שאלה בסיסית

טלי 13579

New member
שלום לחברי הפורום,
אני רוצה לשאול שאלה שאולי תשמע קצת משונה, ויתכן שזה לא המקום לשאול אותה, אבל אנסה בכל זאת.
אני אם חד הורית, לילדה קטנה. עובדת כמורה. לאחרונה אני חושבת הרבה מאוד על שינוי, אני מעוניינת לעלות את רמת ההכנסה .
אין לי נסיון בתחום ההייטק, או ידע במחשב (מעבר לבסיס - וורד, אקסל, שליחת מייל...) האנגלית שלי טובה.
אני חרוצה ועובדת קשה.
אני מקבלת המון פרסומים בפייסבוק על קורסים של כמה חוד'ים שלאחריהם ניתן להשתלב בתחום הייטק, כבודקת תוכנה או מפתחת תוכנה.
השאלה שלי - האם זה נכון? באמת יקבלו לעבודה מישהי ללא ניסיון? רק בעקבות קורס של כמה חודשים?
והאם כל המשרות בהייטק הן בשעות מטורפות, או שיש דבר כזה "משרת אם"?
מעריכה מאוד אם קראת עד לפה, אשמח לתשובות כנות
תודה, טלי

BravoMan

Active member
הי טלי.

השאלה שלך כלל לא מוזרה, ולמעשה שאלות דומות עולות פה בפורום לעתים קרובות מאוד.

התשובה הקצרה והפשוטה היא "תשכחי מזה", אבל התשובה המלאה היא יותר מורכבת:

"הייטק" הוא תחום רחב, ובתוכו גם "פיתוח תוכנה" ו-"בדיקות תוכנה" הם תחומים מאוד רחבים, כלומר, יש משרות שונות שדורשות כישורים שונים, רמת השכלה שונה, כמות ניסיון שונה, וכו'.

הסיכוי להתקבל למשרת פיתוח תוכנה אחרי קורס הוא כמעת אפסי.
אני אומר "כמעת" כי זה לא לחלוטין בלתי אפשרי, במיוחד אם תגלי שיש לך משיכה לתחום שמאפשרת לך ללמוד לבד ולהתקדם מעבר לנלמד בקורס.

אבל, וזה אבל גדול מאוד, גם אם תצליחי להתקבל, זה לא בהכרח ישפר את רמת ההכנסה שלך, ובטח שבטח לא באופן מיידי.

כשם שיש מגוון דרישות למשרות השונות, כך גם יש רמות שכר מאוד שונות.

אנשים ללא השכלה פורמלית (קורס של כמה חודשים לא נחשב להשכלה פורמלית בפיתוח, אולי מספיק טוב לבדיקות תוכנה, אני פחות מכיר את התחום), מתחילים בשכר מאוד נמוך.

ואני לא מתכוון "נמוך ביחס להייטק" אני מתכוון נמוך ממש.
אין לי מושג כמה את מרוויחה עכשיו, אבל יש סיכוי לא רע שמשרות שתצליחי להתקבל אליהן ישלמו בערך אותו דבר או אפילו פחות!

ובהתחשב בכך שאת גם רוצה "משרת אם" (אני מניח שהכוונה לשעות לא שגרתיות או משרה חלקית), זה עוד יותר בעייתי.
שוב - משרות כאלה קיימות בהחלט, אבל השכר בהן בד"כ אינו מזהיר.

שמת לב וודאי שאני מסייג את דברי, כי בגלל שמדובר בתחום מאוד גדול, תמיד יש יוצאים מהכלל.
אבל מדובר במקרים חריגים ובודדים.

אז לסיכום:
שום קורס הוא לא כרטיס קסם לשכר גבוהה בהייטק.
אפילו תואר במדמ"ח אינו מבטיח שכר כזה, אבל לפחות איתו יש סיכוי משמעותי.

זה לא בלטי אפשרי לעשות הסבה מהקריירה שיש לך עכשיו לבודקת תוכנה או מפתחת, אבל זה יצריך הרבה עבודה קשה, השקעה, וכנראה גם נכונות לרדת בתנאי שכר מספר שנים עד שתצברי ניסיון.
והכי חשוב - את צריכה להבין טוב טוב לאיזה מקצוע את מכוונת והאם הוא מתאים לך!

במקצוע פיתוח במיוחד, בגלל שמדובר בעבודה יצירתית, למי שאין זיקה לתחום מאוד קשה להתקדם.
ובאשר ל-QA, זו יכולה להיות עבודה מאוד מעיקה ושוחקת נפשית למי שלא מוכן לכך.

למעלה