שאלה בעקבות הסקר

Neta558

New member
שאלה בעקבות הסקר

לכל מי שהצביע על כך שהוא התחיל להיות צמחוני\טבעוני מטעמים אידיאולוגים, אך עתה זה נעשה גם כשמירה על בריאות. רציתי לשאול במה זה מתבטא? כלומר, אילו שינויים בהרגלי התזונה שלכם עשיתם על מנת לשפר את הבריאות, מלבש המעבר לצמחונות\טבעונות? האם התייעצתם עם תזונאי? ממה התחילה העלאת המודעות שלך לנושא הבריאות? האם כחלק משמירה על בריאות תקינה יותר שיניתם את אורח החיים מעבר לתזונה? (פעילות גופנית למשל)
 
תשובה קצרה...

המודעות שלי התחילה בעיקר מכך שפתאום הייתי חייב לדאוג לתזונה נכונה, אז הייתי צריך להתעניין. לא יכולתי שאנשים יגידו לי "אין לך מספיק חלבון" או "זה לא בריא" ולא יהיה לי מה להגיב. אז קראתי, וכל פעם שהתקילו אותי במשהו חדש הלכתי וקראתי עוד... ולאט לאט למדתי. ההחלטה לשמור קצת יותר על בריאות לא הייתה מודעת בהתחלה, פשוט ראיתי שאני שומר באופן כללי על הבריאות שלי אז המשכתי לשמור עוד קצת. (מיד אפרט) כנ"ל לגבי בישול שפתאום הייתי חייב לדעת איך... (אני עדיין בתהליכי למידה, יש לי אימא שהיא מטבח-נאצית). בשלב מסוים התחלתי להיחשף לכמה צמחונים \ טבעונים אשר אינם שומרים על בריאותם עושים נזק למאבק מכיוון שרבים שומעים עליהם ומתייגים טבעונות כתזונה לא בריאה ביותר (תופעה ידועה בסוציולוגיה שכשאשר מישהו סותר את התרבות של אדם אחר, אותו אדם אחר רואה את המישהו הזה כמייצג התרבות הנגדית - זה קורה עם שחורים, הומוסקסואלים, נשים, טבעונים, שמאלנים, מתנחלים וכו´). כיצד אני שומר על בריאות? עברתי לשתות רק מים, שום דבר אחר. הפסקתי כמעט לחלוטין לאכול "תחליפים": טופוטבע ירד מהתפריט, גבינות טופו ירדו מהתפריט, אני מנסה להקפיד שכל מיני סלטים יהיו הומ מייד (כוונתי היא לחומוס, טחינה, חצילים). אני בשאיפה להתחיל לעשות ספורט, ובשאיפה להוריד בכלל אוכל מעובד מהתפריט שלי. ובשאיפה להיחשף יותר לשמש ולאוויר החיצון - אבל בשביל זה צריך להיות ער בבוקר ולקום מהספה...
 

doronimous

New member
תגובית

לפני היותי צמחוני ו-80% טבעוני עניינו אותי זכויות בעלי חיים אך אוכל בכלל בכלל לא. לאכול היה סתם דבר טכני שלפעמים טעים וצריכים אותו כדי לגדול ולהרגיש נעים בבטן. המעבר לצמחונות ו-80% טבעונות גרר התעניינות במה שנכנס לגופי, כלומר תזונה טובה יותר ולכן גם בריאות
 

lifegirl

New member
הממ...

כשהפכתי לטבעונית, הדבר הראשון שהשתנה הוא שהתחלתי להסתכל על המרכיבים של כל דבר שקניתי/צרכתי. התחלתי לשים לב לכל אותם צבעי מאכל, חומרים משמרים, וכו´... למעשה, התעניינתי מעט בתזונה עוד קודם, אבל המעבר לטבעונות הפך את זה למהותי יותר... פתאום הבנתי (גם קודם ידעתי, אבל עכשיו "הרגשתי" את זה...) שאוכל זה לא רק משהו שיושב לי בפה... הוא מגיע גם לבטן, לדם... שמתי לב שמאכלים מסויימים עושים לי טוב, ואחרים לא. למדתי לקרוא את התזונה שלי דרך העור שלי, הכאבים שלי, אפילו דרך מצבי-הרוח שלי (זה ודאי לא מדעי, אבל מצאתי את זה נכון לגבי). ספורט? אל תגזימי!
 

דדי שי

New member
אחרי המעבר לטבעונות

אחרי שהפסקתי לאכול מוצרים מהחי, התחלתי יותר ויותר לחשוב על התזונה שלי. הקפדה על תזונה טובה תמיד נראתה לי כטרחה מוגזמת- אבל לאחר שנוכחתי שאני מסוגל לשנות את הרגלי התזונה שלי בגלל עקרון מוסרי- החלטתי שגם לא יהיה קשה כל-כך לשנות את הרגלי התזונה שלי גם למען בריאותי. וחוץ מזה, כמו אלון, חשבתי שאם אני מנסה להציג אנשים לרעיון שתזונה צמחית היא בריאה יותר, כדאי שגם אגלם בעצמי דוגמא טובה לרעיון הזה. אז עברתי מדגנים מולבנים לדגנים מלאים, התחלתי לצרוך פחות מזונות מעובדים- למשל, עברתי לשתות מיץ פירות טבעי במקום מיץ "בטעם תפוז" שעשוי מצבע כתום וסוכר, צמצמתי את צריכת הסוכר והשמן במזון שלי- עברתי לאכול אוכל מטוגן רק פעם-פעמיים בשבוע במקום מדי יום, ולצרוך יותר פירות וירקות טריים. וחוץ מזה אני גם עוסק מעט בפעילות גופנית. בסך הכל סבבה.
 

