שאלה בענין כתיבת מאמר

mummy

New member
שאלה בענין כתיבת מאמר

יש למישהו איזה כלל אצבע לגבי הפרופורציות הרצויות בין החלקים השונים של עבודה מחקרית במאמר אקדמי (מדעי החברה) כלומר כמה אחוזים מסך המאמר צריך להקדיש לסקירת הספרות, לרקע התיאורטי למתודלוגיה ולממצאים. פעם שמעתי הרצאה שנתנו בה מין חלוקה גסה שכזו ואשמח לרענון בנקודת הזמן הנוכחית. ועוד שאלה אם כבר - מה האורך הנהוג למאמרים בכתבי עת, בהנחה שיש כזה כלומר? והאם יכול להיות שמאמרים שמודפסים בספרים (אסופות מאמרים לפי נושא) נוטים להיות קצרים יותר? כן, שאלות מפגרות אני יודעת. אבל אתם כבר אמורים לדעת ולצפות את הענין
תודה!

22ק ו ס ם

New member
אין חוקים קבועים

מאמרים יכולים להיות מ2 עמודים ועד 100 כשאורך החלקים משתנה. הדבר הכי חשוב הוא לקבוע לאיזה כתב עת את מתכוונת לשלוח את המאמר ועל פי כתב העת לעצב את המאמר. זה לא רק האורך של החלקים השונים אלא גם סגנון הכתיבה, אופי הניתוחים הסטטיסטיים וכו'. הכי טוב פשוט לקרוא כמה מאמרים באותו כתב עת ולראות איך זה עובד.

חלוקה ואורך

הכי טוב לבדוק את כללי ההגשה לכתב העת הספציפי שאליו את רוצה לשלוח. בד"כ יש פירוט מדויק של מספר המילים/מספר העמודים, רווחים, פורמט וכו'. רוב כתבי העת מציגים גם "מאמר לדוגמא" שאפשר ללמוד ממנו על המבנה הרצוי.

מעיןבר

New member
הטיפים שהם נתנו

כי ככה זה גם במדעי החיים. כרגע (בדקות אלה ממש) אני מסיימת מאמר לכתב עת שנתן פירוט של: עד 5000 מילים כולל רפרנסס, עד 40 רפרנסס (אצלי בתחום כותבים הרבה פחות מאשר אצלך
). בכתבי עת אחרים ההגדרות שונות לגמרי...

mummy

New member
תודה לכולכם

למרות שאני כבר אמורה לדעת את כל התשובות ובעיקר את זה שאין תשובה אחת שנכונה תמיד ממילא, אני ממשיכה לקוות שמישהו יתן לי איזה פתרון בית ספר, סכמה כזו שאפשר להכנס אליה בקלילות יחסית... אולי מתישהו אתבגר ואפסיק עם התקוות הילדותיות האלו
בכל מקרה, תודה לכולכם
באופן ענייני הצלחתי סופסוף לדבר עם אחת העורכות של הספר והיא אמרה שאורך ממוצע של מאמר בכתבי עת היום הוא 8,000 מילה, ובמאמר הספציפי הזה שהוא קצת ארוך יותר היא ממליצה לי להגיע אל הממצאים לא הרבה אחרי עמוד 6 (שזה כמובן נורא מעט.... אוף).

רואה שכבר מצאת את התשובה אבל רק לגבי כתבי עת

עוד לפני תחילת כתיבת המאמר לשים לב לכמה מילים רוצים רוב כתבי העת בתחום ולא ללכת דווקא לכתב העת עם הרשאת מילים גדולה יותר, כי אם המאמר יידחה, זה סתם ידרוש רויזיות רציניות לשלוח אותו שוב. ברור כמובן שדבר ראשון למצוא את כתב העת הכי מתאים לשליחת המאמר אבל גם אם הוא מרשה נניח 16,000 מילים ורוב כתבי העת מאפשרים 12,000, לא הייתי עוברת את ה-14,000 [אצלנו דרך אגב הממוצע באמת 12,000]

מאי261

New member
אלו... מאמי..

(יצאה קצת מצחיקה הכותרת...) רציתי להגיד לך שהשאלות שלך ממש לא מפגרות ולא מטופשות - לכולנו יש את השאלות האלה. ואם לא נשאל כאן, אז איפה?

Gali112

New member
תסתכלי בכתב העת אליו את מייעדת את המאמר

יתכן שיהיו הוראות ספציפיות. אם לא הסתכלי במאמרים בשניים שלושה גליונות האחרונים לגבי אורכם אורך החלקים השונים והעיצוב

22ק ו ס ם

New member
אז זה צריך להיות עוד יותר ברור

העורכים של הקובץ מפרסמים הנחיות די ברורות של אורך המאמרים ומה צריך להיות בהם ומה לא. אם לא, פשוט תשאלי אותם.

lirlurim

New member
כמה תשובות

לגבי פרופורציות: אני יודע שבכתיבת עבודה (סמינר, תזה) זה אמנם יכול להיות גמיש, אבל החלק התאורטי (סקירת ספרות או איך שאת קוראת לזה) בכל מקרה לא יעלה על שליש מסך העבודה (ללא ביב' ונספחים). בנוגע לאורך, אני מכיר שני כתבי עת שאחד זה 7500 כולל הכל ובשני זה 9000 כולל הכל. הכי פשוט להיכנס לאתר של כתבי עת ולחפש בקול קורא מהן הדרישות.

למעלה