שאלה בעניין צבע

ashlaya

New member
שאלה בעניין צבע

אז אוטוטו אנחנו מסיימים את בנית החדר הנוסף בבית עבור הבייבי הצפוי ולפני השלב הבא שזהו הבצע יש לי כמה שאלות איזה צבע יש להשתמש לקירות? - הבנתי שבגלל שזה חדר לתינוק צריך להשתמש בצבע לא רעיל בהום סנטר טענו שכל הצבעים מתאימים מה שנמשע לי מוזר ושאלה נוספת היא איזה צבע לא רעיל מתאים לצביעת הריהוט... עדיין לא החלטנו אם נצבע או נשאיר טבעי אבל הייתי שמחה לדעת מה האופציות תודה לכולם וגם על העזרה לפני בעניין גודל החדר... הופתענו לטובה יצא לנו חדר בגודל של 10 מ"ר בהחלט מכובד למצופה

מפני שאת רוצה נתונים מדויקים,

ממליצה דרך הקישורים שלנו, להכנס לאתרים של יצרני צבע. לדעתי בכלל לא מוזר, שצבעים רעילים לא מוכרים. לפני כמה שנים היו כתבות על ביץ מסויים, שטענו - מסרטן. בתוך זמן קצר החליפו אותו.

אני1

New member
תעזבי קישורים :) פשוט תכנסי לחנות

צבעים של פעם , אלו עם האבק והלכלוך והמדפים הישנים ותשאלי שם בטח תקבלי תשובה לעוד סוגים רבים ושונים של צבעים שבהום סנטר לא מכירים וסביר להניח שגם ידעו ליעץ לך הרבה יותר טוב . אגב יש חניות מיוחדות לצבע שכל התתמחותן זה צבע והן קיימות מעל 30 שנה עם כל הניסיון שרק להן יש כדוגמאת גרינבויים בתל אביב ברחוב קינג גו´רג ליד ככר רבין . תנסי אצלהם ולא תתאכזבי .

הי אשליה

מברוכ על החדר, לא נשאר עוד הרבה עד שהוא יאוכלס.... ובאשר לשאלתך, אני אומרת לך את מה שאני יודעת מניסיוני האישי ולא מידע כולל ורחב. אז ככה: לקירות אני משתמשת בצבעי סופרקריל של טמבור, יש להם מאות גוונים מקסימים. הפגמנטים בצבע טובים, המריחה קלה ואחידה ואפשר אפילו לנקות את הקיר בסמרטוט לח (אחרי שהוא יבש כמובן). קחי בחשבון שהגוון שאת רואה בקטלוג יוצא טיפה יותר כהה במציאות. לגבי הרהיטים תלוי איך את רוצה שהרהיט יראה? אם זה עץ אורן ואת רוצה שיראו את העיניים תצבעי בלק לשימוש פנימי עם גוון קוראים לזה וורונית. אם את רוצה צבע אטום עם גימור מבריק תשתמשי בסופרלק, צבע אטום עם גימור משי תשתמשי בפוליאור. כל הצבעים הללו אינם רעילים למיטב ידיעתי. יש גם צבעים מקבילים ליעקובי, אבל כפי שכבר אמרתי הם צבעים מיובאים ואני מעדיפה תוצרת כחול לבן. למה??? לא בא לי שיסגרו את המפעל בעכו!!!! יש גם בטח לנירלט אבל אני לא משתמשת בהם. למה???? רגילה לטמבור, אין ממש הסבר הגיוני. בכל מקרה שיהיה לך בהצלחה בצביעה, ותראי לנו תמונות בסיום הבניה.... להתראות א.

עשית עבודה יסודית! כל בכבוד לך!

אך אני אוהבת זה! בטח תהייה אמא טובה, עם יסודיות בדברים.

צבע ןחומרים רעילים

על גבי כל אריזות הצבע רשום לא לשתיה והוראות לרופא מה לעשות אם במידה...? במילים אחרות אני לא מכיר צבעים לא רעילים - המרכיב של הצבע הוא שילוב של פולימירים שונים בתוספת אחד מהתזקקים השונים של שמן האדמה . לידיעה כללית.

כשאומרים שצבע לא רעיל....

לא מתכוונים שאם שותים אותו אז לא קורה כלום...
, אלא שאחרי שהוא מתייבש לא נודפים ממנו חומרים רעילים. אהבתי את היסודיות שלך....

ashlaya

New member
../images/Emo24.gifאיפה עוד חוץמהום סנטר?

