שאלה בעיקר להורים

pinkish angel

New member
שאלה בעיקר להורים

אבא שלי יגיע שבוע הבא לאוסטרליה לחודשיים, אומנם נוחת במלבורן אך חוזר מקיינס.
האם יש ציוד לתינוקת שבדרך (צפויה לנחות בינואר
) שכדאי לי לבקש שיביא משם?

תודה

קרנונה24

New member
להביא לך לארץ?

לדעתי רוב מוצרי התינוקות זולים יותר מישראל.
צעצועים, משחקים, בגדים...זה מה ביום שלי שבארץ תמיד נראה לי הכל יקר כשאני בביקור.
אולי כדאי להכין רשימה של מה שרוצים ואפשר להשוות מחירים.

קרנונה24

New member
עכשיו רק שמתי לב שיצא מבולבל קצת��

סורי, המאיית של האייפון.
מה שניסיתי לכתוב זה שכשהגעתי לביקורים בארץ ראיתי שהמחירים גבוהים בהרבה מהמחירים כאן. לכן כן ממליצה להביא מכאן לאחר השוואת מחירים.

למשל אם יש מנשא שאת רוצה, תני לו שם ודגם ומחיר ולפי זה אם ימצא כאן זול יותר יביא לך.
קחי בחשבון מקום במזוודה ו/או משלוח בדואר. הדואר מאוסטרליה יקר מאוד.

pinkish angel

New member
תודה, שלחתי את גיסתי לבדוק לי שם לגבי

מוצר שאני מעוניינת בו, אם ההפרש יצדיק אני אבקש ממנו להביא, ואם לא אז לא

ציוד לתינוק:

בילד הראשון שלנו היינו נאיבים והכנו יחסית מעט ציוד, ולא השקענו. אחרי שהתינוק הגיע ונהיינו הורים, הבנו בהדרגה שעשינו טעות בזה שהיה לנו רק מעט ציוד, ועוד משומש. מה שהיינו צריכים זה לא להכין כלום, אולי רק קופסת חיתולים, מנשא וכיסא לרכב. כשהשני הגיע כבר היינו חכמים יותר.

תינוק לא ממש צריך ציוד. האמת, הוא בדרך כלל לא יודע אפילו להפעיל את הציוד שנותנים לו.
תינוקות בחודשים הראשונים צריכים אמא, חיתולים, שניים-שלושה בגדים למידתם (שתשתנה בעוד שלושה חודשים ממילא), וגמרנו. כל היתר זה לא דברים שהילד צריך, אלא דברים שההורים רוצים. אולי הם חושבים שהציוד יעזור להם להיות הורים, או שהם חושבים שהתינוק יראה שלא הוציאו עליו 10,000 שקל אז הוא יסתובב וייכנס בחזרה לרחם. אולי ההורים רוצים שחדר הילדים ייראה כמו בסדרות בטלוויזיה או משהו. אני לא יודע.

כך שאני די בספק אם יש סיבה להביא משהו לתינוקת מאוסטרליה....

שיהיה במזל טוב.

