיפוץ של קברים של יהודים, ) שום גוף לא יטפל בזה?

במדינת המהפכה הכתומה .

באוקראינה , ליד מולדוביה. הרוצחים היו חיילים רומנים.

skito

New member
חשבת לפנות לאותה מדינה באמצעות השגרירות שלהם

אפילו לחשוב על תביעה להחזיר את המצב לקדמותו, זו אפשרות לא התעמקתי בחוקים אבל שווה בדיקה, עד כמה שהבנתי מדובר בקבר אחים שחרב, מי הגורם לחורבן?

מניסיונם של אחרים

מתאגדים כל יוצאי אותה עיר/עיירה, תורמים כסף, מישהו/י שזה יקר לו לוקח את זה על עצמו, ועושים את זה, היו כאן בפורום סיפורים כאלה. עכשיו שאתה מעלה את זה, אולי אני צריכה לאתר את יוצאי העיירה לוקוב ונשלסק ולבדוק האם יודעים היכן קבר האחים של יהודי נשלסק (ע"י ורשה בפולין) בלוקוב, והאם קבר האחים מצויין, ואם לא - לבדוק איך לעשות זאת. ב"אלבומים" שבפורום תראה מצבה שעשו ממצבות של יהודים, שהעלתה נחמה בפורום: "שורשים משפחתיים".

יש יהודים טובים ויש קמצנים

על אף שנאסף כל שנה כסף לבית הקברות היהודי (ואנחנו נותנים כל שנה) הם לא הסכימו להקצות אפילו 50$ לקבר האחים שנמצא התחום בית הקברות, הרי קרוביהם לא קבורים בקבר האחים, כמו שאמרתי סבתי היא האחרונה שיש לה קירבה למישהו מאלו שקבורים שם.

ישרון

New member
מצער ככל שיהיה

גם בארצנו המצב לא שונה בהרבה. בישוב בו אני מתגורר חגגנו 70 שנה בשנת 2005 בין שאר ה"חגיגות"נערך ארוע יזכור בבית העלמין המקומי לכבד את כל אלו שלא היגיעו עימנו ליום הזה. בביקור שערכתי במקום כמה שבועות קודם לארוע בכדי לבדוק את קברות קרובי המשפחה גיליתי קברו של חבר גרעין שצורף לישוב וכלל כ 25 משפחות,אותו חבר היגיע כבודד וניפטר זמן קצר לאחר הגעתו,לנו לא היה ידוע על קרובי משפחה .במאמץ גדול איתרתי אחיין של המנוח שהוזמן לארוע,הקבר שוקם בצניעות בעזרת תקציב מקומי ,ובהגיע האורח למקום,היה יכול להבחין בקלות כי בקבר הושקע כסף.האיש לא התנדב להציע עזרתו בעניין למרות שעצם הזמנתו לארוע הציבורי ריגשה אותו מאד.והאמיני לי גברת אלמונימי4 לנו זה עלה יותר מ 50$

דעה אישית

יש לי חבר שהקים מצבה לנספים בכפר שבו נולד ברוסיה הלבנה. הוא שולח לשם כסף כדי שיטפחו וישמרו על המצבה. אני איני יכל לאמר לו מאומה. אך נראה לי שעדיף להקים גל עד בארץ, כי מצבות לא תשרודנה שם זמן רב. אך זה נושא שבו קובעים הרגשות ולא ההגיון והדבר מובן.

דעה אישית

יש לי חבר שהקים מצבה לנספים בכפר שבו נולד ברוסיה הלבנה. הוא שולח לשם כסף כדי שיטפחו וישמרו על המצבה. אני איני יכל לאמר לו מאומה. אך נראה לי שעדיף להקים גל עד בארץ, כי מצבות לא תשרודנה שם זמן רב. אך זה נושא שבו קובעים הרגשות ולא ההגיון והדבר מובן.

ישרון

New member
ומה עם המצבות בארץ??

מי יטפל בעשרות המצבות הקהילתיות המפוזרות בבתי העלמין ברחבי הארץ?? בעוד 50 שנה מי יביט לעבר המצבות בנחלת יצחק או בחולון??

