שאלה בענייני נהלים

Chocoholic

New member
שאלה בענייני נהלים

לגבי התנדבות למילואים... כן, התנדבתי למילואים. לפני כחודשיים ביקשתי לשרת ביחידה בה שירתתי בסדיר (מיותר לציין את הבעת הפנים ההמומה של קצינת השלישות). בעיקר מטעמי תקציב לא תואמו לי כעת ימי מילואים אך נקבע שכאשר יעלה הצורך, תועבר הבקשה ליחידת מילואים בה אני רשום כיום כדי שיאשרו את ה"גריעה", או איך שלא קוראים לזה, ואני יזומן. אני משוחרר שנה+חודשיים ולא זימנו אותי למילואים עדיין. השאלה שלי (שמופנית בעיקר לקצינות קישור או מי שעבר תהליך דומה): האם קיים סיכוי שיחידת המילואים הנוכחית לא תאשר את הגריעה? גם אם הם לא תיכננו לזמן אותי בכלל בשנה הקרובה? גם אם מדובר בהתנדבות (חסר להם שיגידו לא) ויש לי מכתב המלצה ממפקד היחידה (סא"ל) ? טל

ניר נגר

New member
קודם כל כל הכבוד לך על היוזמה!

ועל הרצון שלך לתרום :)) שנית, אני לא רואה שום סיבה שהיא למה שלא יאשרו לך להתנדב למילואים... לא אמרת לנו מה עשית בסדיר, ומה יחידת המילואים שלך עושה. היות ומדובר בהתנדבות אין קשר לימ"מ (ימי מילואים)שיבוזבזו, ולכן אני לא רואה שום מניעה למה לא לזמן אותך במיוחד אם יש לך מכתב המלצה ממפקד היחידה... בהצלחה ויידע אותנו על ההתפתחויות

Chocoholic

New member
תודה

אבל לא הבנתי את הקטע עם הימ"מ. ימי המילואים שאני עושה בהתנדבות נחשבים לימי מילואים לכל דבר,לא?

binon

New member
הכל תלוי במקצוע שלך.

לא ציינת לאיזה יחידה אתה משתייך ומה תפקידך אבל דע לך שאם אתה מוגדר כבעל מקצוע קריטי (חובש, חימושניק וכד') הסיכויים שיסכימו לוותר עליך שואפים לאפס. אם אתה לא שייך למקצועות הקריטיים ובתקופה שהיחידה אליה ביקשת לעבור אין לך צו לתעסוקה ביחידה הנוכחית שלך סביר להניח שיסכימו להעביר אותך בלי בעיות. אם יש לך צו, כנראה שיבקשו שתבצע את המילואים אצלהם ורק אח"כ יאשרו את ההעברה שלך. ובאשר להתנדבות, כדאי אולי להזכיר למי שלא הפנים, שההתנדבות היא רק בגלל הבקשה לשרת במקום שונה ממנו הוצבת. כמובן שכל הזכויות נשמרות לך כולל תשלום בעד הימים אותם תבצע.

Chocoholic

New member
סיבת ההתנדבות

היא (בנוסף לעובדה שאני רוצה לעבור יחידת מילואים, וידוע לי שצריך להפוך עולמות בשביל זה) שאני פשוט מתגעגע. נשמע מוזר, אבל זה חסר לי. כך שגם אם הייתי משובץ למילואים מלכתחילה ביחידה שבה שירתתי בסדיר, הייתי מתנדב, ללא צו, אם לא היו קוראים לי עד עכשיו. את היחידות ואת מקצועי אני לא מציין מטעמי ביטחון שדה.

Section

New member
כמה דברים

1. כדי לעשות מילואים ביחידה שאינה היחידה בה אתה מוצב יש לקבל אישור מעתכ"א מילואים. זה לא תהליך מסובך במיוחד. אבל צריכה להיות סיבה שהיא קצת יותר מ"אני רוצה לעשות מילואים". 2. מילואים בהתנדבות אינם מונעים ממך תשלום. הם רק אומרים שהצו לא יצא חוקי. ואם אתה מבצע מילואים ללא צו- כמה חבל!!!! זה אומר שאינך מכוסה מבחינת הביטוח! כך שאפילו אם אתה ג'ובניק וחס וחלילה קורה לך משהו בדרך הביתה אתה לא מקבל כלום מהצבא. עזוב את הכסף על היום מילואים, אתה באמת רוצה לקחת את הסיכון??? 3. בנוגע להעברה. זו באמת לא פרוצדורה קשה במיוחד. היחידה אליה אתה מעוניין לעבור צריכה לפנות לקצינת הקישור הנוכחית שלך ולבקש אותך. הקצינה אמורה לבדוק מול הגורמים המקצועיים אם לא אכפת להם "לוותר" עליך- אם התשובה חיובית אין בעיה בכלל ולא יקח יותר מדי זמן עד שתעבור. זה רק עניין של לקיחת צו הצבה ממשרד הקישור הנוכחי והתייצבות במשרד הקישור החדש- בוא תמלא שאלון פרטים ותקבל 3010-חד יומי, זהו יום מילואים ע"ח היחידה המקבלת. כמובן שאם הגורמים המקצועיים לא מסכימים זו כבר בעיה אחרת...