דורון ק

New member
קשור בעקיפין למה שנרשם פה

האם לצמחונים/טבעונים יש הבנה טובה יותר של דרישות התזונה מאשר לככל האוכלוסיה? תקציר של מחקר מתוך כתב בעת האירופאי לתזונה קלינית: Nutritional intakes of vegetarian populations in France. Eur J Clin Nutr. 2000 May;54(5):443-9. OBJECTIVE: To assess food behaviour and determine nutritional intakes of various vegetarian populations in France. DESIGN: A five-day self-administered food record which was mailed to members of the three principal French vegetarian organisations. SUBJECTS: 145 subjects, aged 7-87 y; 94 classical vegetarians (19% of those contacted), 34 Hindu lactovegetarians (17% of those contacted) and 17 macrobiotic (34% of those contacted). SETTING: The survey was conducted between March 1997 and July 1997 in France. RESULTS: Vegetarianism in France is represented by three main classes of food behaviour: ovolactovegetarian (AAV), lactovegetarian (KRI) and macrobiotic (MMK). The geometric mean intakes ranged from 1952 kcal/d (KRI), 2051 kcal/d (MMK) to 2384 kcal/d (AAV) for males and from 1302 kcal/d (MMK), 1675 kcal/d (AAV) to 1804 kcal/d (KRI) for females, after adjusting for age and BMI. The energy consumption in the MMK group was significantly lower than that in the AAV (P<0.05) and KRI groups (P<0.01), respectively. A difference among groups was observed for females (P=0.0002), but not for males. The MMK group consumed less lipid than the other two vegetarian groups, 46 g/d for men and 38 g/d for women vs 80 g/d for men and 61 g/d for women in the AAV group and 93 g/d for men and 81 g/d for women in the KRI group, respectively. Differences with AAV and MMK were statistically significant (P<0.001 for men and women for both groups). Mean protein consumption ranged from 60 g/d (AAV), 64 g/d (KRI) to 77 g/d (MMK) for males and from 46 g/d (MMK), 50 g/d (AAV) to 58 g/d (KRI) for females. Mean carbohydrate intakes ranged from 247 g/d (AAV), 321 g/d (KRI) to 338 g/d (MMK) in males and from 209 g/d (MMK), 228 g/d (AAV) to 242 g/d (KRI) in females. There were no significant differences in protein and carbohydrate intakes between the groups. Median calcium intakes ranged from 758.2 mg/d (MMK), 863 mg/d (AAV) to 989.3 mg/d (KRI) for the men and from 500.8 mg/d (MMK), 863 mg/d (AAV) to 934 mg/d (KRI) for the women. In the men, there was no differences in daily calcium intakes between the three vegetarian groups. However, we found a significant difference for women (P=0. 0041). The women in the MMK group presented significantly lower daily calcium intakes than the women in the AAV (P=0.013) and KRI (P=0.0032) groups. The AAV and KRI groups consumed dairy products supplying respectively 36% and 53% for the men and 39% and 59% for the women of total calcium against 0% for men and women in the MMK group. Median iron intakes ranged between 12.5 mg/d (KRI), 13.2 mg/d (AAV) and 22.5 mg/d (MMK) for the men and between 11.2 mg/d (KRI), 14.6 mg/d (AAV) and 16.9 mg/d (MMK) for the women. MMK (men P=0.0172 and women P=0.0131) and AAV (only in men P=0.037) groups consumed significantly higher quantities of iron than did the KRI group. The heme iron median intake in males and females of the three vegetarian groups was very low (<0.5%). Overall, the female vegetarians consumed 58.1 (MMK), 109 (AAV) and 127.4 (KRI) mg of vitamin C per day and the males 76.3 (MMK), 150.4 (AAV) and 150.4 (KRI) mg per day. Median vitamin B9 intakes ranged from 247.5 microg/d (KRI), 312 microg/d (MMK) to 390.4 microg/d (AAV) for the men and from 188.3 microg/d (MMK), 266.9 microg/d (KRI) to 323.8 microg/d (AAV) for the women. Vitamin B12 consumption ranged from 0.2 microg/d (MMK), 1.5 microg/d (AAV) to 1.7 microg/d (KRI) in the women and from 0.6 microg/d (MMK) to 1.0 microg/d (AAV and KRI) in the men. No differences in consumption were observed in the males. On the other hand, the women in the MMK group consumed significantly less vitamin C and B12 than did the women in the AAV (P=0.0006) and KRI (P=0. 0396) groups, while it was at the limit of significance for the females (P=0.0715) for vitamin B9. CONCLUSION: Our results suggest that vegetarians have a better understanding of dietary requirements than does the general population.
 
למעלה