שאלה בעניין תיאום מס

comer789

New member
שאלה בעניין תיאום מס

שלום רב.

יש לי שאלה עקרונית על תיאום מס:
לפי המדרגות של מס הכנסה, מי שמרוויח 5270 שקלים, ישלם מס הכנסה בשיעור של 10%, ואילו על כל שקל נוסף ישלם 14% מס הכנסה (עד 9,000).

אם אני עושה תיאום מס, ובעבודה אחת אני מרוויח 4,000, ובעוד עבודה נוספת אני מרוויח עוד 4,000, אז בכל עבודה בנפרד אני מרוויח פחות מ-5270 ולכאורה צריך לשלם רק 10% בכל עבודה, אולם בגלל תיאום המס, אני אשלם 14% על ההכנסה השולית. אם כך, למה לי לעשות תיאום מס בדיוק?!

בתודה לעונים,
כומר

4+4=8 היום הנתונים ממוחשבים ועולים מהר יחסית

על טעויות כאלה :)
בהמשך תשלם את המס כולל רבית הצמדה ותבקש שיבטלו קנסות

comer789

New member
לא הבנתי

הסיבה שבגינה עושים תיאום מס, היא להימנע מקנסות?

comer789

New member
אבל

תיאום מס מוצג כמשהו שהוא לטובתי, שמדובר בזכות שלי. למעשה, אתה טוען כי מדובר בחובה מצידי...

דרור ים

New member
זו לא חובה אבל ...

בטופס 101 שהוא טופס פרטי העובד שממלאים פעם בשנה, בדרך כלל בינואר, אתה צריך להצהיר שמקום העבודה שלך הוא מקום העבודה היחידי.
אם אתה אתה לא רוצה לשקר, אז תכתוב שם שלא, אתה עובד מקום נוסף. מייד לאחר מכן, חשב השכר יתחיל לנכות לך מס הכנסה, בטל"א ושאר ירקות מדרגת המס הגבוהה ביותר החל מהשקל הראשון, כי מבחינתו אתה מרוויח במקום העבודה השני מלאן ת'לפים שקלים.
בכדי למנוע את הצרה הזו אתה צריך להביא לו טופס תיאום מס שבו כתוב כמה הוא צריך לנכות. זו זכות, ולא חובה. אתה יכול גם לא לתאם מס, ולשלם לפי המדרגה הגבוהה ביותר.

אתה גם יכול לא להצהיר בטופס 101 על מקום העבודה השני -- לא תלך לכלא. אבל, כמו שכתבו לפני, סביר שיעלו עליך כי "הכל ממוחשב".

דרור מכספית

למעלה