pinkish angel

New member
תודה, אבל התגובה שלך קצת מלאה

בביקורת שאני לא מסכימה איתה, איך הסקת מזה שאני מתעניינת בציוד לתינוקת שאני רוצה שהחדר שלה יראה כמו סדרת טלויזיה? אני מאוד דוגלת במינימליסטיות, אבל יש דברים שצריך להכין.
לא דיברתי על זה שהוא יסחוב לי עכשיו מחמם מגבונים או אוניברסיטה מאוסטרליה.
אבל עגלה למשל אני אצטרך?? (אולי התינוקת לא תצטרך, אני אצטרך, לא במטרה שהיא לא תרצה לחזור לרחם, אלא פשוט שיהיה לי נוח להתנייד עם התינוקת)- וממה שאני יודעת אותן עגלות בארץ ובאירופה/ארה"ב עולות בהפרש של אלפי שקלים, אין לי מושג לגבי ההפרש של ישראל מאוסטרליה ולכן שאלתי.
&nbsp
יש מוצר נוסף שהוא עריסה מתקפלת שתהיה לי מאוד נחוצה כי הסבים והסבתות משני הצדדים גרים מאוד רחוק ולכן ביקור אצלם כולל לינה,את העריסה הזו אין בארץ, האופציה היחידה היא להביא מארה"ב עם חברה כמו ביי2 שלוקחים הון על משלוח משם, אז אם באוסטרליה אפשר למצוא אותה במחיר דומה לארה"ב, לא כדאי שהוא יביא מאוסטרליה?
&nbsp
ההודעה שלך פשוט לא רלוונטית, אם כל מה שהפריע לך זה הניסוח הראשוני שלי "ציוד לתינוקת" קשה לי להאמין שעוד מישהו הבין שאני מתכוונת שהוא יביא "לה" את הדברים, אלא מן הסתם ברור שמדובר בציוד שאני אצטרך לכבוד הגעתה.

הביקורת שלי לא כוונה אלייך,

וגם לא להורה ספציפי כלשהו. אני מתנצל אם השתמע בטעות שהתכוונתי לבקר אותך.
אם את מעוניינת, את מוזמנת לשלוח את אבא שלך אלינו שייקח את אחת מעגלות התינוק שיש לנו במחסן. הן לא לנו עלו אלפי שקלים (הן לא לנו עלו גרוש; עגלות ילדים מסתובבות בין משפחות באופן קבוע). בעריסות אני לא יכול לעזור לך, כי לא השתמשנו בעריסות, למרות שהסבים והסבתות של הילדים שלנו גם הם גרים רחוק, אפילו רחוק מאד (ישראל).כשהילדים שלנו היו תינוקות ועייפים, הם נרדמו על אמא, על אבא, בכיסא של האוטו או על מזרון, ונראה היה שבסדר להם ככה. בזמנו דווקא קיבלנו עריסה נחמדה מאד בהשאלה, אבל שבלולון לא אהב שמשכיבים אותו בעריסה
, אז החזרנו אותה למשאילה. גם זה יכול לקרות עם ציוד.

קרנונה24

New member
אני לא כל כך מסכימה איתך

תינוק לא צריך ציוד?

תינוק לא צריך עריסה/מיטה/מזרן?
תינוק לא צריך מוצצים/בקבוקים? לא כולם יונקים.
במידה וצריך בקבוקים צריך פורמולה.
אין צורך בעגלה? שמיכות? מגבות?

מגן מזרן, חיתולי בד, מוניטור למיטת תינוק??

3 סטים של בגדים??? זה רציני? היו ימים שהחלפתי 6-7 מכנסיים ביום כי מה לעשות שבורח גם בהאגיס כשתינוק רק נולד.

נראה לי שזה קצת יומרני להגיד שתינוק לא צריך כלום והכל גחמה של ההורים.

