שאלה בעניני אספקת גז

עליגל

New member
שאלה בעניני אספקת גז../images/Emo150.gif

אני גרה בבנין ומקבלת גז מחברת פזגז. השבוע הם התקשרו אלינו ובקשו לבוא לערוך בדיקת תקינות מערכת הגז כמובן בחינם. הסכמנו. אחרי הביקור הם הודיעו לנו על 2 ליקויים אחד- ברז הגז המספק גז לכיריים שלי אינו ממוקם תקנית,שתיים-ארובת הגז למכשיר החמום מים והסקה אינה ארוכה מספיק. הם הודיעו שעלי לתקן את הליקויים הם ישמחו לספק שרות בעבור כ300 ש"ח. ואם לא נתקן לא יספקו לנו גז. שאלתי: את ברז הגז לכיריים התקינה חברת פזגז לפני 14 שנה כאשר עברתי דירה והזמנתי אותם להתקינו וגם שלמתי להם. התקנים השתנו מדוע שלא ישלמו הם בעבור השינוי? שהרי כל סיפור הבדיקה והתיקון נועד להגן עליהם מפני בית המשפט כמו שקרה עם משפחה מרמת אביב שמתו עקב התקנה לא תקנית של ארובת גז. מה החוק? בענין הארובה שלי החברה תבוא לתקן על חשבונה מפני שהם התקינו בתשלום וזה היה אמור להיות תקני. אין קשר בין פזגז לחברה שממנה קניתי את מתקן החימום שלי.

adia

New member
יישר כוח לחב´ הגז ,אך אם זאת

במידה והליקויים יתוקנו באמצעות טכנאי מוסמך, אין,ולא תהייה לך בעיה. לפעמים שווה לתת את העבודה לחב´ הגז בכדי למנוע אי-התאמות. שנאמר:תן לאופה לאפות לך את הלחם,גם אם הוא לוקח ביס. בהצלחה

odedg

New member
לגבי הארובה...

לגבי הארובה יתכן ויש מקום לתקן על חשבונכם, תלוי מי התקין ותלוי איזה ארובה היתה לכם. לגבי ברז הגז לדעתי התקן לא ממש השתנה מזה שנים רבות, ואם הם עצמם התקינו, כנראה התקינו אז לא לפי התקן. גם אם הסכום היה בשמים אני ממליץ לכם לפנות בכתב לחברה ולבקש שיפרטו את הדברים, אחר כך לפנות למכון התקנים ולוודא שאכן התקן הוחמר ולמצבים של הארובה והברז אכן לא היו תקניים. תוכלו אחר כך לפנות לארגון צרכנים שילחם בשבילכם אם יהיה חשש ש"עבדו" עליכם. כן, אני מאמין שיש מקרים רבים שאין לצרכן סיבה לשלם עבור תיקונים אם המחדל היה של אותה חברה שגם התקינה בזמנו שלא על פי התקן, ועכשיו כולם נזהרים אחרי המקרה הטרגי ברמת אביב

למעלה