שאלה בענייני מס הכנסה

Berlin2002

New member
שאלה בענייני מס הכנסה

שלום יש לי שאלה למבינים בתחום המיסוי. בשל העובדה שכל כך הרבה אנשים אומרים לי כל הזמן דברים שונים לגמרי, החלטתי לפנות אליכם, כאן בפורום. שאלתי היא כזאת: היום אני שכיר בעבודה קבועה אשר למטרת הדוגמה מרוויח 10000 ש"ח ברוטו בחודש, אני מעונין לפתוח עסק במקביל לעבודתי הקבועה בסופי שבוע שיכניס לי בממוצע 6000 ש"ח בחודש. 1. מה עלי לעשות על מנת שהעסק יהיה כשר מבחינת רשויות המס. 2. כיצד יחושב המס, כי מצד אחד אני שכיר ומשלם מס בתלוש משכורת(עבודתי העיקרית), מצד שני אני עצמאי עם הכנסות וגם הוצאות למטרת העסק. 3. האם על סמך הנתונים הנ"ל משהו יכול לומר לי מה הנטו שישאר בידי לאחר תשלום מס ההכנסה. מודה לכם מאד

jacks669

New member
שכיר בשילוב עסק פרטי.

ידיד יקר, להלן התשובות: 1)על מנת שהעסק יוכל להתחיל לעבוד ולקבל תשלומים עליך לפתוח עוסק מורשה לעניני מע"מ כל שעליך לעשות זה לגשת למשרד עו"ד שמטפל בפתיחת תיקי עסק. עלות ראשונית של כ- 1000$ לאחר מכן אצל רואה החשבון תקבל טופס ניהול ספרים וניכוי מס במקור בו יקבע אחוז המס שינוכה מהחשבוניות אותן תגיש. 2)חישוב המס שווה התייעצות עם רואה החשבון ישנן מס´ דרכים למשיכת הכספים מהעסק במקרה שלך עדיף לא לגעת בכסף במשך כל השנה וסוף השנה לבצע משיכה של הכסף דרך דבידנד כך תשלם אחוז יותר נמוך של מס כ- 25% סוף שנה יעשה רואה החשבון תאום מס ויפחית את המס מהחלק היחסי(ההפרש בין המשכורת לרווח מהעסק הפרטי)בתור בעל עסק ככל שתבצע יותר הוצאות על שם העסק כך יופחת המס אותו תשלם. 3)הנטו לתשלום יורכב ממאזן שיתבצע בסוף שנת העסקים. בברכה, דורון.

yanivme

New member
תשובה

אין חובה ללכת לעו"ד. ואז אתה חוסך את הסכום כאמור. לגבי ייעוץ של רו"ח/יועץ מס תשלח לי פרטים לכתובת:[email protected] ואני אעזור לך בכל שתרצה.

למעלה