היום לאחר ביקור בשני סניפים של הום סנטר לא היה להם קטלוג של הצבעים...ז"א היה...אבל לא משהו שאפשר לקחת דוגמית נייר ולהתייעץ.... לעומת זאת יש להם דוגמיות צבע אבל...הם רצו תשלום עבורם... האם אני מגזימה? כי מה שידוע לי למשל נירלט לא מחייבים בכסף עבור דוגמיות צבע.... ועוד שאלה בצבע וברור לי שה יותר עניין של טעם... אבל...אם צובעים את הקירות כדי לצבוע גם את הריהוט? או להחליט או קירות או ריהוט? הריהוט הוא מעץ אורן מה דעתכם? מבטיחה תמונות שהכל יהיה גמור

אתי@

New member
תשובה לשאלה השניה, מבוססת על הטעם

האישי שלי: בזמן האחרון יצא לי לראות כמה פעמים את התוכנית "שפץ ביתך" בערוץ 2 ו"פולשי הבתים" שהיא התכנית המקורית של ה BBC. בשתי התוכניות מגיע מעצב לבית ועוזר לדיירים לעצב מחדש את אחד החדרים, ובזול ככל האפשר. בכל אופן, בשתי התוכניות יש להם נטייה לצבוע את החדר בצבע מסוים, בד"כ די כהה, ובמקביל לצבוע רהיט או מספר רהיטים באותו צבע בדיוק. אני חייבת לציין שדרך מסך הטלויזיה זה נראה נחמד, אבל כחושבים על זה לעומק, מבינים שזה מאוד "לא טבעי". קיר ומזנון שצבועים באותו צבע נראים כמו יחידה אחת. זה מה שאת רוצה? אני הייתי מציעה אחת מהאופציות:
לצבוע את הרהיטים בצבע עץ כלשהו (יש צבעים שקופים שרואים דרכם את הדוגמא של העץ, במידה והרהיט לא צבוע בכלל) ואת הקיר בצבע שונה: תכלת, ירוק פיסטוק וכו´.
לצבוע את הרהיטים בצבע מעניין כלשהו (כמו תכלת) ואת הקיר בצבע קרם-שמנת (אפשר להוסיף ציורי קיר). זה הטעם שלי בכל אופן... בהצלחה

שתי תשובות ../images/Emo62.gif

אשליה.... 1) בקשר לדוגמיות צבע: באייס מול הסינרמה יש במחלקת צבע מעמד עם דוגמיות צבע של חברת טמבור וחברת יעקובי. את יכולה לקחת אותם הביתה (בחינם) ולבדוק מה מתאים לך. אם את מחליטה לבחור במקום, מומלץ לצאת עם הדוגמית אחוצה לאור טבעי, כי במבנה יש פלורסנטים זוהרים ומאירים אור לא טבעי שאין אותו באף בית. (ותזכרי שהגוון גם יוצא מעט כהה יותר מאשר בדוגמית ...כבר אמרתי לך את זה נדמה לי..) אני שמכורה לצביעה מחזיקה בבית את התנ"ך שלי והוא מניפת צבעים של טמבור. קבלתי את זה מאדרכלית, אבל אפשר לקנות זאת תמורת משהו כמו 70-80 ש"ח. 2) אני באופן אישי מעדיפה בחדר לתינוק לעשות צבעים רגועים מאוד, בעיקר לבן שבור כמו snow white כי את הצבע והחיים יכניסו כל התוספות, מוביילים, צעצועים, שטיח, תמונות וכו´. אצלנו יש קיר אחד בצבע טופז (כתום צהוב) וכל השאר בצבע לבן שבור. והמיטה והשידה שהזמנו גם בצבע לבן שבור. ספרי לנו מה עשית בסוף. בהצלחה

בהום-סנטר הקטן, בדיזינגוף סנטר..

היום ראיתי את מתקן הצבעים של תמבור. על כל דף יש 4-5 גוונים. את יכולה לקחת כמה דפי דוגמה, שקרוב לטעמך. זה לא עולה כסף.

BOLDER

New member
לעידן- טעות ביישום

עידן- שים לב להבדל בין צבע בקופסא , שנכון, אסור לבלוע למול צבע לאחר יישום שהינו על בסיס מים ואינו רעיל לאחר היישום. כמו כן יש צבעי שמן לסוגיהם עם תוספת עופרת שהינם רעילים ולמולם צבעים על בסיס דילול במים שאינם רעילים ומותרים לשימוש בחדרי תינוקות. יש צבעי ספריי שרשום עליהם היתר מיוחד ע"י מכון התקנים לשימוש לחדרי ילדים.

למעלה