שאלה בעניין איך לקדם רעיון שיש לי

tal902

New member
שאלה בעניין איך לקדם רעיון שיש לי

שלום

יש לי רעיון לאפליקצייה. אני יודע שכולם אומרים שהם בטוחים שיש להם רעיון טוב, אבל אני מעבר לתחושה קצת שיתפתי 2-3 אנשים וגם באיזהושהי סיטואציה שהייתי בבחינות למקום עבודה במסגרת דינמיקה קבוצתית שהיו בה 7 אנשים (כולל אני) ניתן לנו תרגיל בו כל אחד היה צריך לחשוב על רעיון למוצר/שרות חדשני שיחזיר את ההשקעה תוך שנה או שנתיים. בתרגיל צריך להגיע בסוף להסכמה של מי הרעיון הכי טוב ולתת תשובה למנחה. בתרגילים האלו כל אחד בד"כ מגן על הרעיון שלו ומסביר שוב למה כן הרעיון שלו טוב (ולמה של האחר לא) ומתנצחים וכדומה. אני נתתי שם את הרעיון שלי למוצר (כאמור אפליקצייה) ולא קרה לי מעולם דבר כזה: מבלי שהייתי צריך לעמוד על הרעיון שלי או להסביר, כולם אמרו שהרעיון שלי הוא מצויין והם זונחים את הרעיון שלהם וחושבים שהרעיון שלי הוא הנכון ועליו הוחלט כרעיון המומלץ (מספר את זה על מנת להראות שלא רק אני חושב שזה רעיון טוב)

בגדול אומר שמדובר באפליקציה שמקשרת בין שתי אוכלוסיות (בשלב זה לא אפרט יותר) שזה WIN WIN SITUATION מבחינתן.

עוד ייתרון זה שקהל היעד הוא גלובלי ולא רק לשוק הישראלי וההיצע של אלו שזקוקים לשירותי האפליקציה הזאת, מתחדש כל שנה.

הבעיה שאני לא יודע לאן להמשיך מכאן ולמי לפנות על מנת לממש את הרעיון (כולל שלא יגנבו ממני את הרעיון). הלכתי למט"י ושאלתי שם אם הם חותמים למי שבה עם רעיון על כתב סודיות או הסכם סודיות. אמרו לי שלא אבל הנהלים שלהם או האמנה שהעובדים חותמים זה שאסור להם לעשות שימוש ברעיונות שהם שומעים. (אפשר לסמוך על זה?)

ברור לי גם שעדיף לי אולי שיהיה לי אב טיפוס ראשוני לפחות של האפליקציה (כלומר איזו תוכנה וגם לשם אני לא יודע למי כדאי לפנות (ושוב עניין הסודיות גם עולה כאן).

וגם השקעה כספית כמובן נדרשת לשם כך.

מי יכול לעזור לי לתת רעיון איך איפה ומה להתחיל על מנת לקדם את העניין?

בתודה מראש

טל.

כמוך יש מאות אנשים עם רעיון

למי שתיפנה תפחד שיגנבו את הרעיון .
אבל אין לך כסף . אין לך כלום . אז תמשיך לחלום
שיבוא איזה אביר עם כסף שיממן לך הכול
ואתה רק תיקצור רווחים של מיליונים בעולם
חלום נעים

בוא ננסה לחשוב

הרעיון לכשלעצמו, לא שווה הרבה
כדי שהתינוק ייולד, צריך להשקיע הרבה

אני מבין שאתה לא איש תוכנה ולא בנוי לעשות א הפיתוח לבד?
ולכן-
או שתשכור אנשי פיתוח תוכנה ותשקיע כסף
או שתחפש אנשי תוכנה שמוכנים לעבוד בתמורה לאחוזים בחברה

בשני המקרים, השקעת זמן ואנרגיה רבות מצידך הן בלתי נמנעות

tal902

New member
הבנתי שכדאי

להוציא פורמט זכויות יוצרים בינלאומי. מישהו שמע על זה וכמה זה עולה? זה קשור לקניין רוחני הבנתי

