שאלה בעניין עזיבת עבודה

shaxuca

New member
שאלה בעניין עזיבת עבודה

אני עובדת במקום כלשהוא כ-3 שנים. אין לי ביטוח מנהלים. אני מאוד רוצה להתפטר, אבל חבל לי לוותר על הפיצויים. הבוס שלי אדם מאוד קשה עם כסף, ויש לי חשש שאאלץ ללכת בידיים ריקות. אני מאוד חיונית לו, עד כדי כך שאני עמוד התווך של המשרד שלו, ויהיה לו קשה למצוא מחליפה ראויה. חשבתי על שתי אופציות כדי לנסות לקבל את הפיצויים בכל זאת: א. לדבר על ליבו של הבוס, לומר לו שאני שחוקה ושאני מעוניינת לעזוב, אך לא יכולה לוותר על הפיצויים, ואם הוא מוכן לשקול לתת לי אותם, אפילו בחלקים. להגיע להסדר כלשהוא בצורה יפה ובלי דד ליין של עזיבה. אם אקבל פיצויים, יהיה לי מרווח נשימה כלשהוא לחפש עבודה בנחת. ב. לחפש עבודה וכשאני מוצאת - לתת את החודש התרעה מראש כמקובל, ולקוות שבחודש הזה אוכל לשכנע את הבוס לקבל את הפיצויים. אנא ייעצו לי מה האופציה העדיפה מבין השתיים?

כלים נוספים

אני חושש שלדבר על ליבו של מי שקשה בכסף זה לא משימה קלה, אז אופציה א' לא נשמעת ריאלית. גם אופציה ב' בונה על לשכנע אותו - לא נשמעת מבטיחה. דבר ראשון - יעוץ משפטי. ליצור אופציה שמבוססת על קרקע משפטית יותר יציבה מה לעשות יש אנשים שחייבים לבוא מולם עם כלים יותר חזקים, או לפחות להכיר את החשיבה הזאת. בהצלחה ויום טוב

shaxuca

New member
מה הכוונה?

אתה למעשה מייעץ לי להשתמש בסוג של כוח, או אפילו איום. הרי אותו בוס לא חייב לשלם לי דבר אם אני מחליטה להתפטר. אתה מייעץ לי אולי לחפש סיבות כמו סוג של הרעת תנאים שיוכלו לאפשר לי לקבל פיצויים באופן חוקי?

שתי שאלות

ראשית הצעתי לשמוע דעה מכיוון מקצועי אחר, זה רק אומר להכיר ולדעת. שנית, וזה הדבר החשוב - את בסופו של דבר תעשי רק מה שמתאים לך, מה שמרגיש לך נכון עבורך. האם 3 חודשי משכורת או חלק מהם שווה לך את השחיקה והסבל ? האם את מעריכה שבכל זאת תוכלי לדבר על ליבו ? שבת שלום

shaxuca

New member
אין לי מושג

בכל מקרה אני חושבת לעזוב. כן 3 חודשי משכורת חשובים לי, מדובר בסכום נאה. רק חשבתי במקום לתת לו דד ליין של חודש - מלחיץ מאוד בשביל למצוא מחליפה, לעשות את העזיבה בשלבים - מה שיראה לו שאני בכל זאת מתחשבת בו ובעסק, ואולי בזכות זה, אוכל לקבל את הפיצויים. השאלה אם זה נכון ליצור אווירת עזיבה עוד לפני שיש לי עבודה אחרת ביד.

דרך השלבים

הפתרון נמצא כנראה באיזון בין מה מרגיש לך שמתאים ואפשרי עבורך לבין קריאה ריאלית של המציאות. וגם זה משהו שרק את באמת יכולה להעריך. אולי על סמך אנשים שעזבו לפניך, אולי על סמך היכרותך את האיש. בכל מקרה חשוב ללמוד מה היית עושה אחרת כדי לא להיקלע למצב כזה בעתיד. ולגבי הכסף - אולי ניתן בדרך השלבים לקבל לפחות חלק מהסכום. שבוע טוב ובהצלחה

למעלה