שאלה בעניין ועדה רפואית מיוחדת לאחר התייצבות לצו ראשון

fibus

New member
שאלה בעניין ועדה רפואית מיוחדת לאחר התייצבות לצו ראשון

הבן שלי היה בצו ראשון ורוצים לתת לו פרופיל 21 בגלל כתמים מסויימים על העור המשוייכים למחלה מסויימת שיש לה תופעות רבות החל מכתמים "קוסמטיים" ועד למחלות אחרות בידנו מסמכים רפואיים ממספר מומחים נאורולוג,גנאקאי ואנדוקרינולוג מהמעידים על כך שהילד בריא וללא סיבוכים אין לו תלונות רפואיות או מגבלות וכן מצויין שאין כל מניעה שלא לגייסו לצבא הבן רוצה מאוד לשרת וגם אנחנו ההורים כעקרון הוא לומד מקצוע טכני ומיועד למערך הטכני של חה"א - נקבעה לו ועדה רפואית מיוחדת האם מישהו כבר עבר ועדה כזאת מכמה רופאים היא מורכבת? ומה הסיכוי לקבלת פרופיל סביר על בסיס המסמכים הרפואיים ומה ניתן לעשות במידה ולא נצליח.

DorSht

New member
בניסיון להבין את הבעיה

מה הכוונה רוצים לתת לו פרופיל 21? נקבע לו פרופיל כלשהו בצו הראשון? מה הפרופיל שנתנו לו?
ועדה רפואית מיוחדת היא בעקרון בעלת סמכות לשחרור רפואי ונפשי מהצבא.
עם זאת, אני ממליץ כבר לפעול כבר לפני הוועדה עם בקשות להעלאת הפרופיל ולהתייחסות למסמכים הרלוונטים מטעמכם שעשויים לעזור להעלאת הפרופיל.

במידה וכל התהליכים נכשלים והבן שלכם יקבל פרופיל 21, הוא יוכל לבקש להתנדב לצבא. גם כאן מדובר בהליך בירוקרטי שכולל ועדת מתנדבים.

fibus

New member
פירוט הבעיה

לא התקבל כל מסמך רשמי על כך שנקבע לו פרופיל 21 אנו פעלנו כנדרש עפ"י הצבא וציידנו את הבן במסמכים רפואיים המסבירים את תופעת "הכתמים" שעל גופו כפי שמפורט בשישור שעל פי העיון בהם נימסר לו על כך שלפיהם זה פרופיל 21 לבן אין מגבלות רפואיות או נפשיות ויש בידנו מסמכים נוספים מאז ההתייצבות מנאורולוג בכיר מביה"ח דנה שם יש מרכז מיוחד המטפל באנשים שיש להם את התופעה הנ"ל הנקראת NF-1 שביצע השוואות בין כל הבדיקות וצילומי ההדמייה שלו ומציין שאין שינויים כלשהם או התפתחות של מחלה כמו כן הגנטקאי מציין שמחלות מהתופעה שיש לו מתפתחים בילדות שניהם קובעים ורושמים במסמכים שאין מניע מלגייסו ! הבן לומד במסגרת אורט באחד מבסיסי חה"א ועובר הכשרה פעם בשבוע בתוך בחיל כאזרח עובד צה"ל בסיום לימודיו הוא מתוכנן למערך הטכני של חה"א במידה ויקבל פרפיל נמוך מ 64 יופסקו הכשרותיו וכל לימודיו ירדו לטימיון ! אנחנו לא יודעים מול מי לפנות הבן מאוד מתוסכל מהמצב הוא רוצה לשרת ולתרום את חלקו כמו כולם הוא רואה בצבא הזדמנות יש לו כישורים טכנולוגיים אין לו מגבלות רפואיות הוא מבצע את כל המטלות ריצות 2000 יוצא לכל הטיולים הוא לומד מקצוע נדרש לחה"א ומאוד רוצה תפקיד משמעותי ותורם דיברו איתו על האופציה להתנדב אך הוא לא רוצה להיות פקיד.אנחנו לא יודעים מהי הועדה המיוחדת שנקבעה לו לא יודעים למי לפנות (כתובות טלפונים) ומה לעשות הועדה מתוכננת ל- 17.2 והזמן דוחק ניתנה אפשרות להורה מלווה אך אנני יודע אם יתנו לי להיכנס ואם לדברי תהיה משמעות בעיני הועדה אשמח לקבל הכוונה ועיצה טובה
בברכה ובתודה מראש

DorSht

New member
כמה דברים

1. אני מציע להגיש את המסמכים כבר מעכשיו, ולנסות ליצור קשר עם רופא מומחה שנתקל במצבים כאלו בעבר, אולי יש לו עצה או המלצה כיצד לפעול על מנת להעלות את הפרופיל.
2. גם אם הבן שלך יתנדב זה לא אומר שהוא יהיה פקיד, אני מכיר מספיק אנשים שהתנדבו לשרת ועשו את השירות שלהם בתפקידים מעניינים וחשובים ולא בתפקידים פקידותיים. ואגב, אם זו האופציה היחידה והוא ירצה לשרת אז למה לא? גם פקיד עושה את העבודה שלו והיא לא פחות חשובה מלוחם או טייס.
3. אולי אפשר לבקש בקשה חריגה, לשבצו בתפקיד שלו עם פרופיל נמוך יותר מ64.

אפשר לנסות לפנות לקצין בכיר כלשהו בחיל האוויר שיש לו יד בדבר ויוכל לדחוף את העניין, מישהו שהסיפור ייגע לליבו.
בביה"ס אין מישהו שהוא יוכל לפנות אליו להעזר בו מה לעשות במקרה כזה?

fibus

New member
תודה להתייחסות ועוד פרטים

פניתי כבר למנהל ביה"ס העברתי לו את המסמכים הרלוונטים כמו כן יש נציג של חה"א בביה"ס שגם לו נמסרו המסמכים שאמר שכל עוד לא נקבע הפרופיל וזה לא מופיע ב"מסכים" מבחינתם הכול כשורה מעבר לכך לא נראה שיפעלולמענו מעבר לכך אנני מכיר פונקציות בכירות בחיל - למי אתה מציע להגיש המסמכים כבר עכשיו ? כמו כן כידוע פרופיל 21 יכול להוות מכשול רציני כאן בישראל וכמובן לפגוע ברגשותיו ובנפשו ! לא ניתן להתקבל לעבודות ביטחוניות ולמרות שהחוק אוסר על מעסיקים לבקש פרטים על הפרופיל הצבאי הרבה מבקשים והנתון מהווה פרמטר בשיקוליהם.
מודה לך על התשובה אם יש מה להוסיף אשמח

DorSht

New member
פרופיל 21 זה תלוי...

אני מניח שזה גם תלוי במקום העבודה, אם הוא יוכיח שהפרופיל הזה נקבע על סמך בעיות רפואיות ולא על סמך בעיות נפשיות אזי לא בטוח שיהיו בעיות.
בכל מקרה, אולי שווה לדבר עם הבכירים בחיל, אולי להם יש עצה עבורך מה לעשות? אם אין להם אז אפשר לנסות לפעול דרכם.
עבודות בטחוניות בכל מקרה לא רלוונטיות ברוב המקרים לרובאי 02.

בנוסף הבעיה העיקרית היא אם החייל ביקר אצל קב"ן, זה יופיע בתיק האישי שלו. אצלכם מדובר בסעיף רפואי.

למעלה