מי זוכר המצבה של יהודי לודג' באשדוד

זה הדוגמה אכי טובה למרות השיפוץ הכללי לפני שנתיים לערך איך היא נראת היום פרסמתי תמונה בני או ענת אתם יכולים לעלות שוב התמונה תודה קבךו הטוב שבעולם אוס סבא אריה

רעיונות מעשיים:

1. לפנות לקהילה היהודית בארץ זו. באמצעותם לתרום את הכסף, ושהם ייטפלו הלאה. 2. לפנות לשגרירות הישראלית במקום, הם אולי יידעו למי לפנות. הנסיון שלנו משיקום הקבר של סבי המנוח בקרואטיה, הינו כזה: נסעה דודתי לסרייבו ומצאה שהמצבה נהרסה למדי. שילמה למאן דהוא לתקן. חזרה ארצה... כלום לא תוקן. לאבי יש חברה שמדי פעם מבקרת בסרייבו, בת המקום, עלתה לפני 15 שנים בלבד ארצה. היא יצרה קשר עם העובד בבית הקברות, שילמה לו חצי, באה לפני שנסעה משם וראתה (וצילמה) שהעבודה נעשתה, ושילמה את ההמשך. זו לא היתה עבודה פשוטה, כי היה צורך לשחזר את המצבה. למזלנו היתה לנו תמונה של המצבה המקורית, שביחס אליה תוקן הקבר. קיצורו של דבר, צריך מישהו אמין בן המקום, שיעקוב אחר מה שקורה עם הכסף והמצבה. מצ"ב תמונת הקבר המקורי של סבא שלי ז"ל

sim26

New member
לא ברור לי במה מדובר אבל

אני יוצאת בקיץ עם תלמידי למערב אוקריינה לשקם בתי קברות יהודיים. בנוסף אלינו אני יודעת שיש כמה פרוייקטים אחרים גם ישראליים ו גם מקןמיים באוקריינה. האם העיירה קרובה ללבוב או ברודי לדוגמא? דינה רעות גדעונים בית ספר רעות ירושלים

דינה, 2 שאלות:

א. האם תסכימי להעלות לכאן תמונות מבתי הקברות אחרי המסע? ב. איזו הכנה נפשית מקבלים בני הנוער לפני המסע, ותוך כדי המסע. שאי ברכה על פועלך, ישר כוח! מומלץ להעלות את הודעותייך גם בפורום: "שורשים משפחתיים".

עדכון

מסתבר שבזמן שאנחנו פה אספנו כסף מהדודים דודות ,החברה של סבתא שלי כבר הזמינה מישהו שישפץ , והעבודה כבר נעשתה . יש גם עידכון חדש כל גדרות הברזל שהיו סביב החלקות וסביב הבית קברות היהודי נגנבו בשבוע שעבר. אבל כמה אפשר לעשות מהארץ . דווקא שני סביי הם מאזור לבוב (סבתי לא) וכל מה שתשקמו שם יהרס כלאחר יד , זה אחד האזורים האנטישמיים ביותר באירופה. זה אזור שפשוטו כמשמעו מסוכן ליהודים, (לא כל כך לישראלים) . עוד בימי ברה"מ סבי פחד לחזור לכפר הולדתו. להזכירכם לא שאלתי איך עושים אלא האם יש גוף שמטפל בקהילות שלא נותרו להם קרובים בחיים. הובטח לנו שתמונות בדרך אני אבדוק אם אפשר יהיה להעלות את זה.

sim26

New member
הכי טוב לשים קישור

לאתר עם ארכיון של שמות ותמונות של כל המצבות. ואתר בית הספר שבו אפשר להיכנס לאלבום גדעונים. www.gidonim.com www.reut-jerusalem.org.il בקשר להכנה נפשית. הם שמיניסטים ובוגרים ומורים. הם כולם כבר היו במסע בפולין (כולל הכנה של שנה לפני המסע הרגיל) וכל אחד טעם בזמן המסע, קצת, מה זה לעבוד בבית קברות. בעיקר הם מרגישים שזאת עבודה מרוממת נפשית, מחייאת ולא מדכאת. יש משימות שונות בזמן העבודה וכל אחד בוחר במה שמתאים לו. דינה

למעלה