שאלה בעברית צחה כשאישה מתייפחת אומרים עליה שהיא בוכיה וכשגבר מתייפח, מה אומרים? שהוא בוכיי?
נ נתן קלמן New member 22/7/14 #1 שאלה בעברית צחה כשאישה מתייפחת אומרים עליה שהיא בוכיה וכשגבר מתייפח, מה אומרים? שהוא בוכיי?
מיכי 10 Member 22/7/14 #2 אני חושבת שאין מילה כזאת בצורת הזכר. יש באיוב א 16: "עַל אֵלֶּה אֲנִי בוֹכִיָּה...". אבל לא מצאתי בזכר. לכן אפשר פשוט לומר שהוא בּוֹכֶה.
אני חושבת שאין מילה כזאת בצורת הזכר. יש באיוב א 16: "עַל אֵלֶּה אֲנִי בוֹכִיָּה...". אבל לא מצאתי בזכר. לכן אפשר פשוט לומר שהוא בּוֹכֶה.
ק קזרדי New member 23/7/14 #3 וכאן המקום להזכיר... את "נפש יהודי הומיה" ואת "עין לציון צופיה". לשתי המילים האלה אין צורת זכר, והשימוש הוא ב"הומה" ו"צופה" עם סגול בהברה האחרונה.
וכאן המקום להזכיר... את "נפש יהודי הומיה" ואת "עין לציון צופיה". לשתי המילים האלה אין צורת זכר, והשימוש הוא ב"הומה" ו"צופה" עם סגול בהברה האחרונה.
ט טלמון סילבר New member 2/8/14 #5 השאלה הזכירה לי מלחמה עולמית שאני מנהל על השם של גן הילדים של הנכד שלי: צפצָפה! המלחמה היא, כפי שניחשתם, על הקמץ
השאלה הזכירה לי מלחמה עולמית שאני מנהל על השם של גן הילדים של הנכד שלי: צפצָפה! המלחמה היא, כפי שניחשתם, על הקמץ