"תינוק לא צריך עריסה/מיטה/מזרן?"
- תינוק בן יומו צריך מזרן קטן לישון עליו. אם המזרן הזה נמצא בעריסה, על מיטה, או סתם בפינת החדר - זה לא מעניין את התינוק.
&nbsp
"תינוק לא צריך מוצצים/בקבוקים? לא כולם יונקים."
- כל היונקים יונקים. כל העכברונים, הכלבלבים, החתלתולים, העיירים, החזרזירים, הסייחים, החדפים, העגלים, הגמלונים, הקופיפים, הקנגורונים - כולם נולדים ומתחילים תיכף לינוק. גם תינוקות אנושיים מאז היות האנושות ועד היום. למה צריך להכין מוצצים ובקבוקים עוד לפני הלידה? אם יש איזושהי בעיה מיוחדת, רפואית, אז אפשר ללכת ולקנות בקבוק. אם בגיל מאוחר יותר יש רצון לתת מוצץ, אז קונים אחד. זה לא מאד שונה מלקנות לתינוק משקפיים למקרה שיוולד קצר-רואי.
&nbsp
"במידה וצריך בקבוקים צריך פורמולה."
- למה? אפשר לתת חלב אם בבקבוק. הרבה מאד הורים עושים את זה בחודשים מאוחרים יותר.
&nbsp
"אין צורך בעגלה? שמיכות? מגבות?"
- לגבי עגלה כתבתי. שמיכות ומגבות לא צריך במיוחד הרבה. האמת, כמה שפחות - יותר טוב. אחד הגורמים המעודדים מוות בעריסה, לא עלינו, הוא הלבשת-יתר של תינוקות. (זה ולהשכיב על הבטן. )
לא צריך לכסות יותר מדי ולא להלביש יותר מדי.
&nbsp
"מגן מזרן"
- שיהיה, למה לא.
&nbsp
"חיתולי בד"
- חיתולי בד זה טוב כסמרטוטים לפליטות. אם חסר בבית סמרטוטי בד, אז למה לא, באמת
&nbsp
" מוניטור למיטת תינוק??"
- אין צורך, ומוטב שלא. הרשויות הרפואיות בעולם הראו באופן חד -משמעי שמוניטור לא מסייע לזיהוי ומניעת מקרים של חנק או מוות בעריסה (שלא נדע) וממליצים שלא לקנות ולא להתקין.
&nbsp
3" סטים של בגדים??? זה רציני? היו ימים שהחלפתי 6-7 מכנסיים ביום כי מה לעשות שבורח גם בהאגיס כשתינוק רק נולד."
- לא השתמשנו בהאגיס אז אני לא יודע מה העניין עם "בורח". כשלתינוק יש חיתול, לא אמור "לברוח", בטח לא 6-7 פעמים ביום. על בסיס קבוע.
&nbsp
"נראה לי שזה קצת יומרני להגיד שתינוק לא צריך כלום והכל גחמה של ההורים. "
- ואני, לעומת זאת, לא אמרתי שהכל גחמה של ההורים. אמרתי שלא צריך להכין מראש לפני שמגיע תינוק. כשהוא מגיע, הצרכים שלו בשבועות ובחודשים הראשונים צנועים מאד, וההכנות צריכות להיות בהתאם. אחר-כך, כשהצרכים משתנים ומתפתחים, אפשר להשיג ציוד בהתאם לצרכים הקיימים ובהתאם למה שההורים כבר מכירים ויודעים על התינוק שלהם והצרכים שלו.

קרנונה24

New member
אני בהחלט מאמינה בחיה ותן לחיות

שכל אחד יגדל את ילדיו כראות עינו.

להשכיב תינוק על מזרן על רצפה נראה לי קצת קיצוני מדי. מודה
אני לא ישנה על מזרן על הרצפה אז מדוע שתינוק כן?
עברתי 2 לידות בקיסרי. אם מישהו יגיד לי שניתן להתכופף לריצפה יום אחרי לידה בקיסרי אני אצחק לו בפרצוף.

ומוניטור, לא יצליחו לשכנע אותי שזה לא הוכח כמציל חיים מכיוון שאני מכירה 2 תינוקות שחייהם ניצלו בזכות מוניטור נשימתי.

לגבי יונקים, אני בטוחה שאתה מודע לכך שלא לכל אישה יש חלב, ושלא כל אישה יכולה להניק ואני כבר לא מדברת על אלו שאינן רוצות להניק. יש מקרים שאין ברירה אלא לתת בקבוק.
אז אני כן חושבת שהכנה מבעוד מועד של בקבוק אחד בבית, ופורמולה זה פשוט להיות מוכנים למצב שיכול לקרות ושלא מתוכנן מראש.
חיתולי בד - תינוקות פולטים. חלקם פולטים המון. ולכן זה מצרך חשוב כיוון שמן הסתם לא אשתמש בסמרטוטי בד שאיתם אני מנקה אבק בבית.

