שאלה בעברית

מישהו 2

New member
שאלה בעברית

התשובה לשאלה שהעלתי היא תשובה מספר 2.
אבל אני לא מבין למה...
הנה הפרשנות שלי:
1. הטענה רק מחזקת את המסקנה של ד"ר מרחבי, בגלל שזה אומר שתמרים אדומים טובים לבריאות.
2. הטענה מחזקת את המסקנה של ד"ר מרחבי. תמרים אדומים מבשילים באביב, זה אומר שבעונת החורף פחות תינוקות יונקים חלב אם שיש בתפריטה היומי תמרים אדומים מה שגורם ליותר חולי בקרב תינוקות.
3. הטענה מחלישה את המסקנה, כי אם תינוקות שלא ניזונים בכלל מחלב אם חולים פחות מתינוקות אחרים.. זה אומר שאולי יש סיכוי שאין שום קשר בין הדברים.
4. נטרלי, טענה שלא מחזקת או מחלישה את המסקנה.
התמרים הצהובים לא מעניינים אותנו.

varcety

New member
אולי כי

אמאות אוכלות תמרים אדומים בקיץ, בתקופה שבה התמרים מבשילים. ואז ניתן לייחס את הירידה בתינוקות החולים לעונת השנה ולא תזונת האם(הרי תינוקות חולים פחות בקיץ).
&nbsp
מאיפה השאלה אגב?

think4yourself1

New member
תשובה

כדי להחליש מסקנה יש צורך בהסבר אלטרנטיבי. מבין התשובות, 2 היא הסבר חלופי: יתכן שההבדל בתחלואת התינוקות קשור בעונות ולא בצריכת התמרים. פשוט בחורף, שבו תינוקות חולים יותר בשל הקור, גם אין תמרים.

מישהו 2

New member
אז בקיצור

נכון להגיד שטענה מספר 2, יכולה גם לחזק וגם להחליש את הטענה בו - זמנית.
ובגלל זה הם גם כתבו לבחור בטענה ש- יכולה להחליש. ולא בטענה שמחלישה.

זה ממש מתחכם בצורה דבילית

think4yourself1

New member
החלשה

הסבר אלטרנטיבי לתופעה יכול להחליש, אך משום שהוא הסבר אפשרי בדיוק כמו ההסבר המקורי, אף פעם אין לדעת אם דווקא הוא ההסבר הנכון. לכן ניסוח השאלה הוא זהיר ומדויק (ולא מתחכם).

מישהו 2

New member
אבל להגיד לך את האמת, עדיין חושב שהשאלה הזאת לא בסדר

חשבתי שכשאני ניגש לשאלה כזאת אני צריך למחוק כל 'ידע מדעי/מקדים' שיש לי , וכאן אני צריך לבוא עם ידע מקדים שבעונת החורף התחלואה גדולה יותר (=בגלל הקור, מחלות, הצטננות) כדי לקבל את ההסבר האלטרנטיבי.
&nbsp
אם אני בא בלי הידע המקדים הנ"ל -
יש לי פה קרב בין משפט שמצד אחד אומר לי שיכול להיות שהתחלואה קשורה לעונות השנה (מסיבה שאינה ידועה לי), (=מחליש)
לעומת משפט שאומר לי שהתחלואה קשורה לעונות השנה בגלל שבעונה מסוימת יש פחות תמרים (=מחזק מאוד)
&nbsp
והקרב הזה פשוט נראה לי בלתי הוגן, במיוחד כשהמשפט השני, שבעצם נותן לי את הסיבה למשפט הראשון נראה נכון יותר
&nbsp

think4yourself1

New member
החיים והפסיכומטרי

אף פעם אל תשים בצד את ההגיון הבריא. גם לא בפסיכומטרי.

לצערי התמונה נמחקה עקב הפרת זכויות יוצרים

לכל המעוניינים ,
השאלה נמצאת בבחינה של המרכז הארצי במועד יולי 2014 -
שאלה 12 בפרק הראשון של חשיבה מילולית.

בהצלחה לכולם
והמשך סופ״ש נהדר

מישהו 2

New member
השאלה: (מילולית במקום תמונה)

במחקר שערכה ד"ר רינה מרחבי נמצא שתינוק היונק מאם שבתפריטה היומי יש תמרים אדומים, חולה בששת החודשים הראשונים לחייו פחות מתינוק היונק מאם שבתפריטה היומי אין תמרים אדומים.
ד"ר מרחבי הסיקה שאכילת תמרים אדומים בתקופת ההנקה מועילה לבריאות התינוק.

איזו מן העובדות הבאות יכולה להחליש את מסקנתה של ד"ר מרחבי?

(1) בתמרים אדומים יש גלוקורין, חומר המחזק את המערכת החיסונית
(2) תינוקות חולים יותר בעונת החורף ותמרים אדומים מבשילים באביב
(3) תינוקות שאינם ניזונים מחלב אם חולים פחות מתינוקות אחרים.
(4) נמצא שתמרים צהובים משפרים את בריאותן של נשים הרות

עפ"י התשובות, התשובה הנכונה היא 2

למעלה