שאלה בסיסית בגלים

שאלה בסיסית בגלים

מישהו יכול להסביר לי למה f(x-ct) v אומר שהגל נע ימינה? ואילו הפונקציה עם הפלוס נותנת גל הזז שמאלה?

Jony I

New member
אני יכול לנסות...

אני אנסה להסביר לך את זה בעזרת דוגמה שממנה אני מקווה שתביני את זה באופן כללי: ניקח פונקציית מדרגה (H(x (אחד עבור איקסים חיובים ואפס עבור איקסים שליליים) עכשיו תחשבי מה קורה לפונקציה (H(x-ct ... ננסה לראות איפה יהיה הערך (H(0 שבו יש מעבר מערך של הפונקציה 0 לאחד. אז מה יקרה בזמן אפס? הפונקצייה תשאר כמו (H(x מה יקרה עכשיו בזמן גדול מאפס? כדי למצוא עכשיו איפה תהיה הנקודה (H(0, כלומר באיזה x נמצאת הפונקצייה עכשיו נפתור x-ct=0 כלומר x=ct. מה זה אומר לנו? זה אומר שהנקודה שבה (H(0 אינה נמצאת בx=0 לאחר זמן מסויים, אלא ימינה יותר בx=ct. באותו האופן את יכולה לחשוב על כל הנקודות בפונקציית מדרגה ובכל פונקציה אחרת (f(x-ct בזמן אפס ולאחר זמן מסויים. מקווה שזה מובן, יהונתן

מעולה, תודה. יש לי עוד שאלה:

בשאלה c.1 הפונקציה ההתחלתית היא בגבולות מסויימים. איך הגבולות משפיעים על הפתרון? או במילים אחרות: האם אני פותרת את זה סתם ע"י הצבת x-ct במקום x או שיש עוד משהו שאני צריכה לקחת בחשבון?

Jony I

New member
בדיוק, ככה את צריכה לעשות בa

גם מבחינה הגיונית יש לך צורת הפרעה, אז חצי ממנה מתקדמת ימינה וחצי שמאלה... הגבולות משפיעים על הרוחב של ההפרעה.

למעלה