שאלה בעקבות השירשור האחרון

שאלה בעקבות השירשור האחרון

(וכשאני אומרת שירשור, אני מתכוונת לתולעת שהציק לנו היום בפורום
) ועכשיו לשאלה (והיא רצינית
): אם מקימים אתר היכרויות לאנשים שלא רוצים ילדים (בהנחה האופטימית שאכן אקח על עצמי את המשימה), איך נמנעים מבבונים כאלה ודומים? זה החשש העיקרי שלי מאתר כזה - דוקא בגלל הייחודיות שלו (אנשים/נשים שלא רוצים ילדים), נראה לי שאתר כזה ימשוך יותר 'אש' מכיוון סטוציונרים, פרובוקטורים ו'מחפשים' לא רציניים למיניהם.

magicgirl1983

New member
אתרי היכרויות אינטרנטים

בדר"כ לא מניבים הצלחות מי יודע מה. הדבר היחידי שמצאתי באתרים כאלה זה אנשים שרצו ...@#$#$ אותי. ואני לא רציתי או חיפשתי #@$@. אז בין כה וכה קרוב לוודאי שכל אילו ישרצו לך באתר היכרויות..

gertrude

New member
אם הבנתי למה את מתכוונת,

נראה לי שאתר הכרויות הוא מלכתחילה בפורמט שונה מאד מאשר פורום: אין דיון בזמן אמת, אלא כרטיסיות או דפי מידע של המעוניינים בקשר, כאשר יצירת הקשר כבר לא דרך האתר, אלא במיילים או במסרים כלשהם (ואז כל אחד ואחת ישפוט לפי ראות עיניו אם הוא מעוניין לתת פרטים אישיים או לא). לא ככה?

gertrude

New member
ועוד דבר

יכול להיות שתשלום סמלי כלשהו יעשה סינון ראשוני של המשתתפים.

I s t a r

New member
רוב אתרי ההיכרויות

הם מקום נהדר למצוא בו: א. מחפשי סקס מהיר וחינם. (במקום לשלם על כך אצל נשים שמתפרנסות מכך). ב. מקום אליו מגיעים אנשים עם נטל ולחץ רציני להתחתן כבר, וללא אמונה שזה יקרה להן בדרך טבעית וזורמת -מכאן שגם הדרישות/ציפיות/מענות יהיו נוקשים וחסרי טבעיות וגמישות. ג. מקום אליו מגיעים אנשים שמקבלים ריגוש מכל פנייה חדשה- תמיד זו "אולי" תהיה ה"אחת"..כך שרצון אמיתי להתחייב שם, לא תמצאי-יותר סביר שתמציא קפיצה מריגוש לריגוש. ד.מצאתי שיש הרבה שיטחיות,ריקנות,רדידות וחרדה במקומות האלה, משהו שמזכיר דוכני מכירה אישיים. בכל מקרה, לא שאין מקרים שזה לא מצליח, אבל לדעתי זה המיעוט שבמיעוט ומרוב מוחלט של התגובות ששמעתי ,זה לא יותר ממתכון רציני לאכזבות ומערבולת ריגשית וגופנית לא בריאה. יש המשתמשים באתרים אלה מתוך מחשבה שהם מחפשים בנזוג או בתזוג אולם בתת מודע האתרים האלה משמשים בדיוק ההיפך מכך,ים של תירוצים וחוסר מודעות מוחלט לשאלות האמיתיות שבאות מבפנים לגבי זוגיות בכלל-שגם הבשלות אליה עוברת מה לעשות- קודם כל מבפנים. אחרי כל זה, אינ יכולה לומר שאתר כמו שאת מדברת עליו שכולל בתוכו מכנה משותף ייחודי מאוד- יכול להיות אתר חיובי מאוד עבור מי שעבר/ה כבר את הדרך בפנים שמבשילה אותו לזוגיות - וכאמור,הרבה מהנמצאים באתרים אלה לא במקום הזה בכלל. לדעתי,זה יכול להיות אחלה מקום לאנשים ונשים שמחפשים את הזוג/ה הנכונה ממקום נכון בפנים ובעל/ת אותם דעות רצונות וצרכים. אולם,אין ולא יכולה להיות שליטה על הנכנסים והיוצאים ובבון כמו שהיה היום המגדיר עצמו כ"לא רוצה ילדים" יכול בהחלט להסתנן לשם אם כי קשה לי להאמין שימצא דווקא שם את הזוגה רפת הדעה והמחשבה שתסכים לכל מילה היוצאת מפיו- ולפיכך יהיה לא יותר מגורם מציק לאחרים ולעצמו שם. אני חושבת גאטו-שלכולנו יש את התיקון שלנו. כל אדם בסוםו של דבר בא מהמצוקות שלו ,ואם אינו פורם ופותר אותן- ממשיך לפעול מתוכן בלי הבנה לגבי כמה זה משפיע על חייו. אתר כזה יכול להועיל מאוד למי שמתאים לזה,ולא להועיל כלל למי שלא וקשה מאוד לקחת אחריות ולדעת כמה מהנרשמים אליו יהיו בהליך עבודה עצמית בוגרת וכמה לא,זה כנראה סיכון שתצטרכי לקחת... בהצלחה.

