שאלה בעיקר למשה:)

blue lines1

New member
שאלה בעיקר למשה:)

לגבי הממתיק סכרין: מה ידוע עליו נכון להיום, האם סביר/לא סביר להשתמש בו? הכוונה לאדם רגיל, לא חולה סוכרת או בעל מגבלות כלשהן מבחינת התזונה.
מדוע מומלץ על גבי האריזות לא לצרוך יותר מ 5 מ"ג סכרין לכל ק"ג משקל גוף ביממה?

תודה רבה מראש:)
 
סכרין

אני אישית מאוד נגד השימוש בכל ממתיק מלאכותי. גם אם יש בעיות עם סוכר, לפחות סוכר הוא משהו שהגוף מכיר.
ככלל אני בעד כמה שפחות לשנות במעבדה את ההרכב הטבעי של האוכל שלנו. זה תקף ל"דל שומן" כמו שזה תקף ל"ללא סוכר (אבל כולל ממתיק מלאכותי)".
אחרי כל זה, כנראה שבין הממתיקים המלאכותיים הקיימים היום הוא "הכי פחות מזיק" בהשוואה לאחרים.
אספרטיים לדוגמא הוא רעל בהתגלמותו וכל הסיפור של איך הוא קיבל אישור מהFDA הוא סיפור מכוער של אינטרסים וכסף.

סכרין הוא ממתיק מלאכותי (זה כבר אמרנו) שהתגלה בטעות לפני כ100 שנה .
הוא מתוק מסוכר כפי 300.
נמצא שהוא גורם לסרטן בחולדות, אבל לא מצאו את זה בבני אדם.

האם סביר להשתמש בו?
אם אתה שואל את דעתי (ואני יודעת שלא שאלת את דעתי) אני אומר שלא סביר להשתמש באף ממתיק מלאכותי. אבל זה שייך לתפיסת העולם האישית שלי .
קריאה נעימה לך:
 
5 מ״ג סכרין לק״ג משקל

זה המון.
אין מחקרים קלינים לגבי ממתיקים מלאכותיים, לפחות לא כאלו באופן מבוקר לאורך זמן עם כמויות גדולות ולכן זו ההמלצה שאתה רואה על הקופסה.
כרגע לא תמצא שום טענה נגד אף ממתיק מלאכותי שקיים לו בשוק מבחינת תופעות הלוואי/נזקים וכו׳ (מבחינה מדעית כמובן, לא מבחינת של ״אני שמעתי וראיתי״).
 
למעלה