שאלה בעניין מחזור של רכיב משתנה צמוד מדד

שלום,
יש לי משכנתא על סך 300 אלף ש"ח.

היא מחולקת ל 3 מסלולים - קבועה לא צמודה (2.36), פריים פחות 0.9 ומשתנה צמודה (1.65+מדד).

אין לי בעיה עם הקלצ והפריים אבל לאור הציפיות האינפלציוניות והעובדה שבחודשיים האחרונים המדד עלה ביותר מאחוז חשבתי למחזר את הרכיב הצמוד בלבד.

הריבית הבסיסית במסלול היא 1.65 + מדד.

הציעו לי בבנק (פועלים) לעבור או למסלול פריים (פריים פחות אפס, כלומר פריים) או לעבור למשתנה לא צמודה בריבית של 2.34.

אני שוקל להמיר את המסלול לפריים פחות אפס.

יש המלצות?

שלום,
יש לי משכנתא על סך 300 אלף ש"ח.

היא מחולקת ל 3 מסלולים - קבועה לא צמודה (2.36), פריים פחות 0.9 ומשתנה צמודה (1.65+מדד).

אין לי בעיה עם הקלצ והפריים אבל לאור הציפיות האינפלציוניות והעובדה שבחודשיים האחרונים המדד עלה ביותר מאחוז חשבתי למחזר את הרכיב הצמוד בלבד.

הריבית הבסיסית במסלול היא 1.65 + מדד.

הציעו לי בבנק (פועלים) לעבור או למסלול פריים (פריים פחות אפס, כלומר פריים) או לעבור למשתנה לא צמודה בריבית של 2.34.

אני שוקל להמיר את המסלול לפריים פחות אפס.

יש המלצות?
שכחתי לציין שבמסלול הצמוד יש לי 117 אלף ש"ח.

82little

Active member
לא ציינת הכנסות והחזר חודשי קיים והחזר חודשי אפשרי מבחינתך והאם יש כספים נוספים או דרך להתמודד במצב שבו הפריים יעלה.. ולכמה שנים מדובר.
בדוק במחשבון משכנתא מה העלות בסך הריביות בכל תמהיל ומה ההחזר החודשי, כולל מה ההחזר אם הפריים יעלה...
בכללי אם ניתן לספוג עליה בפריים הייתי ממיר את הצמודה בפריים ... מניח שתוכל לעמוד בזה.. אם לא, אז כמו שציינת במלצ ורצוי 15 שנים או 20 גג. אם ל 10 שנים אז כבר עדיף בדרך כלל קלצ. ב
בהצלחה.

למעלה