שאלה בענייני עבודה

יובל12

New member
שאלה בענייני עבודה

שלום לכולם. רציתי לשאול שאלה לגבי פיצוי פיטורים שמגיעים לי. עבדתי כמעט שנתיים בסופר פארם (באחד מהסניפים בתל אביב) בתור רוקח. התפטרתי (מרצוני החופשי). אחרי שהתפטרתי קיבלתי מכתב מחברת הביטוח שם היה לי ביטוח מנהלים שאומר כי המעביד משך את כספי פיצוי הפיטורים בחזרה מפוליסת ביטוח המנהלים שלי. חוץ מזה, אני יודע שמי שעוזב את הסופר פארם מקבל בדרך כלל פיצוי פיטורים גם אם הוא לא פוטר. השאלות שלי: האם היה מותר לו למשוך את הכסף בחזרה? האם מגיעים לי פ``פ אפילו שהתפטרתי (כמו שאחרים מקבלים כשהם מתפטרים)? האם זה משנה אם בתלושי המשכורת שלי לא נכתב שהמעביד הוא הסופר פארם אלא נכתב שהמעביד הוא הזכיין של סופר פארם (מישהו שקיבל זכיון להפעיל סניף של סופר פארם)?? אם אני ארצה לתבוע אותם, את מי אני תובע, את סופר פארם או את הזכיין? אני אשמח לכל טיפ שתוכלו לתת לי.

קח בחשבון שמי שמתפטר - לא זכאי

לפיצוי פיטורים אלא אם יש נוהג במקום העבודה שלו לתת למי שעוזב פיצוי פיטורים. כמו כן, ככל הידוע לי, המעביד רשאי למשוך חזרה את הכספים הצבורים בחלק הפיצויים של ביטוח המנהלים שלך אלא אם רשום אחרת בחוזה ההעסקה שלך. תבדוק את החוזה. ושלישית, נראה לי שאם תגיע לבית הדין לעבודה תצטרך לתבוע את הזכיין (המעביד הישיר).

השואלת

New member
האם למעביד קיימת באמת הזכות לפדות

את ביטוח המנהלים שעשה לעובד כקיזוז מפיצויי פיטורין.? האין הביטוח זכות מוקנית לעובד?

פדיון פוליסה על ידי המעביד

אמנם באיחור, אבל ... למעביד יש זכות לקבל לידיו את חלק הפיצויים בפוליסת ביטוח המנהלים במידה והעובד עזוב בנסיבות שאינן מזכות אותו בפיצוי פיטורים. אין פה בכלל שאלה של קיזוז. למעביד אין זכות לעכב את חלק התגמולים בפוליסה

למעלה