שאלה בסיסית לגבי מבני יצירות

• פותח הנושא cut2
  • פורסם בתאריך

cut2

New member
שאלה בסיסית לגבי מבני יצירות

רציתי לדעת מהי ההגדרה לסימפוניה ומהי ההגדרה לסוויטה, ומהם ההבדלים בינהן. תודה רבה!

orbiti

New member
אלה לא שיעורי הבית שלו

ולדעתי ההגדרות האלה חשובות, וגם אני הייתי רוצה לדעת את המינוח המדויק שלהם.

מקור שתיהן בתקופת הבארוק

אבל בעוד שהסוויטה כיכבה בתקופה ההיא, רוב הסימפוניות החשובות התפתחו דווקא החל מהתקופה הקלאסית. כעקרון - שתיהן יצירות לתזמורת- אבל סוויטה מורכבת ממחרוזת ריקודים

הגדרת סימפוניה

דומני שההגדרות אמורות להיות ברורות יותר. לסימפוניה ארבעה פרקים ויש לכל אחד מהם שם וכו... אני לא זוכר את מלא ההגדרה אבל זה הכיוון נדמה לי שיש גם ספר - תולדת הסימפוניה. מומלץ נעם

orbiti

New member
שאלה

אתה בטוח שהסמפוניות התפתחו בתקופת הבארוק? בתקופת הבארוק היה קיים מבנה אחר לתזמורת קטנה יותר, והוא נקרא "סינפוניה". למיטב ידיעתי הסימפוניה הראשונה שאכן נקראה כך נכתבה ע"י היידן או מישהו שקצת קדם לו מהתקופה הקלאסית. אגב, גם בסימפוניה יש פרק ריקודים - הפרק השלישי בד"כ.

elad2040

New member
למיטב ידיעתי

אחד מהמלחינים המשמעתיים להתפתחות הסימפוניה בתקופת הקלאסיקה המוקדמת היה לא אחר מקארל פיליפ עימנואל באך, הבן של.

כן זה נכון שבתקופת הבארוק לא היתה

תזמורת סימפונית ו/או סימפוניה במבנה כפי ששנחנו מכירים שהתגבש בתקופה הקלאסית. אבל יצירות בשם סימפוניה היו קיימות כבר אז. מהמילה לנגן ביחד. בתקופה הקלאסית אומנם היה מנואט מקובל כפרק השלישי, אבל בטהובן די העלים אותו לעזאזל.

orbiti

New member
הוא לא לגמרי העלים אותו

פשוט שם אותו בתור פרק שני :)

orbiti

New member
בעצם עכשיו אני נזכר

שבסמפוניה התשיעית לא היה פרק ריקודים בכלל.

osnat121

New member
סמפוניה וסוויטה

לסמפוניה 4 פרקים שהראשון בהם כתוב בצורת הסונטה. הסוויטה - יצירה רבת פרקים. מחזור של רקודים. סוויטת בארוק מקורה במוסיקת רקודים של החצרות. סוויטת בארוק חייבת לכלול את הפרקים הבאים: אלמנד,קורנט, סרבנד וג´יג. בנוסף לכך קטעי מחול נוספים ברשות.

orbiti

New member
אז

כשבטהובן כתב בסימפוניה השישית שלו ("הפסטורלית"), חמישה פרקים, זה היוצא מן הכלל המעיד על הכלל?

ואוו ידעתי את זה.. אבל פשוט שכחתי ש

נה הבאה אני שוב מתחיל ללמוד האזנה שזה כולל בפנים גם את כל התקופות המלחינים היצירות ניתוח יצירות וכל זה.. :) בשנה הבאה אני יחזור להיות תותח בכל הדברים האלה... :) אבל עד אז יש לי ידע די מינמלי.. אני יודע על מה אתם מדברים והכל רק פשוט לא יודע איך להסביר.. או ששוכח לפעמים.. :)

למעלה