שמיכות ובגדים, לא צריך לחנוק תינוק אבל בהחלט לשמור על טמפרטורה נעימה. משמע צריך שמיכה או שק שינה של תינוקות.

ולגבי חיתולים, ניסיתי סוגים שונים וכן, תינוקות ששוקלים מתחת ל 3 קילו לא ממש מותאם להם חיתול מיוחד. גם לא אלו עד 5 קילו. אז בורח, בייחוד בהתחלה.

זה ויכוח סרק כי אתה מן הסתם רואה גידול ילד שונה ממני.
אנחנו לא יכולים לדעת איך תעבור חווית הלידה וההחלמה ממנה ולכן אני עם חושבת שהכנה מראש מורידה מהלחץ שלאחר החזרה הביתה.
העיקר שיהיו לנו בריאים.

"Do baby monitors reduce the risk of sudden unexpected death in infancy?
Mar. 26, 2010
There is no scientific evidence that electronic baby monitors are of any assistance in preventing SIDS and have played no part in the dramatic reduction in SIDS deaths in Australia.
&nbsp
The reduction in the number of babies dying of SIDS has come about because parents have been made aware of ways to sleep baby safely such as placing baby on the back to sleep from birth, sleeping baby with face uncovered, not smoking during pregnancy or after the birth, and by providing a safe sleeping environment."
מקור:
http://www.sidsandkids.org/faq/
&nbsp
"Examples of common over-the-counter baby products with unproven claims to prevent or reduce the risk of SIDS include:
&nbsp
baby monitors,"
מקור: http://www.fda.gov/medicaldevices/productsandmedicalprocedures/sidspreventionclaims/default.htm
&nbsp
אלה, כמובן, רק דגימות (אחת מה-FDA האמריקאי ואחת מאוסטרליה) לגבי מוניטורים ותינוקות.
&nbsp
אמהות ש"אין להן חלב" באופן מוחלט זה אירוע רפואי נדיר, בערך כמו אדם ש"אין לו שתן". מה שיש בדרך-כלל זה אימהות שהצוות הרפואי לא יודע להדריך נכונה איך לגשת להנקה.
&nbsp
אנחנו אכן לא יכולים לדעת איך תעבור חווית הלידה, אבל התמונה המצטיירת היא שאנחנו צריכים להיערך מראש למקרי קיצון רפואיים. כאמור, לפי אותו היגיון שווה להכין גם מכונת דיאליזה בבית.
&nbsp
שנהיה בריאים.

אני נהגתי ליבא מישראל"ביביפאסטה" משחה לטוסיק היחידה שהרגיעה

לילדי את העור האדום ותפרחת החיתולים וגם השתמשתי בזה מתחת לבית-השחי או קפלי שומן מתחת לצוואר.
עגלה מישראל קיבלתי מתנה מאחותי בביקור הראשון בארץ. עגלה קלה מאוד 5.7 קילו של ד"ר ביבי זה היה אחד השיקולים בלקנות בארץ. (אחת מהעגלות שנמצאות אצל שבלולון 2 )
כל שאר הציוד מצאתי גם פה. ניתן לעשות השוואת מחירים ולהחליט על פי שיקול איפה יותר זול לך לקנות דברים.
אם בא לך להתפנק בסבוני ריח ילדות שלך מהארץ גם את יכולה לבקש....
שיהיה במזל טוב! ותהני מהביקור

pinkish angel

New member
תודה, אבל נראה לי שהבנת הפוך, אני בארץ

ואבא שלי טס לביקור אצל אח שלי באוסטרליה

הדבר החמוד שראיתי פה ולא מכירה מישראל זה שקיות קטנות ריחניות

לאיטום ריח קקי או סתם חיתול. חוץ מזה אין על ישראל במוצרי תינוקות יש הכל!

למעלה