I s t a r

New member
תיקון../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif

*לא שאין מיקרים שזה מצליח*!!!

הדרישה דוקא באה מכאן - מהפורום

אישית, אני מסכימה מאד עם כל מה שאמרת. העניין הוא שנראה שיש דרישה, ובמקום שיש דרישה יבוא גם הביקוש. השאלה היא האם אפשר לעשות זאת אחרת? אני שואלת ברצינות גמורה, מתוך רצון לנסות ליישם. אם למישהי יש רעיון מקורי, אשמח לנסות אותו. אני לא כל כך בעד הרעיון של תשלום. נכון שזה מספק סינון מסויים, אבל אני לא בטוחה שזה הסינון שאני רוצה. אני לא רוצה להרחיק את אלה שהפרוטה אינה מצויה בכיסם, ואני כן רוצה להרחיק את אלה שמחפשים *פיתרון* זול יותר (גם אם לא לגמרי חינם). דוקא בדיוק עכשיו עלה לי רעיון (אני לא יודעת אם זה מיושם באתרי היכרויות, אז *כל הזכויות שמורות*
): אולי צריך לתת לאנשים אחרים הרשומים באתר לדרג כל מועמד. כלומר, בחורה שיצרה קשר עם מישהו מהאתר והתרשמה ממנו מאד לרעה, תוכל לציין את זה בכרטיס האישי שלו, וכך אחרות יראו את הדירוג של ה'מועמד'. זה לא לגמרי נקי מאנטרסים, אבל זה יכול לתת אינדיקציה מסויימת, לא?

gertrude

New member
נראה לי בעייתי

לא תדעי אם הסיבה ל"פסילת" מועמד היא דייט לא מוצלח, ריב מהעבר או סתם טרול (ולחילופין, הצבעה חיובית מהאדם על עצמו), מה גם שאנשים, בהתאם לאינטרסים המשתנים שלהם יכולים להצביע יותר מפעם אחת. נראה לי שכדאי לערוך איזשהו "סקר שוק" - כלומר מספר האנשים שהציגו צורך כזה בפורום אינו עולה, נדמה לי, על עשרה. מעטים מהם טרחו להשתמש בלוח ההכרויות הקיים (שנכון שהוא לא מקצועי או מעוצב, אבל יכול לעשות את העבודה ומתמיה שהוא אינו בשימוש תכוף יותר). אולי כדאי לנסח רשימת שאלות כלשהי ולפרסמה כאן בפורום, כדי לדעת כמה אנשים, בהערכה כללית לגמרי כמובן, ישתמשו בממשק כזה, מה הרצונות שלהם וכדומה.

אני מסכימה איתך

וגם אני חשבתי על זה, אבל נראה לי שאם מפעילים כמה כללים בסיסיים די פשוטים אפשר למזער את הנזק. למשל: * אדם לא יכול להצביע על עצמו * גבר לא יכול להצביע על גבר סטרייט (ואישה לא יכולה להצביע על הומו) * אישה לא יכולה להצביע על אישה סטרייטית (וגבר לא יכול להצביע על לסבית) * אדם יכול להצביע על אדם אחר רק פעם אחת * אפשר להצביע על אדם לשלילה (
) או לחיוב (
) כמובן שגם זה לא fools proof... אני חושבת שאת צודקת גם לגבי הסקר, אבל זה דורש קצת עבודה ממני. אז, אני עובדת על זה...

