שאלה בענין טנטוס

שאלה בענין טנטוס

הקטן שלי בן שנתים וחודשים (נט) אח לפדד,לא מחוסן והתחיל עכשיו את הגן. ביום שישי נפל על קוביית עץ ופתח את השפה.הסבתא מייד אמרה שצריך טטנוס? האומנם? האם כדאי לחסן לטטנוס עכשיו כשחשוף לפציעות? האם יש חיסון טטנוס בנפרד ללא כספית??? בעקרון לא חשבתי לחסן עדיין,אבל ענין הפציעה פתאום מלחיץ אותי.הילד (וגם אחיו הגדול) נמצאים פעם בשבוע בחוה של חיות. עד כמה שידוע לי גם שם קיימת סכנה להדבקות בטטנוס. מה עושים?

שאלות קשות בלי תשובה חד משמעית

לצערי אף אחד כאן לא יכול להחליט במקומך, והמידע בעניין חלקי מבלבל ומטעה. תצטרכי, כמו כולנו, להחליט בתנאים של אי ודאות והרבה על סמך תחושת בטן. אני מציעה שתקראי חומר בנושא ואז תחליטי. כדאי אולי גם לדבר עם ד"ר רוזנטל שהוזכר כאן בפורום כמה פעמים, ולשמוע מה דעתו. לגבי הפציעה: למיטב ידיעתי, פצע שמעלה חשש להידבקות בטטנוס הוא פצע עמוק. עד כמה עמוק הפצע של הילד? הנה דף עם לא מעט מידע בנושא: http://www.beofen-tv.co.il/cgi-bin/chiq.pl?%E7%E9%F1%E5%EF_%E8%E8%F0%E5%F1 הנה ציטוט מהדף: "טטנוס מתפתח רק איפה שאין חמצן. לכן חשוב לשטוף פצעים, ובכל דרך להחדיר חמצן, והחשיבות עולה ככל שהפצע עמוק יותר". חווה של חיות זה אכן מקום שבו יש סיכון גבוה יותר לטטנוס. הרבה הורים שלא מחסנים בכלל, או מחסנים חלקית, בוחרים כן לחסן נגד טטנוס בגיל שבו הילדים מתחילים להיות ניידים (וזה כלל אותנו, לפני שיותם אובחן). תלמה כתבה כאן בזמנו על אפשרות להזמנה של חיסון טטנוס ללא כספית מגרמניה. בעיקרון היום חיסוני טטנוס הם בלי כספית אבל האמת היא שמכניסים אותה בשלב הייצור ומנקים אותה החוצה. זה אומר שעדיין ייתכן שיהיו שאריות בכמות זעירה. אבל כספית הלא רעילה גם בכמויות מיקרוסקופיות. בדף שהפניתי אותך אליו ראיתי שיש אפשרות לחסן רק נגד טטנוס, בנפרד, ומוסברת הפרוצדורה. אם את מחליטה לחסן, אני מציעה שתתספי לפני יחד עם ואחרי בתוספים שעוזרים למערכת החיסון ולדיטוקס: אמבט מלח אפסום, הרבה COQ10 (אפשר לתת בשקט כמה מאות מיליגרמים, זה רק יועיל), ויטמיני B, פוספטידיל כולין, אבץ, ויטמין C. גלוטתיון - אם את כבר נותנת, תני יותר. בהצלחה בכל מה שתבחרי!

למעלה