שאלה בסיסית - כמה ואיך להאכיל

jammer

New member
שאלה בסיסית - כמה ואיך להאכיל

אקווריום של 85x50. עמוס צמחייה, ו-15 דגים טרופיים קטנים (גופים, מולי, וכו'). בכמה עלי להאכיל אותם? באיזה שעות? האם יש חשיבות להאכלה בזמנים קבועים?

אורי-

New member
כלל הזהב בהאכלת דגים :

כמה שהם גומרים בערך בשתי דקות , או יותא טוב - להשקיע בהם 2 דקות או קצת יותר ולהביא מעט אוכל כל כמה שניות (כך לא יהיה מצב , בעיקר אצלך בגלל הצמחיה , שרוב האוכל "נעלם" , יש דגים שלא יאכלו "מהרצפה") תוך כדי אתה גם רואה שכל החבר'ה אוכלים כמו שצריך. כשהדגים כבר לא ממש מתנפלים על האוכל - מספיק להם להפעם. עם הזמן תוכל לדעת בדיק כמה שמים כל פעם. יש דעות אגב , שגורסות שצריך להאכיל פעמים או שלוש (קטנות) כל יום , ויש כאלה שאומרות בכלל פעם ביומיים. אם הדגים עדיין לא במלוא גודלם - תאכיל יותר , כשהם יקבלו גודל מקסימלי - אני ממליץ פעמיים קטנות ביום - בוקר + 3 שעות לפני כיבוי אורות. בטבע (ואת זה מכיר כל מי שצולל / דג) הדגים מחפשים אוכל באור ראשון ולפני אור אחרון (למלא את הבטן ללילה). כשמדובר בדגים שעדיין גודלים (דגיגים) מומלץ להאכיל מספרפעמים ביום. זמנים קבועים - רצוי , אבל שהזמנים יהיו ע"פ מה שציינתי. אם פעם ביום - עדיף בבוקר , כי ככה הדגים ישחו כל היום שבעים , ולא יתרוצצו יום שלם רעבים (יכול לגרום לתוקפנות אצל דגים מועדים לפורענות).

adiemus

New member
תשובה

אם אתה רוצה לדעת כמה להאכיל אותם שים סטופר של 3 דקות ותתראה אם הם גומרים את האוכל תוך פחות מ3 דקות אתה צריך להוסיף בכמות ואם יותר מ3 דקות...להפחית

aqualogic

New member
האכלת דגים

הי jammer זה שוב אני. דגי להקה בטבע נמצאים בתנועה בלתי פוסקת בחיפוש אחרי אוכל, הם אוכלים כל היום כמויות קטנות. מאחר וזה לא פרקטי להאכיל כל היום חשוב לעשות זאת לפחות פעמיים ביום, בוקר וערב. כמות האוכל הנחוצה לדגים היא הכמות שהם מסיימים עד תום בתוך כ 3 דקות. מתחילים עם כמות קטנה ואם הם חיסלו אותה בזמן קצר יותר להוסיף עוד. מה עוד חשוב לדעת בנושא מזון דגים: 1. לגוון את המזון (גם אנחנו לא אוהבים לאכול 3 פעמים ביום כל החיים רק ספגטי). 2. לדגי להקה מערכת מעיים קצרה מאוד, המזון שוהה במערכת זמן קצר ורובו נפלט מהמפלט האחורי - רק כ 15% מהפרוטאינים מעוכלים ו 85% נפלטים למים. המשמעות היא שיש הרבה אוכל בהפרשות ודגים אוכלים בשמחה גם את ההפרשות. היות ומזון שלא נצרך הוא גורם מרכזי לייצור אמוניה ופרוקיה במים רצוי להוסיף לאקווריום דגי קרקעית שתפקידם לאכול את הרקבונות וההפרשות. דגים המצטיינים בכך הם ממשפחת הקורידורס, יש להם מערכת מעיים ארוכה ביותר והם לוקחים את ה 85% הנותרים ומפרקים אותם כמעט לחלוטין. ובנוסף הם זללנים של עלים רקובים שנשרו לקרקעית. בברכה, ארנון

אורי-

New member
ארנון - אתה העברת הרצאה של אקוואלוג

של אקוואלוגיק , במפגש של "דיסקוס ישראל" בבית דגן , לפני כחצי שנה ? בכל מקרה - תודה על הידע, טוב לראות שגם בעלי מקצוע מתחילים לבקר כאן.

aqualogic

New member
תפסת אותי על חם

אכן זיהוי נכון, העיסוק שלי הוא גם התחביב שלי ובשל כך אני שמח תמיד להעמיד את הידע שלי לרשות החובבים. ואני שמח לראות שגם אתה מלא כרימון ונותן עצות מענינות בפורום. תודה, ארנון.

amos100

New member
דיסקוסים

אילו דגים יכולים לחיות ביחד עם דיסקוסים? (אני די חדש עם הדיסקוסים, רק חודש) תודה.

amos100

New member
דיסקוסים

אילו דגים יכולים לחיות ביחד עם דיסקוסים? (אני די חדש עם הדיסקוסים, רק חודש) תודה.

amos100

New member
דיסקוסים

למעלה