שאלה בעניין זכויות לחולי סרטן

נונה1

New member
שאלה בעניין זכויות לחולי סרטן

אני מבררת לגבי חברה טובה שלי לפני כשנה אובחן אצלה סרטן השד. היא עברה ניתוח וטיפולי כימותרפיה והקרנות וברוך ה' היום היא במצב טוב יחסית ותחת ביקורת של בית החולים ובכלל. היא לא קיבלה זכאות של נכות כללית בגלל החוקים החדשים. אולם ידוע כי ישנם חוקים לגבי החזרי מס וכו'. היכן ניתן למצוא את תקנון הזכויות של מס הכנסה?? תודה נונה1 לעזרת חברתה

נונה1

New member
תוספת קצרה להודעה הזו

בטוח לאומי לא הכיר בה כנכה כלל האם יתכן הדבר????

מלמלה

New member
כן זה יתכן

גם אני לא הוגדרתי כנכה - באחת מתשע ובאגודה למלחמה בסרטן ינשנה חוברת המרכזת את כל הזכויות של חולה הסרטן גם באתר של מס הכנסה ניתן למצוא מידע וגם ברור טלפוני יכול לעזור

מיליתו

New member
ואם אני לא יכולה לעבוד בכלל

הפסקתי לחלוטין לעבוד כבר מהחודש עבר. אני אמורה לקבל טיפולים כימוטרפיים עוד כמה חודשים וגם השתלת מוח עצם עצמית, כך שיש לי לפחות עוד חצי שנה שאני לא יכולה לעבוד. יכול להיות שלא יכירו לי בנכות זמנית ואני לא אקבל כלום?

בירוקרטיה ...

אז קודם כל להתחיל בלהגיש בקשה לקצבת נכות. יש עו"סית במחלקה שאצלה את יכולה למלא את כל הטפסים והיא מגישה את הבקשה. בדרך כלל מקבלים קצבה לתקופת הטיפולים ואחר כך במידה ויש אחוזי נכות שאלו נקבעים בועדה רפואית. אני מצרפת לך קישור בנושא. גלי

מיליתו

New member
תודה, כבר הגשתי טפסים

בינתיים קיבלתי תגובה שמעמדי השתנה מעובדת ל"עקרת בית" כך שאני לא צריכה לשלם בינתיים. בנוסף, הפנו אותי לגניקולוג לאישור "שמירת הריון" כי אני בהריון. למרות שהגשתי את הבקשה בגלל הכימוטרפיה ולא בגלל ההריון. יכול להיות שלא יאשרו לי קצבה? אני לא מסוגלת לעבוד עכשיו, ויש לנו התחייבויות ומכנתא, אני צריכה לפחות את המינימום הזה... ולפחות עד שאסיים את הטיפולים ואוכל לחזור לעבוד.

זכויות

אני לא מכירה את החוקים החדשים, אבל פעם גם מי שהיה תקופה קצרה בטיפולים היה מקבל איזושהי הכרה מבחינת ביטוח לאומי. לגבי מס הכנסה, אני מניחה שזה תלוי בהרבה גורמים כמו סכום המשכורת שלה ואובדן כושר עבודה ובטח עוד פרמטרים. יש ייעוץ מס חינם לחולים ואפשר לברר את הטלפון שלהם דרך הטלמידע של האגודה למלחמה בסרטן 03-5717888. חוצמזה לגבי נכות, נדמה לי שרק מ 60% נכות ומעלה יש זכאות לקצבה. שווה לבדוק בחוברת הזכויות של האגודה למלחמה בסרטן, או עם העו"סית במחלקה בה היא מטופלת.
גלי

OHAVA

New member
חלית במחלה קשה? שלטונות המס עוזרים

שלום נונה 1-לגבי זכויות והחזרים צירפתי קישור להודעה 2-לגבי בטוח לאומי - חולי סרטן זכאים לנכות של 100% רק לתקופת הטיפולים וההקרנות (כשנה אחת) לכן אין קיצבת נכות (הנכות לא לצמיתות) 3-זכויות ניתן למצוא באתר של מס הכנסה וביטוח לאומי ברשת. בריאות ואושר ohava

קורל ו

New member
זכויות חולי סרטן

תאמרי לחברתך שבמקום שהיא מטופלת מחולקות חוברות של "דע את זכויותיך" ובה היא תמצא את רוב התשובות לשאלותיה..אם אין שם אז שתבקש מהעובדת סויציאלית שבמקום. מקווה שעזרתי. את מוזמנת בכיף לשאול שאלות נוספות

זכויות, המשך דבר

התשובה היתה מיועדת לנונה1 ובטעות הגיעה אליך,מכיון שאני חדשה בפורומים ועדין לא כל כך יודעת לשרשר. להת'

החזרי מס הכנסה

יש חוברת "זכויות ושירותים מידע לחולי סרטן" (חוברת סגולה) בעמוד 64 כתובה אינפורמציה לגבי זכויות מס הכנסה לחולים אונקולוגים. למיטב ידיעתי יש פטור לחולים. חוץ מזה, רשמי טלפון של האגודה למלחמה בסרטן ושם הם יאמרו לך את המספר של יועצי המס (בחינם) לחולים, 03-5721608 כל הכבוד שאת עוזרת לחברתך, ובהצלחה. חולת סרטן שד גם כן.

למעלה