Chocoholic

New member
לא הזכרתי שום צו

כי לא קיבלתי שום צו. ונניח שאני מתנדב למילואים ומאשרים את ההעברה, לא ישלחו לי צו? אני יודע שתהליך ההעברה בין יחידות הוא לא מסובך. העניין הוא, כמובן , הרצון לשיתוף פעולה.. זה נכון שהיחידה הגורעת תבקש בתמורה חייל, כמעיין "החלפה" או שזו סתם שמועה לא נכונה?

binon

New member
כל שירות מילואים חייב בצו

אל תצא למילואים בלי צו, למרות שברגע שאתה מתחייל וחותם על טופס חיול אתה מכוסה מבחינת ביטוח וכו'. הצו טוב להראות במקום העבודה וגם למקרה שחלילה קורה לך משהו בדרך להתחיילות. ולגבי החלפת חייל בחייל, בעקרון אם אתה במקצוע נדרש / קריטי, היחידה תרצה להשלים את הפער שנוצר כתוצאה מעזיבתך אם בכלל יסכימו לשחרר אותך.

Section

New member
אתה מערבב שני נושאים ביחד-

אתה רוצה להתנדב למילואים ביחידה אחרת ולהשאר בנתיים ביחידה שלך? או שאתה רוצה לעבור יחידה ושם לעשות מילואים בהתנדבות? אלה שני דברים שונים לגמרי. בשביל הראשון צריך אישור של עתכ"א מילואים בשביל השני- צריך לעבור יחידה כמו שפרטתי קודם. אני לא יכולה לתת לך פרטים נוספים כי לא אמרת מה הוא תפקידך בכח. אבל עקרונית אם אתה לא חובש וכד' לא מבקשים תמורתך חייל אחר. בקשר לצו- לא נראה לי שהבנת. כל מילואים אם הם בהתנדבות או לא- חייב להיות צו. אין צו=אין ביטוח. זה שהצו יצא נגיד יום קודם ועוד לא הגיע אליך לא אומר שהוא לא קיים ואפשר לבדוק את זה במחשב. בקשר למה שנאמר פה על- אם חתמת את מכוסה- לא נכון!!!! אם לא נפתח לך השמ"פ במחשב תוך 24 שעות מיום הגיוס אין לך ביטוח! וכדי שיפתחו לך את השמ"פ במחשב חייב להיות לך צו.

chikonino

New member
שאלה!!!!!!!!!

אני קיבלתי מילואים ל-24 יום וקיצרו לי ל-21 יום(בוו"לתם) מאחר שאני סטודנט.על הצו שנמצא אצלי כרגע רשום,מן הסתם,תאריך הסיום המקורי(זה שמדבר על 24 יום).כאשר ביקשתי מקצינת הקישור צו מעודכן שבו יהיה רשום כי השירות התקצר ל-21 יום(כלומר שתאריך הסיום זז 3 ימים אחורה)טענה הקצינה כי אין צורך בכך,כי הם "יודעים" על כך. שאלתי היא:האם היא מחוייבת לשלוח לי צו עם תאריך סיום מעודכן,או ששיטת ה"סמוך" צריכה להספיק לי(יש לציין כי האישור מוו"לתם המעיד על כך נמצא ברשותי, ואולם אין הוא מדבר על תאריך הסיום אלא על משך השירות!!!) הפחד שלי הוא שכנראה ואעדר משלושת הימים הראשונים ובמידה ואהיה ללא תאריך סיום "ביד"-תוכל אותה קצינה למשוך לי את השירות בעוד 3 ימים קדימה ,שהרי לכאורה לא עמדתי באותה "מכסה" של 21 יום הנדרשים(וגם תאריך הסיום בצו כרגע אכן מתאים לה לצורך העניין.....). שאלה נוספת היא האם צה"ל מספק כיום אפודים קרמיים לחלק מאלו שעושים אבטחת יישובים ביש"ע (ויוצאים לסיורים באזור),או שבאופן גורף אף מילואימניק לא מקבל אפוד כזה??? תודה.....

Section

New member
תשובה!!!!!

אם הימים האלה נחשבים לך כחופש שלך אז היא לא יכולה להאריך לך את המילואים עד הסיום המקורי. אם היא דוחה לך את יום הגיוס ב- 3 ימים אז כן- תאריך הסיום יכול להיות התאריך המקורי.

chikonino

New member
section,לא ענית על השאלה

הראשונה בקשר לשליחת צו מתוקן שבו תאריך הסיום יהיה התאריך החדש על פי הוולתם!!!!!

Section

New member
לא צריך להתרגש כל כך...

היא יכולה לא לעדכן לך את הצו. אני אף פעם לא מעדכנת אותם. רק אם מישהו ממש מבקש. ככה אני יכולה "לשחק" עם התאריכים וזה יותר טוב לחייל ולי.

chikonino

New member
ניר נגר,שחמט קרבי-התייחסות שלכם

בבקשה גם לשאלה שהצגתי למטה.....

ניר נגר

New member
ראה את ההתיחסות שלי למטה, ובפעם

הבאה אני מבקש שלא לפתוח שודעה חדשה אלה לשרשר אותה להודעה הקיימת..

למעלה