שאלה, בעיה

T a Z a

New member
שאלה, בעיה

יש לי מצלמה דיגיטלית (canon s-30) ואני מצלם איתה סרטים קטנים של פחות מדקה כ"א... הסיומות של הסרטים הם avi, ומשום מה כשאני בא לפתוח את בפרמייר, הוא אומר לי שהוא לא מכיר את הסיומת ואין לו מושג על איזה קובץ אני מדבר.. להזכירכם, מודבר על קובץ אבי, שהפריימר כן מקבל.. מה הבעיה?? בתודה מראש

MaSTeRLou

New member
אכן בעייה

מאחר והשאלה נשאלה כבר מספר פעמים, כבר החלטתי לערוך חיפוש קטן. המצלמה שלך משתמשת בפורמט דחיסה בשם MJPEG. בכדי להריץ סרטים שבאים בפורמט הזה, כמו למשל מה שמגיע מהמצלמה שלך, יש צורך בהתקנת התקן (Codec) של הMJPEG. הבעייה העיקרית - אין Codec שכזה בחינם להורדה. יש לתקופות נסיון, אבל לאחר זמן מה הן חודלים מלתפקד, או מתחילים ממש לעלות על העצבים. אם הגיע עם המצלמה שלך דיסק, רצוי שתנבור בו קצת, אולי הכניסו לשם Codec שכזה. כמובן, שלאחר התקנת הCodec (גם זה שמגיע מאתרי האינטרנט) תוכל להריץ ולערוך סרטים גם בPremiere. מצאתי odec אחד, שלא מגביל אותך, ולא שם לך כל מני לוגואים שלו, אבל בכל זאת מוגבל מבחינת זמן לשימוש. כאן לאחר התקנת הCodec, אם בכל זאת יהיו בעיות עם ניגון ועריכת הקובץ, תוכל להשתמש בתוכנה כגון TMPGEnc להמרת הקובץ לפורמט MPEG, הגמיש יותר מבחינת התמיכה של תוכנות עריכה בו.

T a Z a

New member
תודה פתרתי

חלקית את הבעיה... אני פשוט פותח אותם בוידאו מייקר שיש לווינדוס להציע לי, כי רק שם הוא פותח לי כמו שצריך.. ואז אני פשוט שומר בתור wma אם אני לא טועה. ואז זה פותח לי בכל תוכנה כולל הפריימר.. אבל הבעיה היא שזה מוריד את האיכות שיש לוונדוס להציע לי ואז אני מוגבל מבחינת איכות.. אני לא בבית כרגע אבל נשמע לי רעיון נחמד לנבור בדיסק.. אולי באמת קנון היו נחמדים והוסיפו לי דיסק כזה ששם אני יכול למצוא את מבוקשי... תודה בכל מקרה..

MaSTeRLou

New member
אוקיי

אז אני חושב שבכל זאת תוכל לעשות המרה של הסרטים, גם בלי התקנת הMJPEG בתוכנת TMPGEnc. התוכנה מאד פשוטה לשימוש, והMPEGים שהיא מוציאה עולים בכמה רמות על הWMV העלוב של מיקרוסופט.

למעלה