שאלה בעניין עבר פלילי. אשמח לתשובה גם מהילה

מצב
הנושא נעול.

שלום לכולם.
שמי שלומי ואני בן 25 הגשתי לפני חצי שנה בקשה לאזרחות פורטוגלית.
תעודת היושר שלי מישראל נקיה.
הבעיה שלי היא כשהייתי בטיול לבולגריה לפני מספר שנים הבאתי את התיק של אחי ולא שמתי לב שבתוך התיק היה גראס. זה היה כמות קטנה מאוד לשימוש עצמי. אבל מבחינת החוק בבולגריה כל כמות נחשבת כעבירת יבוא סמים.
בכניסה לבולגריה נעצרתי והואשמתי ביבוא.
כשבועיים לאחר מכן שוחררתי למעצר בית ורק לאחר חודשיים נתנו לי לצאת מהמדינה... אך אני חושב שהאישום ביבוא עוד קיים אצלם.
רציתי לשאול תוך כמה זמן מרגע הגשת הבקשה הם בודקים עבר פלילי?
אם הם בוחרים לשלול ממני את הזכות לאזרחות אז תוך כמה זמן מרגע הגשת הבקשה יודיעו לי?
הילה. רשמת באחת ההודעות הקודמות בפורום שמייד עם קבלת התיק הם מתחילים בבדיקה משטרתית. כמה זמן הבדיקה? תוך כמה זמן אקבל תשובה?
תודה רבה רבה!!!!!!!!!
שלומי.

kkkhhh

New member
אם לא שהית בבולגריה 3 שנים, אין בעיה

שלום לכולם.
הבעיה שלי היא כשהייתי בטיול לבולגריה לפני מספר שנים הבאתי את התיק של אחי ולא שמתי לב שבתוך התיק היה גראס. זה היה כמות קטנה מאוד לשימוש עצמי. אבל מבחינת החוק בבולגריה כל כמות נחשבת כעבירת יבוא סמים.
כשבועיים לאחר מכן שוחררתי למעצר בית ורק לאחר חודשיים נתנו לי לצאת מהמדינה... אך אני חושב שהאישום ביבוא עוד קיים אצלם.
אם הם בוחרים לשלול ממני את הזכות לאזרחות אז תוך כמה זמן מרגע הגשת הבקשה יודיעו לי?
הילה. רשמת באחת ההודעות הקודמות בפורום שמייד עם קבלת התיק הם מתחילים בבדיקה משטרתית. כמה זמן הבדיקה? תוך כמה זמן אקבל תשובה?
תודה רבה רבה!!!!!!!!!
שלומי.
הם דורשים תעודת יושר מכל מדינה ששהית בה 3 שנים ו/או מכל מדינה אחרת שאתה אזרח שלה. לכן, אם לא שהית בבולגריה פרק זמן של 3 שנים ו/או אתה לא אזרח בולגרי, אין צורך בתעודת יושר בולגרית.

DannyZ5

New member
3 חודשים לא 3 שנים

הם דורשים תעודת יושר מכל מדינה ששהית בה 3 שנים ו/או מכל מדינה אחרת שאתה אזרח שלה. לכן, אם לא שהית בבולגריה פרק זמן של 3 שנים ו/או אתה לא אזרח בולגרי, אין צורך בתעודת יושר בולגרית.
3 חודשים לא 3 שנים

בולגריה היא חלק מהאיחוד האירופי. לכן יכול להיות שיש להם גישה

צודק, תודה על התיקון
בולגריה היא חלק מהאיחוד האירופי. לכן יכול להיות שיש להם גישה

בולגריה היא אחת ממדינות האיחוד האירופי. אינני יודע את מידת שיתוף הפעולה בעניין מידע משטרתי או פלילי בין מדינות האיחוד.
אם הם משתפים פעולה ברמת המידע המשטרתי או הפלילי אז אני מניח שאתה יכול להימצא בבעיה.
אני יודע שארה״ב וקנדה לדוגמא משתפים מידע משטרתי ופלילי באופן מלא... כך שאם יש לך תיק פלילי בארה״ב הוא יופיע במערכות הממוחשבות בקנדה ולהפך.
ממה שהבנתי בפורטוגל בודקים רישום פלילי ע״י כל מיני גורמים מלבד תעודת היושר... כך שאינני יודע אם זה יופיע שם... צריך לשאול עו״ד מומחה לעניין...
דבר אחר:
גם אם יופיע להם הרישום הפלילי שלך על מריחואנה על פניו זה לא נראה לי אישום רציני שמצדיק פסילת זכות לאזרחות. כמובן שאינני עו״ד. אבל זאת ההרגשה שלי במיוחד בימים בהם יותר ויותר מדינות מתקדמות
כמו גם באיחוד האירופי מתקדמות לכיוון
ליגליזציה מלאה של קנאביס... ויש מספר מדינות שזה חוקי לגמרי מספר שנים...

בדיקות משטרתיות במסגרת הגשת הבקשה לאזרחות פורטוגלית

שלום לכולם.
תודה רבה רבה!!!!!!!!!
שלומי.
בדיקות משטרתיות במסגרת הגשת הבקשה לאזרחות פורטוגלית
שלום,

אתה יכול לבדוק את סטאטוס הטיפול בתיק שלך באמצעות עורך הדין שהגיש עבורך את הבקשה לאזרחות פורטוגלית. בדרך כלל התיק מגיע לאנליזה שנה ו-3 חודשים ואז יודעים.

הילה פינקו

מצב
הנושא נעול.
למעלה