isola bella

New member
איזה יופי,מחזקת את ידיכן

כמעט מהיום הראשון שנכנסתי לפורום ייחלתי להצעה כזו. אני אישית מוכנה להיות ה'נסקרת הראשונה' ואם יצוצו לי רעיונות לא אהסס לכתוב אותם כאן. איזולה בלה (ש'רק' מבקשת להכיר מישהו שאינו רוצה ילדים...). דבר שעולה לי בראש,לגבי ה'קישור' לאתר היכרויות (אם/כש?) יוקם, אולי במקום לפרסם את הלינק לאתר כאן בפומבי יהיה יותר כדאי להעביר אותו ב'רשימת תפוצה' אליה נירשם כל אחד ואחת?

gertrude

New member
עוד משהו

חשבתי שאולי הבעיה היא בכלל במקום אחר - על מנת שאתר כזה יצליח, צריך, יותר מכל דבר אחר, פרסום רחב. פרסום אפקטיבי אומר בדר"כ השקעה כספית כזו או אחרת (שזו בעיה) ואפילו אם מוצאים במות חינמיות (ויש לא מעט), יש להשקיע אנרגיה רבה במיקוד, דחיפה ומיצוב המוצר (כלומר האתר). נראה לי שבעצם הבעיה אינה בכלל האתר, שקיים או לא, או לוח ההכרויות בפורום, אלא הרצון שלנו להיחבא קצת, מתוך חשש מטרולים כמו גם פחד מאובדן האינטימיות שיצרנו. אני קצת חולה ולא מרוכזת, אז אולי אני ממש לא ברורה, אבל בקיצור מה שאני רוצה לומר, הוא שאולי הפלטפורמה זניחה יחסית לפרסום, שבו צריך להשקיע מחשבה.

lilalila

New member
גרטרוד, תיהי בריאה

הי, אני שאלתי את השאלה לאחרונה על אתר היכרויות. קודם כל תרגישי טוב, וגם כולכם. אני יכולה רק להגיד את הנקודה האישית שלי בעניין, שאני מייחלת לאתר כזה. אידיוטים ומתחזים יש גם באתרים רגילים, ואסתדר עם זה. אתר כזה יכול לקדם את האינטרס המאד מעשי שלי- למצוא בן זוג. באתרים רגילים זה יותר קשה כי זו לא נורמה שם, וכל פעם צריך לעשות שם תהליך של הסבר ושכנוע שככה אני באמת. בנוסף, ספגתי באתרים האלו קללות ונאצות רק בגלל שהצהרתי בכרטיס שאיני רוצה ילדים. אין לי צורך להסתתר, לסנן פולשים, או להתבדל בכל צורה שהיא. אני לא עושה מצעד גאווה מזה וגם לא מסתתרת בשום ארון. רק רוצה למצוא אנשים כמוני. שמחה שמצאתי אתכם. לילך

gertrude

New member
../images/Emo140.gifתודה על האיחולים והבהרה

לא התכוונתי לומר שאין צורך באתר כזה, התכוונתי שיש להשקיע מחשבה באמצעים לפרסום האתר ובדרכים להגיע לקהל היעד שלנו (ושזה אולי המכשול העיקרי, או לפחות המאתגר ביותר, בכל הסיפור הזה).

lilalila

New member
לא חשבתי אחרת

דווקא הפניתי דברי יותר לאחרים, שדיברו על סינון וכדומה. כסף מסובב את העולם ואין ספק שגם במקרה הזה. בינתיים טוב שיש את הפורום ואת הלוח. גם זה משהו בימנו. לילך

waterfly

New member
לצאת מהמדיום

למעשה, בכל מקום - טיולי פנויים פנויות - יש את מחפשי הסקס המהיר - זה סה"כ טיבעי. באינטרנט יותר קל להיסתתר, ולכן אין כמו חוג חברתי שמתחיל מהאינטרנט אבל עוזב את המדיום !! ויוצא למציאות בה החושים שלנו עוזרים לנו לזהות את המזוייף. חוג חברתי "שמכירים" אחד את השני, ניתן גם לקבל חוות דעת מאחרים ...

אני מסכימה מאד

לכן גם אני לא כל כך מתלהבת מאתרי היכרויות (לא שאני צריכה היום, אבל גם בתקופות אחרות בחיי לא נרשמתי לכאלה). הייתי רוצה לשמוע בנושא דוקא את דעתם של אלה שהעלו את הדרישה. מה אתם אומרים? ו-Waterfly, אולי תוכל לעזור לי לנסח שאלון קצר שיעזור לי להבין את הצורך ואת הרצונות של המעוניינים? אז אפרסם את השאלון כאן, ונראה מה יהיה.

למעלה