שמעתה טוב

אבל שוב פעם זה עולה הרבה כסף
אתה לא מבין בכולם . ואין לך גרוש על התחת

ומדבר על בין לאומי

בהצלחה לך

tal902

New member
"אוהב" את הגישה שלך

ומאוד מתאים לי שתחשוב (או כל אחד אחר שיחשוב ) שאין לי גרוש על התחת.
&nbsp
שאלתי כמה עולה להוציא פורמט זכויות יוצרים בינלאומי. אם אתה יודע - טוב. אם לא עדיף שתשתוק ואת ההגיגים ה-סו קולד שנונים שלך (שלא לומר רווי תסכול) תוציא על מישהו אחר או תשמור לעצמך. יש קאפיש?

Guy Yafe

New member
בהמשך למה שרואה חשבון אמר

אם אין לך ידע בבניית אפליקציות, גייס כסף ולך לאיש מקצוע שיבנה לך את האפליקציה.
אתה יכול אפילו להתחיל בקטן ולעשות POC שאותו תוכל להציג למשקיעים.
&nbsp
הערה לגבי איש מקצוע.
מצד אחד איש מקצוע לא יגנוב לך את הרעיון. המקצוע שלו הוא לבנות לאחרים אפליקציות. לקחת רעיון ולהפוך אותו למוצר כולל עבודת השקעה, גיוס משקיעים, שיווק ובנייה. הדברים האלה לא מעניינים אותו. כמו שהוא לא מפחד שאתה תלמד פתאום מדעי המחשב ותגנוב לו את הלקוחות, אין לך מה לפחד שהוא יגנוב לך את הרעיון. כל אחד מתעסק בשלו.
מצד שני קח בחשבון שאין סיכוי שהוא יחתום איתך על הסכם סודיות. איך אתה יודע שהוא לא בונה כרגע משהו דומה ללקוח אחר?
&nbsp
בלוג שכתבתי בנודע להתקשרות עם איש מקצוע (מיועד לבניית אתרי אינטרנט, אבל רלוונטי גם לאפליקציות אחרות):
&nbsp
http://blog.site-building.co.il/2015/08/blog-post.html
&nbsp
גילוי נאות: אני מספק את השירותים (בנייה וייעוץ) בעצמי.
&nbsp
בהצלחה

tal902

New member
על איזה טווח מחירים מדובר?

גם של poc וגם של אפליקצייה?

Guy Yafe

New member
כמה עולה כלי רכב?

כזה עם שני גלגלים וכזה עם כנפיים?
&nbsp
הערכת מחיר חייבת להיות מבוססת על אפיון דרישות כמה שיותר מדוייק.
אתה חייב לנסח מה האפליקציה עושה, לאילו מכשירים היא תואמת (סלולר? טאבלט? מחשב שולחני? שעון חכם? אייפון או אנדרואיד?), באילו עומסים היא אמורה לעבוד וכו' וכו'.
מי שייתן לך הערכת מחיר ללא אפיון מדוייק ככל האפשר הוא בוודאות חאפר ומובטח לך שהוא יגבה ממך הרבה יותר כסף ממה שהוא דרש בהתחלה.

BIZMARKET

New member
פאנל משקיעים

שלום טל

בעוד כחודש מתקיים פאנל משקיעים, בו ישתתפו משקיעים המחפשים השקעות שונות.
בפאנל זה נארח יזמים ובעלי עסקים המחפשים משקיעים.
אתה מוזמן לשלוח אלי פרטי התקשרות איתך למייל [email protected], כדי שנבחן אפשרות לזמן אותך לפאנל זה.

בהצלחה.

מירי

ETAI2005T

New member
למה אתה מסתבך?

1 יש לך רעיון.
2 אתה צריך מתכנת.
3 תמצא מתכנת .
4 לך לעורך דין תשאל איך מחתימים סודיות ובלעדיות או איך שקוראים לזה.
5 תחזיק אפליקציה מגומרת ומוכנה ואז תחליט על השלב הבא.
6 אפשר למכור דרך אפ סטור או גוגל פלי .או לתת שימוש חינם כמו שעשו את ואצפ
שמרוויחה בשיטות מתוחכמות יותר.
בהצלחה

למעלה