שאלה, (בעיקר לנורה,

• פותח הנושא Lizz
  • פורסם בתאריך

Lizz

New member
שאלה, (בעיקר לנורה,

אבל כולם מוזמנים לענות). התזה שאני עובד עליה נוגעת רבות בענייני מגדר (ופמיניזם, ומיניות, וכל שאר השטויות הנפלאות והמעניינות). תהיתי אם יש למישהו/מישהי המלצות על ספרים או מאמרים בנושא (יש לי גישה לספריה של האוניברסיטה העברית)? כמו כן אני מחפש מאמרים וספרים בקשר למגדר וזהות בקולנוע, ספרות וכד' (מדיה פופולרית). תודה מראש,

יסמין 28

New member
תזה?? ~מתפעלת~

היי אדם, אני חושבת שאני יכולה לעזור, אבל אני חוששת שאצטרך קצת יותר מיקוד כי ספרים ומאמרים על פמיניזם או על מיניות יש כמו ים
אז אם תוכל לתת לי תתי נושא או להיות קצת יותר ספציפי, אני אעשה חיפוש אצלי. ובינתיים, בגלל שדיברת על מגדר וזהות בקולנוע, רציתי לספר שבשנות הארבעים היתה בהוליווד במאית. כן, כן, במאית אישה, בתקופה בה כל הבמאים הגדולים היו גברים (מה השתנה מאז, בעצם?), והיא היתה מאד מוערכת ועשתה המון סרטים בתקופת הזהב של האולפנים הגדולים. שמה היה דורותי ארזנר ומי שיראה תמונות שלה לא יוכל שלא להבין, שדורותי ארזנר היתה בעצם FTM. היא תמיד מצולמת או בחליפה ועניבה (אישה בשנות הארבעים! כשאם קראתם אם "סטון בוץ' בלוז" אתם ודאי יודעים איזו אוירה ציבורית היתה באותה תקופה, לגבי לבוש "נשי" ולבוש "גברי", עד כדי כך שהיה חוק (!) שאסר על אדם ללבוש יותר משלושה פרטי לבוש של בן המין השני או שייעצר!). אז היא מצולמת תמיד או בחליפה ועניבה, או ליד איזה מצלמת קולנוע (אביזר "טכני", "מכני", "גברי"), או ליד אחת מכוכבות הסרטים שלה, שהיו תמיד נשיות בטירוף והניגוד ביניהן רק מדגיש עוד יותר את גבריותה של ארזנר. ובאופן (אולי לא) מפתיע, הסאב טקסט של הסרטים שלה עוסק בשאלות של גבריות ונשיות והיא הודתה במספר ראיונות שהיא מזדהה דווקא עם הדמויות הגבריות בסרטיה. אישה מאד מעניינת היא היתה, נפטרה בשנות השבעים, סתם חשבתי שווה להעלות את שמה באוב

מגדר בקולנוע

אדם, מגדר הוא ים מלא דגים. אולי אם תהיה קצת יותר ספציפי בנושא התזה שלך, ניתן יהיה לצמצם את האפשרויות. אשר למגדר וקולנוע, הייתי מציעה לך את שתי ספריה של איבון טסקר: Spectacular bodies, על נשים בסרטי פעולה, וספרה המוכר יותר Working Girls: Gender and Sexuality in Modern Cinema. אולי הבעיה היחידה של הספרים האלה היא שהם מתרכזים בקולנוע האמריקני, ובעיקר בהוליבוד, אבל מכל בחינה אחרת הם מעולים. ספר נוסף, אותו לא קראתי אך הומלץ לי מאד, הוא British Cinema in the Fifties : Gender, Genre, and the New Look מאת קריסטיi גרייטי, הבוחנת את מושגי המגדר בקולנוע הבריטי בעשור שאחרי מלחמת העולם השניה. ויש כמובן את הסרט הידוע של סטנלי קוואן Yang and Yin: Gender in Chinese Cinema, הבוחן את השתקפות זהות המגדר הבלתי נורמטיבית בקולנוע הסיני המודרני. יש לי עותק בבית, ואם תרצה לראות, אתה מוזמן ליצור קשר אתי. נורה

Lizz

New member
תודה לכן,

על ההמלצות והעזרה :) התזה שלי היא בנושא הסרט סורוריטי בויז (שמענו עליו? ;) ), ולכן, באופן כללי, מגדר וטרנסיות מצד אחד, ופמיניזם ונשיות מצד שני. הסרט נראה שטחי לעין הבלתי מזוינת ואני חופר כדי להראות את העומק העצום שיש בו. לכן, בעיקרון, כל מה שאני כותב זה ניתוח של הסרט, אבל אני חייב להישען על ניתוחים מעמיקים יותר של מגדר ומיניות.. התבגרות האישה לעומת נשים-פלקטיות שאין להן בעצם אישיות או חיים אמיתיים.. זה כמובן הסבר שטחי וחלקי מאוד :) אווו, יש במקרה איזה ניתוח או עבודה של מישהו על "חמים וטעים" )some like it hot)?

Freeda

New member
אשמח לעזור

אשמח לעזור ולהציג כמה מודלים וכמה תיזות-עזר, וכן ספר. הטוב ביותר והמועיל ביותר - להיפגש ולקשקש. חיבוקים FREEDA

למעלה